-->
נתנאל בורשטין (צילום: ג'ני אש)
נתנאל בורשטין (צילום: ג'ני אש)

מבלגן לפלוס עם "סדר בכיס": השיטה שעוזרת למשפחות לחיות אחרת

מה עושים כשמרגישים שהכסף פשוט נעלם? נתנאל בורשטין, מורה ומאמן לכלכלת המשפחה, פיתח את "סדר בכיס" – שיטה פשוטה ופרקטית שמתאימה לכל בית בישראל. בלי לוותר על החיים, בלי דיאטת קניות – רק סדר חדש וחשיבה אחרת, שמובילים לפלוס אמיתי ולשקט נפשי

פורסם בתאריך: 7.4.25 15:23

במשך שנים, משפחתו של מ' חיה בגירעון חודשי של כ-2,000 שקלים – רק על רכישת מזון. במשפחה ילדים עם צרכים תזונתיים מיוחדים, ואב המשפחה נהג לצאת לקניות כחמש פעמים בשבוע. "כשנפגשנו, הסבתי את תשומת ליבו לזמן הרב שהוא מבזבז בקניות, ורק אז הוא שם לב לכך", מספר נתנאל בורשטין, מאמן לכלכלת המשפחה, שבאמצעות התוכנית שפיתח, "סדר בכיס", הצליח להביא את המשפחה ליתרה חיובית של 2,800 שקלים בחודש.

"אב המשפחה כל הזמן עשה השלמות בסופר השכונתי", מסביר נתנאל. "מעבר לזמן שחסכתי לו מ'בילוי' יומיומי בסופר, חסכנו גם את עלות החנייה. ריכזנו את הקניות לפעמיים בשבוע – קנייה אחת מותאמת לפי המוצרים המיוחדים וקנייה נוספת של מוצרים כלליים לבית – מה שהוביל לחיסכון של 1,500 שקלים בחודש".

בשלב הבא, נתנאל בחן יחד עם המשפחה את ההתנהלות הכלכלית הביתית, כולל רכישות עבור הילדים. "להורים הייתה תפיסה, לפיה מאחר שהילדים מתמודדים עם קושי בתחום האוכל, שמוביל לעיתים גם לקושי רגשי, יש צורך 'לפצות' אותם ברכישת מתנות. אבל הורות מפצה היא הורות שמפסידה כסף", הוא מדגיש.

נתנאל יצר עם המשפחה תוכנית, שבמסגרתה הוחלט, כי התקציב החודשי לרכישת מתנות לשלושת הילדים יעמוד על 150 שקלים – חיסכון של 200 שקלים בחודש. כך עבר נתנאל סעיף-סעיף על ההוצאות המשפחתיות, והוביל את המשפחה מהתנהלות אשראית – להתנהלות עם חשיבה עתידית. "ממשפחה שדיברה על הלוואות, הם הפכו למשפחה שמדברת על תכנון עתידי ומימוש חלומות; משפחה שמציבה מטרות ובונה תוכניות שנתיות. זה תהליך משפחתי שלם – גם מול ההורים וגם מול הילדים", הוא אומר.

נתנאל בורשטין (צילום: ג'ני אש)

נתנאל בורשטין (צילום: ג'ני אש)

נתנאל, מורה במקצועו, התחיל ללמוד את התחום לפני כ- 16 שנה וליישם על משפחתו שלו. עם השנים למד, התנסה והתמקצע, ולפני כשנתיים החל לעסוק בכך באופן רשמי. "בשכר של מורה ומחנך בישראל – כשבחלק מהזמן הייתי גם המפרנס היחיד כי אשתי גידלה את הילדים – היה קשה מאוד לסיים את החודש", הוא משתף.

נתנאל הבין שהוא יודע מה הכי נכון למשפחתו, והחל ללמוד את תחום כלכלת המשפחה בעצמו – דרך מנטורים, פודקאסטים, סרטונים וכל מקור מידע נגיש. "עשיתי את כל זה רק כדי להחזיק את הראש מעל המים. בשלב מסוים, אנשים סביבי התחילו לשאול אותי איך אני עושה את זה, להתייעץ ולבקש עצות".

לפני כשנתיים, כשהבין שיש לו שיטה שעובדת, נרשם נתנאל לקורס מאמנים לכלכלת משפחה ויצא לדרך עצמאית. "אני רואה בזה שליחות – לתת לאנשים כלים ומרחב להבין מה קורה אצלם, לדעת איך להתנהל נכון, לצאת מהמצב של 'מהיד לפה'. המטרה שלי היא להגיע לכמה שיותר אנשים, לפתוח להם את הראש ולהציל להם ולילדיהם את העתיד. כל משפחה יכולה לחיות ברווחה כלכלית – אם רק תדע להתנהל".

איך זה מתבצע בפועל?

"המפגש הראשון הוא מפגש היכרות אישי או זוגי, שבו אני לומד את הרקע של המתאמנים – לעיתים מדובר בזוגות, לעיתים באנשים שמתמודדים לבד, הורים גרושים או הורים יחידנים. לאחר ההיכרות, אנחנו מתחילים לשנות את התודעה סביב כסף: איך מתנהלים, איך חושבים קדימה, מה הם רוצים להשיג. בסיום הפגישה, אנחנו בוחרים את סוג התוכנית המתאימה עבורם – וממנה נגזרים כלים פרקטיים לשימוש מיידי: איך מתכננים תקציב, איך עוקבים אחר ההוצאות, כמה זמן צריך להשקיע בכל שבוע או חודש, על מה חשוב לשים לב, איך מדברים עם הילדים בצורה מותאמת, אילו תחומי השקעה קיימים בארץ ועוד".

 

אילו סוגי תוכניות קיימות?

"בניתי מספר תוכניות אימון שמותאמות אישית ליחידים ולמשפחות. למשל, 'תוכנית סדר בכיס' – תוכנית קצרה שמורכבת מארבעה נושאים מרכזיים, נפרשת על פני ארבעה עד שישה מפגשים, ובמהלכה עוברים תהליך של שינוי תודעתי, הצבת יעדים ובניית תיק כלכלי שניתן לעבוד איתו בפועל. התוכנית הארוכה יותר היא 'תוכנית חיים בפלוס' של 90 הימים, והיא מיועדת למי שכבר עשה את הצעד הראשון ורוצה לבנות תוכנית לטווח ארוך, עם מעקב חודשי שמייצר תא כלכלי יציב".

מה ההבדל בינך לבין יועץ כלכלי?

"אני לא יועץ כלכלי – אני מאמן להתנהלות כלכלית משפחתית. אנחנו לא מתעסקים רק במספרים של הכנסות והוצאות, אלא גם בדרך: איך מדברים על כסף, איך מתווכים אותו לילדים. למשל, אם ילד מבקש גלידה וההורה עונה לו שאין לו כסף – הילד עלול לפרש את זה באופן קיצוני ולחשוב שהוא צריך לוותר על אוכל, כדי לא להכביד על ההורים. במקום זאת, אנחנו משנים את השפה המשפחתית – מדברים על תכנון תקציב משפחתי משותף, וזה יוצר בהירות וביטחון אצל כולם".

המשחק "סדר בכיס" (צילום: עצמי)

המשחק "סדר בכיס" (צילום: עצמי)

כחלק מהתהליך, נתנאל פיתח משחק בשם "סדר בכיס", שמלמד ילדים על התנהלות כלכלית. "מטרת המשחק היא להוביל את המשפחה להבנה שכסף לא 'גדל' על העצים וללמד את הילדים התנהלות נכונה", הוא מסביר.

מעבר להתנהלות הכלכלית, נתנאל מסייע לילדים להציב לעצמם מטרות כלכליות, כמו רכישת חיית מחמד, מחשב, טיול עם חברים או טלפון חדש. "אני מלמד אותם שבהתנהלות נכונה אפשר להגיע לחלומות שהם מציבים לעצמם".

בנוסף לאימון האישי והמשפחתי, נתנאל בורשטין מעביר סדנאות לבני נוער בשיתוף פעולה עם גפ"ן של משרד החינוך, עבור תלמידי בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים. "התוכנית מציגה את יסודות כלכלת המשפחה ומלמדת את התלמידים איך מתנהלים עם כסף, כך שהם יכולים להבין את ההשפעות של החלטות כלכליות עליהם בעתיד גם בתחום כלכלת הבית".


יצירת קשר:

טלפון: 050-5763644

דוא"ל: [email protected]

לאתר, לחצו כאן >>> 

לפייסבוק, לחצו כאן >>>  

ליוטיוב, לחצו כאן >>>

לאינסטגרם, לחצו כאן >>> 

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר