טיילת טרומן (הדמיה: משרד גרינשטיין-הרגיל אדריכלים)
טיילת טרומן (הדמיה: משרד גרינשטיין-הרגיל אדריכלים)

הבקשה אושרה: טיילת טרומן תחבר בין קרית חיים לקרית ים

אושרה הבקשה להיתר להקמתה של טיילת טרומן, שבמסגרתה יועתק כביש, יפותח אזור קו המים, יוקם חניון חדש וישולבו שבילי הליכה ואופניים, שטחים ירוקים וחופי רחצה

פורסם בתאריך: 18.11.25 13:14

ועדת הרישוי של עיריית חיפה אישרה את הבקשה להיתר להקמתה של טיילת טרומן שתחבר בין קרית חיים לקרית ים. הטיילת תוקם כחלק מתוכנית התחדשות שבמסגרתה יועתק כביש, יפותח אזור קו המים וישולבו שבילי הליכה ואופניים, שטחים ירוקים וחופי רחצה. את הפרויקט תבצע חברת יפה נוף, והוא ימומן על ידי הרשות להתחדשות עירונית שאישרה לו תקציב של 14.8 מיליון שקל.

ההיתר לפרויקט נחלק לשניים, כאשר החלק העיקרי הוא יצירת רצף טיילות בין טיילת יהודית נאות לטיילת קרית ים, והחלק הנוסף הוא שדרוג המקטע שנושק לחוף נאות, כולל שינוי במערך חניות בחניון הדרומי והקמת חניון צפוני למועדוני הגלישה.

הטיילת הקיימת תעבור שיקום שיכלול פירוק של הריצוף והרחבה של רצועת ההליכה על חשבון חניות קיימות בחניון הדרומי, ובמקביל יבוצע שיקום לחניון להסדרת הבטיחות וההליכתיות. מהחניון ועד למפגש עם קרית ים יוקם מקטע חדש לטיילת, שיכלול רצועת הליכה, רצועות גינון, ספסלים, פרגולות הצללה, מתקני משחק, תאורה וחניון חדש.

 

תגובות

7 תגובות
7 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    כי אין להם ברירירה בגלל בריחת החול שגורם הנמל החדש לא נישארה רצועת חול אז הם חייבים כי בסערת החורף הבאה גם ככה לא יישאר טיילת

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר