ארוחות בוקר. לא סתם אומרים שהיא הארוחה הכי חשובה ביום (צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE)
ארוחות בוקר. לא סתם אומרים שהיא הארוחה הכי חשובה ביום (צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE)

הארוחה הכי חשובה ביום: ארוחות בוקר בחיפה שאסור לכם לפספס

עם סלסלות של לחמים ומאפים חמים, ביצים מכל הסוגים, גבינות מיוחדות, מטבלים עשירים, סלטים מרעננים וכמובן קפה הפוך, בתי הקפה שמגישים את הארוחות הכי שוות הפכו למוקדי עלייה לרגל

פורסם בתאריך: 21.11.17 08:31

עדכון אחרון: 9.1.20 13:00

ארוחות בוקר מפנקות ומושקעות הפכו לחלק בלתי נפרד מתרבות הבילוי שלנו, ואם אפשר לאכול אותן בכל שעות היום – מה טוב. וכך, כל בתי הקפה בחיפה משדרגים ומשכללים את ארוחות הבוקר שלהם, והטובים שבהם הופכים למוקדי עלייה לרגל. עם סלסלות של לחמים ומאפים חמים, ביצים מכל הסוגים, גבינות מיוחדות, מטבלים עשירים, סלטים מרעננים ואיך אפשר בלי קפה הפוך מתבקש – ארוחת הבוקר היא ללא ספק הארוחה החשובה ביותר ביום. קבלו את חמש ארוחות הבוקר הכי שוות בחיפה שפשוט אסור לכם לפספס.

קפה נמרוד: ארוחות בוקר גדולות, משתלמות ומפנקות

זוהי ההתחלה של היום ואנו מחליטים בצעד בלתי שגרתי להשקיע בבוקר שלנו: לקום מהמיטה, להתארגן וליהנות מארוחת בוקר מפנקת שתפתח את היום על רגל ימין. עבור רבים, זהו הרגע שמכתיב את האווירה של שאר היום, ועל כן אם יהיו רגועים ומסופקים בבוקר, יושפעו מכך לטובה ויוכלו למלא את היום העמוס העומד בפניהם באנרגיות חיוביות ובתחושה רגועה.

לכן, הגיוני שאנחנו מצפים מבית הקפה אותו אנו מבקרים להעניק לנו שירות אישי וארוחת בוקר גדולה, משתלמת ומפנקת. אנו משתוקקים לחוויה קולינרית שלא היינו מקבלים בארוחה ביתית רגילה ומצומצמת, או במאכל חטוף שאנו זוללים במהירות טרם תחילת יום עבודה סטנדרטי.

ברשת קפה נמרוד, שפתחה סניף חדש בחיפה, דואגים לפנק אתכם בכל טוב וכך להעניק לכסף שלכם תמורה ממשית. מלבד המבחר הרחב של ארוחות הבוקר החלביות והאותנטיות במקום, חשוב להדגיש את המגוון הקיים בכל ארוחה שכזו: אינספור מטבלים, מאפים, גבינות גליליות, מיצים סחוטים במקום, קפה איכותי וטרי ועוד. לצד זאת, תוכלו ליהנות מתפריט טבעוני מיוחד בימי שני.

בואו ניקח לדוגמא את ארוחת הבוקר הזוגית "כפרית פינוקים" שנחשבת לאחת מהמנות הנמכרות והמומלצות ביותר במקום. כל סועד ייהנה מחביתה עם תוספות חינמיות לבחירתו (עשבי תיבול או בצל), משתייה חמה וקרה וממוזלי אישי.

בנוסף לכל אלה יתווספו גם גבינות גליליות טריות שמגיעות היישר מאזור רמת הגולן, זיתים סוריים מאזור הגליל העליון, פלטת לחם הבית שמגיע אל המקום חצי אפוי ונאפה במקום על מנת לשמור על טריותו וטעמו העשיר, סלט ירקות קצוץ טרי, קונפיטורת הבית, ממרח שוקולד ומאפים שחלקם נאפים ממש במקום.

"קפה נמרוד"- דואגים לפנק אתכם בכל טוב

קפה נמרוד: דואגים לפנק אתכם בכל טוב. צילום עצמי

המגוון העצום הזה, שיכול להספיק אפילו לשלושה אנשים, עולה בסך הכול 136 שקלים שזהו מחיר אטרקטיבי לחלוטין עבור טעם מנצח ושפע מבורך. ארוחת הבוקר הזו היא רק חלק קטן מרשימה של 5 ארוחות בוקר טריות ומפנקות שיפתחו לכם את הבוקר באופן מהנה ורגוע הרבה מעבר למצופה.

עוררנו לכם חשק לאכול בקפה נמרוד, אך אתם לא מעוניינים בארוחה גדולה מידי? אין בעיה – תפריט "בוקר בקטנה" של המקום מציע עבורכם מנות קטנות וטעימות, כגון: סלט ישראלי קצוץ המגיע עם טחינה וגרגירי חומוס, יוגורט עם פירות טריים, סילאן וגרנולה לצד שתייה קרה או חמה, מגוון כריכונים ועוד.

קפה נמרוד הוא מפעל ההנצחה של נמרוד ז"ל- חלל שנהרג בצו 8 במהלך מלחמת לבנון השנייה. השפע והמגוון שקיימים בכל ארוחה במקום, לצד השירות האישי, האווירה האינטימית והעיצוב הכפרי תואמים את השאיפה של בעלי הרשת וקרובי משפחתו של נמרוד להעביר ללקוחותיהם את תחושת המשפחתיות ששררה בביתו של נמרוד, ואת מורשת "החיים הטובים" שהנחיל נמרוד לכל סובביו.

קפה נמרוד
כתובת הסניף בחיפה: שדרות הנשיא 119, חיפה
טלפון: 04-6188668

קישור לאתר
קישור לפייסבוק


מסעדת גארדן

מסעדת גארדן, השוכנת בלב המושבה הגרמנית נוסדה ב-2003 על ידי עבד עדוי ותאיר חליפה. תחילה, הייתה גארדן מקום קטן וצנוע ובמהלך השנים עברה שדרוג ומתיחת פנים. כיום המסעדה מתפרסת על שני מבנים היסטוריים מהתקופה הטמפלרית וכוללת רחבה גדולה ומטבח פרונטלי. במרכז המטבח עומד הטאבון הראשון שהובא למושבה הגרמנית ועליו מתבשלות מיטב הארוחות והמאפים מול הלקוחות.

המסעדה מהווה שילוב בין תרבויות ומציעה תפריט עשיר של אוכל מהמטבח הערבי האותנטי, המטבח האיטלקי והספרדי ואת מטעמי המזרח התיכון. תפריט המסעדה כולל סלטים, בשרים, דגים ופיצות ברמה גבוהה. בר המסעדה כולל מבחר גדול של יינות ובירות.

הודות למיקומה, לתפריט המיוחד ולאווירה הקסומה שבה, גארדן יצרה לעצמה שם טוב ופופולריות בקרב התיירים שמגיעים אליה לסעוד. לאווירה הקסומה של המסעדה תורם גם העיצוב המודרני שלה. כל שולחן מעוטר בקישוטים מזרחיים ולאורך התקרה תלויות מנורות שגורמות לאווירה המיוחדת.

גארדן (סטודיו אמיר דיב)

גארדן . צילום: סטודיו אמיר דיב

בגארדן תוכלו להנות מארוחות בוקר בסגנון ים תיכוני אותנטי. ארוחת בוקר כפרית זוגית כוללת שתי ביצים לבחירה, לאבנה ביתית עם ממרחי זיתים וחציל, סלט אבוקדו וסלט טונה, סלט ערבי קטן ופוקצ'ה חמה מהטאבון. הארוחה מוגשת עם קפה לבחירה וכוס מיץ טבעי שנסחט במקום (106 שקלים). כמו כן, מוצעת בגארדן ארוחת שקשוקה, המוגשת בתוך מחבת בתוספת לאבנה, סלט ירקות קצוץ, שתי ביצי עין, ירקות טריים, קפה ומיץ לבחירה (59 שקלים). לאוהבי בשר מוצעת ארוחת בוקר של שקשוקה פילה (58 שקלים). לאוהבי מאפים מהמטבח הערבי מוצעת ארוחת בוקר פלאח הכוללת מאפה זעתר או לאבנה שאטה ולצדם מוגשים ירקות טריים וזיתים כבושים (48 שקלים). בין המנות העשויות בטאבון, ניתן להנות גם מספיחה ג'יבנה הכוללת בצק מחמצת במילוי מיקס ג'יבנה ומוצרלה, בתוספת עלי זעתר (58 שקלים).

שדרות בן גוריון 43, המושבה הגרמנית, חיפה. ימים ראשון – שבת 8:00-24:00. טלפון: 04-8507061

גארדן סטודיו אמיר דיב

גארדן סטודיו אמיר דיב


קפה תות

קפה תות המיתולוגי נפתח מחדש ומטפס בהדרגה כדי להפוך לאחד המקומות האטרקטיביים בחיפה. אין חיפאי שלא מכיר את קפה תות שהוכתר כמוסד חיפאי ותיק. במשך 19 שנות פעילות (1997-2016) הווה תות מוקד עלייה לרגל לחיפאים והיה המקום בו נקבעו מפגשים חברתיים ועסקיים. תות היה מעין רשת חברתית בעידן שלפני הפייסבוק.

ביוני השנה, נפתח תות מחדש על ידי הקונדיטורית והאופה מיכל לברן עוז ובן זוגה – יואב אופנבך ופטריסיו סייג שניהל את תות 19 שנים. מאז פתיחתו, נושבת בתות רוח חדשה. למקום עיצוב שכונתי חמים והוא מציע תפריט מגוון מהמטבח האיטלקי בהשראתו של השף ארז קומרובסקי. המטבח של תות יצירתי, משוחרר ושמח ומשתמשים בו בחומרי הגלם המשובחים והטריים ביותר.

כדאי להקדיש תשומת לב רבה לקפה שאתם שותים בתות. הקפה מיוצר מתערובת מיוחדת של פולי קפה מובחרים שהבעלים קולים בעצמם. מכונת הקלייה נמצאת בתוך בית הקפה. את הקפה הקלוי ניתן גם לקנות באריזות אטומות הביתה.

ארוחת בוקר בקפה תות. צילום: רמי שלוש

מאז הפתיחה, ארוחות הבוקר של תות התפרסמו במהירות בקרב החיפאים. ארוחת הבוקר ליחיד ולזוג מוגשת בין 8:00-15:00. בארוחה זו ניתן לבחור בין פריטטה פטריות טריות ובצל מקורמל לבין שקשוקה תרד בקרם תרד, או ביצה לבחירה. לכך מתווסף סלט השוק המורכב מירקות טריים, מגוון מטבלים טריים ומפנקים המיוצרים יומיום במטבח תות, פוקאצ'ה או לחם טרי מהתנור, מיץ טבעי וקפה לבחירה (110 שקלים לזוג ו-62 שקלים ליחיד).

בנוסף בארוחות הבוקר ולאורך כל היום תוכלו ליהנות מברוסקטה עם סלמון מעושן, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז מבושם אורגנו או ברוסקטה BACON AND EGG (בייקון טלה 49 שקלים) וכן ממנה מתוקה ששמה פראגולה (תות באיטלקית) המורכבת מפרוסת חלת בריוש קלוי המיוצר במקום, קרם מסקרפונה, פירות יער ברוטב יין מתוק (39 שקלים). תענוג אמיתי.

ניתן להזמין גם מאפים טריים שכולם נאפים במקום. ביניהם בריוש ריקוטה ופירות יער (15 שקלים) או מאפה מלוח של תרד ומוצרלה (13 שקלים) ורבים נוספים, כולם מיוחדים ונבדלים אחד מהשני. מבחר גדול יותר של מאפים נאפה בבוקר ימי שישי.

עוד מנות בוקר איטלקיות הן הפניני, כריך חם. ניתן לבחור בין פניני נאפולי, פניני ריקוטה פרסקה, פניני קממבר ופטריות צרובות ועוד (31 שקלים). ולאוהבי BACON AND EGG מוצע פניני בוקר טוב שכולל בייקון טלה קריספי, חביתה ים תיכונית עם פלפלים ועגבניות, וקרם מסקרפונה (38 שקלים).

תות מזמינה אתכם גם לארוחות צהריים וערב, כולל מנות עסקיות שמוגשות בין 12:00-15:00. בתפריט מנות פסטה משגעות, סלטים טריים ומעניינים, פיצות מהתנור הלוהט ועוד.

שדרות מוריה 105, ציר כרמל מרכזי, חיפה. טלפון: 04-8252014, ראשון – שישי 7:00-23:00, שבת – 8:00-23:00.

קפה תות המיתולוגי. צילום: רמי שלוש

קפה תות המיתולוגי. צילום: רמי שלוש


הוואנה פלוס

הוואנה פלוס היא מסעדה השוכנת במושבה הגרמנית ומתמחה באוכל אירופאי, מזרחי ובבשרים, פירות ים ודגים. היא נוסדה ב-2007 על ידי אייל אבו סאלח ולאור הביקוש עברה במהלך השנים שיפוץ והתרחבה למסעדה גדולה יותר.

אבו סאלח הוא חובב נרגילות מושבע וכאשר ראה שאין באזור חיפה מסעדה המשלבת בתוכה גם עישון נרגילות, החליט להקים כזאת. אבו סאלח בחר לקרוא למסעדה "הוואנה", כשמה של בירת קובה, מפני שזהו שם פופולרי במדינות רבות ומסמל חפשיות.

כל המנות בהוואנה פלוס נעשות במקום. התפריט המגוון כולל כריכים וטוסטים, פסטות, פלטות שונות, סלטים, מנות בשריות, דגים ופירות ים.
בהוואנה פלוס מכינים רק בשר טרי והמסעדה ידועה במנות הגדולות שלה. למקום עיצוב ייחודי שתורם לאווירה נינוחה. באמצע המסעדה עומדת באר מים ועל התקרה ובשטחה החיצוני של המסעדה תלויים עציצי נוי גדולים.

אין צורך לדאוג בנוגע למקומות חניה כשאתם מגיעים להוואנה פלוס. בצמוד למסעדה נמצא חניון גדול עם מקומות חנייה רבים וגישת נכים נוחה. במסעדה שקעים משוכללים לטעינת מכשירים ניידים עם חיבור USB וטלויזיות חדשות הפועלות כל הזמן.

מסעדת הוואנה. צילום: רמי שלוש

מסעדת הוואנה. צילום: רמי שלוש

ארוחת בוקר זוגית בהוואנה פלוס כוללת ארבע ביצים לבחירה (אומלט, עין או מקושקשת) המוגשים עם שלושה סוגי גבינה, סלט, לחם דגנים וממרחים. ניתן להוסיף לאומלט תוספות לבחירה בחמישה שקלים של ירקות, גבינה, טונה או סלמי (105 שקלים לזוגי ו-55 שקלים ליחיד).
ארוחת בוקר נוספת היא שקשוקה המוגשת עם שתי ביצים, חמוצים ופיתות. ניתן לבחור תוספות תמורת 5 שקלים של חציל, גבינת פיתא וקישואים (42 שקלים).

לחושקים בגבינות, מוצעת ב"הוואנה פלוס" ארוחת בוקר עשירה הכוללת לבנה, גבינה צהובה, גבינת חלומי, שמן זית, זעתר, חמוצים, טונה, ממרחים המוגשת עם לחם דגנים (45 שקלים).

לארוחת בוקר ניתן לבחור גם בשני סוגי סלטי בריאות. סלט בריאות המורכב מסלט ירקות עם ביצה קשה, טונה ותירס המוגש עם לחם שחור, חמאה ורטבים (39 שקלים). סלט טוסט הכולל קוביות טוסט מוקפצים בחמאה ופסטו על מצע תערובת חסה (54 שקלים).

כל ארוחות הבוקר מוגשות עד שעה 13:00 וכוללות שתיה חמה או מיץ לימונדה או תפוזים לבחירה.

שדרות בן גוריון 12, מושבה גרמנית, חיפה. ראשון – שבת 8:30 עד הלקוח האחרון. טלפון: 04-8511919

מסעדת הוואנה פלוס. צילום: רמי שלוש

מסעדת הוואנה פלוס. צילום: רמי שלוש


קפאין

רשת קפאין הותיקה מוכרת לכל חיפאי, בזכות תערובות הקפה הייחודיות שלה, האוכל הטעים והאווירה המושתתת על טהרת הכנת הקפה האיטלקי.

רשת קפאין החלה את דרכה בשנת 2000, כשאלעד יהושע הקים את הסניף הראשון בשדרות הנשיא 125 (מרכז הכרמל) ואליו הצטרף בגיל 16 אחיו, אור יהושע. ביחד, הם למדו היטב את תחום המסעדנות והעמיקו את אהבתם לקפה ואוכל. היום אור הוא שותף ברשת ומנהל אותה.
את הסניף השני בחורב 13 פתחו השניים מתוך אהבתם הגדולה לאירוח ואוכל איכותי וטרי ובעיקר מתוך חלומו של אלעד ליצור תערובות קפה איכותיות. את תחום הקפה הוא התחיל ללמוד עוד בגיל צעיר ולימים הגשים את חלומו ויצר בעצמו את תערובת הקפה הייחודית והמוכרת של קפאין.

ארוחת בוקר בקפאין. צילום: רמי שלוש

ארוחת בוקר בקפאין. צילום: רמי שלוש

כיום קפאין מונה 13 סניפים ברחבי הארץ. בכל אחד מסניפי רשת קפאין תוכלו לחוש באווירה ייחודית של אוכל וקפה מצויינים. הרשת שומרת לאורך שנים על התואר של בית הקפה הוותיק והאהוב של חיפה. אחת ההוכחות לכך אלה הלקוחות הותיקים שמגיעים לסניפי קפאין לפחות פעם ביום במשך שנים, כדי להנות מהרגעים הקסומים ששמורים רק להם.

הנהלת הרשת דואגת מהבוקר ועד הערב לשמור על איכות המזון והקפה, לא מתפשרת על איכות השירות ללקוחות ומשקיעה במה שהיא יודעת לעשות הכי טוב – לפנק בטעמים ואווירה ייחודיים, כדי שהלקוחות יהיו מרוצים. "אני לא מאמין בקיצורי דרך, רק עבודה קשה מניבה פרי בשל ואיכותי", אומר אלעד. אלעד ואור נושמים את תרבות הקפה, האירוח והקולנריה.

ארוחות הבוקר של קפאין מוגשות בכל ארבעת הסניפים בחיפה והקריות במהלך כל היום. ארוחת בוקר ישראלית כוללת: סלטים לבחירה, אומלט לבחירה, מבחר גבינות ומטבלי הבית לצד לחם הבית, סלט טונה ביתי ומוזלי אישי עם גרנולה וסילאן (106 שקלים לזוג ו-58 שקלים ליחיד). ארוחת הבוקר מוגשת עם קפה ומיץ טבעי.
כמו כן, מוצעות מגוון שקשוקות שנעשות במקום. ניתן לבחור בשקשוקה בלקנית (48 שקלים) או בשקשוקה מרגז פיקנטית (54 שקלים), המוגשות בליווי סלט לבחירה, לחם הבית, מיץ טבעי וקפה.
בנוסף, בקפאין מבחר עשיר של מאפים, מלוחים ומתוקים. קפאין ממליצה על שני מאפים מיוחדים לפתוח איתם את היום: ״קרואסון שחיתות״ – עגבניה פרוסה, אווז מעושן, ביצת עין ועלי אורוגולה (32 שקלים) ו״קרואסון סלמון״ עם שמנת, עגבניה פרוסה, סלמון מעושן ועלי אורוגולה (28 שקלים).
את כל הטוב הזה ניתן לשלב עם הקפה המשובח של קפאין.

סניפי קפאין חיפה:
שדרות הנשיא 125, טלפון: 04-8682167.
חורב 13, טלפון: 04-8246479.
ימים ראשון – שבת 7:30-24:00.
הגליל 74 (כשר), טלפון: 04-8121141.
קרית מוצקין: שדרות משה גושן 55 (כשר). טלפון: 04-8378146.
ראשון – חמישי 7:30-00:00, שישי 7:30-16:00.

קפאין. צילום: רמי שלוש

קפה קפאין.


אום כולתום

אום כולתום היא מסעדה קטנה, אוטנתית טבעונית שנפתחה לפני שנתיים וחצי בציר מוריה בכרמל על מנת לתת מענה לקהילה הטבעונית.
הרעיון מומש בהצלחה והמסעדה החמימה עם האוכל הטעים משמשת את תושבי חיפה וגם את הסועדים מחוץ לגבולותיה. המקום מנוהל ע"י מרינה אבני ומנהל המטבח שאחראי על האוכל הטעים הוא שי אליאס (שף קונדיטור). המקום מעוצב בסגנון אותנטי מזרחי ויש בו חווית אירוח באווירה ביתית.

לאחרונה, תפסה "אום כולתום" תאוצה בקרב קהל שהוא גם לא טבעוני שמגיע ומגלה עולם של אוכל ונהנה מהחומוס הנהדר. "האוכל שלנו כל כך טעים שגם הסועדים שאינם טבעונים, מגלים אצלנו מטבח עשיר ומתלהבים מאוד", מספרת מנהלת המסעדה מרינה אבני.
באום כולתום תהנו משלושה סוגים של ארוחות בוקר. שקשוקה טבעונית ברוטב עגבניות ופלפלים, המגיעה עם שני כדורי פולנטה נימוחים העשויים מקמח תירס, בתוספת פראנה חמה, טחינה וסלטון (65 שקלים). בורקס גבינה העשוי מבצק עלים בעשייה ביתית ומוגש עם סלט ירקות ומטבלי הבית ולאבנה (50 שקלים). חביתת חומוס ועשבי תיבול המוגשת עם פראנה חמה, סלטון ומטבלי הבית (50 שקלים).

מסעדת אום כולתום. צילום: אלה אהרונוב

מסעדת אום כולתום. צילום: אלה אהרונוב

המנות בארוחות בוקר הן גדולות מאוד ומגיעות עם שתיה קלה או חמה לבחירה שכוללת תה או קפה על בסיס חלב סויה או שקדים.

בחירה נוספת לארוחת הבוקר היא סלט פטוש שמורכב מירקות טריים: עלי רוקט, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, נענע וצנונית בתיבול לימון, שמן זית וסומק, לאבנה קשיו ושקדים קלויים מעל. הסלט מוגש בתוספת פראנה חמה (45 שקלים).

אום כולתום ממליצה לטעום את מאפיה הטעימים שכולן אפויות במקום ובמיוחד את הסמבוסק במילוי תערובת עשירה של גבינות טבעוניות, עם פסטו וזיתי קלמטה, המוגש עם סלטון בצד (39 שקלים).

ארוחות הבוקר מוגשות במשך כל היום. אם אתם רוצים לפנק את יקיריכם בארוחת בוקר, ניתן להטעין שובר מתנה של אום כולתום בכל סכום כספי.
בנוסף לארוחות הבוקר מציעה "אום כולתום" מנות טבעוניות מגוונות מכל הסוגים (ראשונות, עיקריות וקינוחים ברמה גבוהה), ביניהן חומוס, מאפים, לזניה, ממולאים וסלטים טריים. כל התפריט זמין לטייק אוואי. המנות נאפות בתנור אבן וכולן נעשות באופן ידני.

שדרות מוריה 60, ציר כרמל מרכזי, חיפה. ראשון – שבת 10:30-22:30. טלפון: 04-8852227

מסעדת אום כולתום. צילום: מרינה אבני

מסעדת אום כולתום. צילום: מרינה אבני


קפה מנדרין

רשת קפה מנדרין החלה את דרכה בשנת 1999 בבית קפה השוכן בגן קסום שמסתתר בלב מרכז הכרמל. תוך שנים מעטות הפך בית הקפה עם האווירה הנעימה, עם הקפה האיכותי ועם התפריט המקורי לאימפריה החולשת על 15 סניפים בחיפה והצפון. בכל סניפי הרשת תוכלו ליהנות מתערובת קפה איכותית שנקראת מנדרין קרמה ושמשלבת זני קפה ממטעים מובחרים ברחבי העולם. הפולים עוברים קלייה בבית קלייה מקומי ונטחנים בסניפי הרשת.

 

 

הסניף במרכז הכרמל מציע עיצוב ייחודי, חצר מרגיעה ובעיקר ארוחות בוקר מפנקות שהפכו אותו לשם דבר. בוקר מנדרין בזוג כולל ביצים לבחירה או לביבות ירק, לחמים חמים מכמה סוגים, סלט אישי, כרובית צלויה עם טחינה, קרם פרש עם סלסת עגבניות, סלק עם גבינת פטה, ממרח אבוקדו, פלפלים שרופים, לבנה צ'ימיצ'ורי, חציל עם שקדים וטחינת סילאן, זיתים מתובלים, עוגת גזר, קונפיטורת פירות, חמאה, מיץ סחוט טרי וקפה לבחירה (109 שקל). אומלט מנדרין כולל אומלט לבחירה (חלומי, איכרים או סלמון מעושן), סלט עלים מתובל בשמן זית ובלימון, זיתים מתובלים, חמאה ומיץ סחוט טרי או קפה (42 שקל). אם אתם בקטע של חובק עולם תוכלו ליהנות מחצ'פורי שנאפה בתנור אבן עם מילוי של תרד וגבינה גיאורגית (45 שקל) או ורייניקס גבינת וניל עם קרם פרש ופירות יער (52 שקל). אם אתם מעדיפים שקשוקה תוכלו לבחור בשקשוקה ירוקה (תבשיל ברוקולי, תרד וכרובית), בשקשוקה טבעונית (לביבות כרובית ועשבי תיבול) או בשקשוקה מנדרינית עם מגוון של תוספות (56-49 שקל). במנדרין מציעים גם מבחר רחב של מנות לטבעונים כמו לביבות כרובית או כריך שאור, ובשינויים קלים אפשר גם להפוך מנות לצמחוניות.

 

ארוחת בוקר במנדרין (צילום: מאור כהן)

ארוחת בוקר במנדרין (צילום: מאור כהן)

שדרות הנשיא 129 (בחצר האחורית), מרכז הכרמל, חיפה. ימים ראשון-שבת 24:00-8:00. טלפון: 04-8363554


MY COFFEE

את מיי קופי ייסד לירן בן שלוש בשנת 2015 בלב שכונת דניה מתוך רצון למצוא לעצמו נישה ייחודית של מקום קטן עם קפה טוב ועם אוכל ברמה גבוהה. בן שלוש הוא דמות מוכרת בעולם המסעדנות בחיפה, ועם ניסיון של 17 שנה הוא הצליח במשימתו והקים בית קפה עם אווירה טובה ועם הרגשה של בית. בתחילת הדרך רוב הלקוחות במיי קופי היו תושבי השכונה שהפכו לתושבי קבע בבית הקפה, אך השמועה על הפנינה הדנייתית התפשטה ברחבי חיפה, וקהל חדש מכל שכונות העיר נוהר כדי לראות על מה כולם מדברים.

 

 

במיי קופי תוכלו ליהנות מבוקר ישראלי הכולל שתי ביצים לבחירה, סלסלת לחמים טריים, סלט ירקות רענן, סלט טונה, קרם פולנטה, ארטישוק ירושלמי, סלמון מעושן, מיני שקשוקה, מבחר גבינות, חציל בטחינה, כדורי מוצרלה, מוזלי אישי, קפה איכותי ומיץ סחוט (115 שקל לזוג ו-65 שקל ליחיד). אם תרצו להתחכם תוכלו להתפנק בבוקר בנדיקט – ביצים עלומות עם רוטב הולנדייז ביתי וסלמון מעושן על בריוש קלוי וסלט אישי בצד (56 שקל). אוהבים עגבניות? בטח תשמחו להכיר את השקשוקה הביתית המוגשת עם חציל קלוי ועם גבינת פטה לצד לחם הבית וסלט אישי (56 שקל). ואם בא לכם משהו קצת יותר בקטנה, במיי קופי ישמחו להציע לכם טוסט קרואסון (42 שקל), בורקס טורקי הנאפה במקום (29 שקל) או מעדן מוזלי עם גרנולה איכותית ושלל פירות העונה (37 שקל). והמלצה שלנו – אל תסיימו את הארוחה לפני שתטעמו את גלידת הבית עם עוגיית קוקיס.

מעבר לארוחות הבוקר מציע מיי קופי מנות פתיחה מתוחכמות, ריזוטו, פסטות, טורטיות, סלטים ומנות בשריות, ובכל יום מוגשת שם מנת ספיישל לפי מצב הרוח של השף.

 

ארוחת בוקר במיי קופי (צילום: מאור כהן)

ארוחת בוקר במיי קופי (צילום: מאור כהן)

אנטוורפן 56, דניה, חיפה. ראשון-חמישי 22:00-7:30, שישי 16:00-7:30. טלפון: 04-6338916

 

 

לחם ארז

אם אתם גרים בקריות סביר להניח שכבר ביקרתם, ויותר מפעם אחת, בסניף של לחם ארז בקרית ביאליק. הסניף הקרייתי של הרשת, שהחלה את דרכה עוד בשנת 1996, הוא ללא ספק אחד מבתי הקפה המובילים באזור. בית הקפה מתבסס על קו קולינרי המשלב בין מטבח איכותי למעדניית בוטיק שבה מוצעים מוצרים וחומרי גלם שמרכיבים את המנות בתפריט, ובהם לחמים, גבינות, עוגות, ממרחים, גרנולה וטחינה. "לא פעם נשאלנו כיצד אנחנו מצליחים להגיע לרמת דיוק שכזו וכיצד אנחנו יוצרים את המנות כדי שיתאימו לכולם", מספרים הבעלים, "התשובה מתחילה במעדנייה ונמשכת בניסיון העשיר בתחום המסעדנות".

 

 

בית הקפה הוא כשר חלבי, ותוכלו ליהנות בו מארוחת בוקר זוגית מפנקת הכוללת שתי ביצי משק לבחירה או לביבות כרישה על מצע צזיקי טרי או ליבת חציל בטחינה גולמית ובסילאן עם סלסת עגבניות ויוגורט. לצד הבחירה תקבלו גבינת שמנת ושומשום קלוי, גבינת פטה, טונה מתובלת, גוואקמולי, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה מתובלת, ממרח פלפלים קלויים, חציל בטחינה, טבולה של קינואה ועשבי תיבול, זיתים, חמאה וקונפיטורה. הארוחה מוגשות עם הלחם של ארז, מאפה מתוק, סלט לבחירה, שתייה חמה ומיץ טבעי (129 שקל). לטבעונים מוצעת לביבת עדשים וחומוס על מצע קרם פלפלים קלויים ומגוון מטבלים מקוריים כמו ממרח טופו שמנת (62 שקל). כמו כן ימליצו לכם על ברוסקטה פאן דה מי – סלמון וביצה עלומה, ממרח ארטישוק ושמן כמהין (44 שקל), ואם בא לכם שקשוקה תוכלו לבחור בין שקשוקה קלאסית (54 שקל), שקשוקה תרד (59 שקל) ושקשוקה טבעונית (56 שקל).

 

ארוחת בוקר בלחם ארז (צילום: מאור כהן)

ארוחת בוקר בלחם ארז (צילום: מאור כהן)

קרן היסוד 1, קרית ביאליק. ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי מ-7:00 עד שעה לפני כניסת השבת, מוצאי שבת  מחצי שעה אחרי צאת שבת עד 23:00. טלפון: 04-8707081

 

נירוונה פרש קיטשן

הישיבה בנירוונה פרש קיטשן מול הגלים היא הדרך האידיאלית להתחיל את הבוקר. הנירוונה הוא מותג חיפאי ותיק ומוכר שקיים כבר יותר מ-20 שנה. רשת פרש קיטשן החלה את דרכה בתל אביב כרשת צעירה שחרתה על דגלה שימוש במוצרים ובחומרי גלם איכותיים וטריים. בשנת 2015 חברו הבעלים של הנירוונה לרשת פרש קיטשן, ונראה שזהו החיבור המושלם. הסניף מעוצב באווירת ביסטרו אורבנית אשר משתלבת בהרמוניה עם חוף הים הצמוד, ואם אתם מתלהבים מהעיצוב חכו עד שיגיע האוכל.

 

 

בנירוונה פרש קיטשן תוכלו ליהנות ממגוון רחב של מנות שמתאימות לכל סוגי אידיאולוגיות התזונה (צמחוני, טבעוני, עשיר בחלבון, ללא גלוטן), ועוד הרחק מרעשי העיר. ארוחת הבוקר הזוגית במקום כוללת שתי ביצי משק לבחירה לצד סלט טונה ביתי, קרם ארטישוק, גבינת שמנת, צ'ירשי דלעת פיקנטי, זיתים מטובלים, טאפאס לבנה וסלק, טאפאס חציל קלוי עם טחינה, ריבה ביתית ומיני מוזלי (119 שקל). אפשרות אחרת היא בוקר יפואי – ארוחה הכוללת מאפה סמבוסק מחיטה מלאה במילוי גבינות, עלים ירוקים חביתת ירק ומגוון ענק של מטבלים (52 שקל). אוהבים בריוש? קבלו סלמון וביצי עין על לחם בריוש צרפתי וסלט בוקר (52 שקל). אם אתם אנשים של בריאות, נירוונה פרש קיטשן מציע לכם את בוקר שכולו בריאות – אומלט חלבונים עם המון ירוקים קצוצים, סלט בוקר, טחינה ירוקה, ציזיקי יווני וסלומון מעושן (58 שקל). לטבעונים מוצע בוקר טבעוני (64 שקל), האדומה הטבעונית הכוללת קוביות טופו, פטריות ועגבניות בבישול ארוך (56 שקל) או מנת אסאי פירותית (29 שקל). כל ארוחות הבוקר מוגשות כמובן לצד שתייה לבחירה.

 

ארוחת בוקר בנירוונה פרש קיטשן (צילום: מאור כהן)

ארוחת בוקר בנירוונה פרש קיטשן (צילום: מאור כהן)

חוף נירוונה, חיפה. ראשון-שבת מ-8:00 עד אחרון הלקוחות. טלפון: 04-8501444

 

הקונדיטוריה של גל (Gal’s Bakery)

בחיפה כבר כולם יודעים שמי שמבקש להתענג על מאפה שיצא הרגע מהתנור ושריחו הנפלא יישאר גם עד הבית (אם הוא לא יסיים אותו כבר בדרך), צריך לקפוץ לביקור בקונדיטוריה של גל – מקום שהפך למוסד חיפאי זמן קצר אחרי פתיחתו. מדי בוקר ממלאים את הקונדיטוריה ניחוחות של מאפים כמו מקלות מלוחים, פאי שזיפים ונקטרינות וקרואסון במילוי פירות יער שכיף לנשנש במקום ביחד עם קפה או שוקו חם. ואיך אפשר בלי להזכיר את הסופגניות בחנוכה ואת האוזני המן בפורים? אז הנה, הזכרנו.

 

 

הקונדיטוריה הוקמה במרכז הכרמל בחיפה, במקום שבו שכנה במשך 50 שנה קונדיטוריית קסטלר המיתולוגית, שא.ב. יהושע ויהודית קציר היו כותבים בה את ספריהם. ארוחות הבוקר בה הן יפהפיות, טעימות ומלאות בכל טוב. ארוחת הבוקר הזוגית כוללת שתי ביצים לבחירה, סלסלת לחמים עם לחם כפרי, עם מקלות מלוחים, עם עוגיות ועם מאפה קטן, סלט ירקות טרי, גרנולה מלוחה, מבחר גבינות, ממרח אבוקדו, ברוסקטה טונה, חמאה, ריבה ביתית, מיץ סחוט וקפה איטלקי משובח (130 שקל). כמו כן מוצעת במקום ארוחת שקשוקה הכוללת שתי ביצים במחבת אישית, והן מוגשות עם ג'בטה, טחינה, זיתים, סלט אישי וגרנולה מלוחה (52 שקל). ואם קפצתם לשם על הדרך, אסור לכם לוותר על כוס קפה משובח עם מאפה אחד או שניים של שנק וניל תפוחים וקרמבל, שנק פיסטוק, שנק שוקולד חלבה, מאפה וניל ושקדים, סהרון קרם שקדים, שוסו או פום (כיס תפוחים), שבשבת שקדים, מאפה וניל ופירות יער, קרואסון שוקולד, קרואסון שוקולד פיסטוק או מאפה תפוחים עם קינמון וקרמבל (19-17 שקל).

 

ארוחת בוקר בקונדיטוריה של גל (צילום: מאור כהן)

ארוחת בוקר בקונדיטוריה של גל (צילום: מאור כהן)

שדרות הנשיא 131 (בחצר), מרכז הכרמל, חיפה. ראשון-חמישי 21:00-5:00, שישי 14:00-5:00

 


כתבה שיווקית 


 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

5 תגובות
  1. בדקתי הרבה ארוחות בוקר..(:

    קפאין חורב- ארוחת הבוקר הכי טובה בעיר. נקודה.

  2. חיפאי מבין עניין

    קפה תות, ארוחת הבוקר מהממת! הצילום אינו משקף. והמאפים… למות! כיף גדול שפתחתם מחדש עם שדרוג ענק.

  3. גארדן- מאוד לא מומלץ

    הגענו למסעדה גארדן בגלל הכתבה הזו ולא ברור בכלל איך המליצו עליה
    מקום יפה עם אוכל ושירות גרוע!!!!!
    הגענו לחגיגה משפחתית בהרכב של שלושה מבוגרים וארבעה ילדים
    התחלנו בכך שלידינו ישבו עובדים ועישנו וכאשר ביקשנו למצוא שולחן באזור ללא עישון נאמר לנו שאין כזה…השעה הייתה תשע בבוקר ואת החביתות שלנו קיבלנו כעבור50 דק לאחר הזמנה!!! המנות התקבלו בהפרשים של 20 דק' אחת מהשנייה ….והמנה האחרונה שהתקבלה הייתה החביתות, שבדכ לא לוקח הרבה זמן להכין אותם והראשונה חזה עוף עם פירה שהבן שלי החליט לאכול ב9בבוקר…אני בורכתי בשקשוקה מזעזעת במרקמה וטעמה.חשוב לציין שלא היה עומס במסעדה ולא היה שום קשר בין הרשום בתפריט למתקבל בשולחן!!!! לא סלטים ולא גבינות הרשומים בארוחת בוקר של כל אחד לא התקבלו , כאשר שאלתי איפה הסלט הקצוץ שלי נאמר לי שבגלל שלכל אחד מגיעה סלט הביאו לנו קערה אחת (שלא הייתה גדולה במיוחד) במקום 6 סלטים!!!! פשוט ביזיון

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר