ביום רביעי יתקיים במוזיאון הימי הלאומי יום עיון תחת הכותרת "על דגים, דייגים ומה שביניהם". יום העיון מתקיים כחלק מחידוש מסורת יום הים, שמצוין בכל שנה בכ"ג באייר. יום העיון ייערך בזיקה לתערוכה "על דגים ודייגים" המוצגת כעת במוזיאון ויעסוק במורשת הדיג בישראל, בשאלות הנוגעות לדיג כמקור פרנסה ולהשפעתו על הסביבה הימית, ובקולינריה שבאה מהים. האירוע יתקיים בשיתוף עם המכון לחקר ימים ואגמים ועם אגף הדיג במשרד החקלאות.
משחר ימיה של האנושות הים הוא מקור חיים חשוב. הדיג, אשר לו נודעת חשיבות עצומה לתזונתו של האדם ולפרנסתו, השפיע על עיצוב סביבת החיים האנושית – התהוותם של כפרי דייגים וערי נמל, התנועה בין החוף והים, אופיים של הרציפים והשווקים ועוד. עם המעבר לדיג תעשייתי בעת המודרנית התערערה הבריאות האקולוגית של הדגה. דיג יתר, עלייה במחירי הדגים והתמעטות אוכלוסיות רבות שלהם מעוררים דיון ציבורי ער ביחס לדיג.
יום העיון יעסוק בשאלות – האם נדע למצוא את האיזון בין צורכי אוכלוסיית העולם בחלבון זמין לאינטרסים כלכליים של תעשיינים ולהכרח לשמור על הטבע הימי? האם נצליח לשמר את מורשת הדיג בר הקיימא וניקח אחריות להמשך קיומו של הים כמקור חיים? וכיצד מתפתחת הקולינריה המקומית ומהם הכוחות המשפיעים על מנות הדגים במסעדות?
אוצרת המוזיאון הימי עדי שלח: "מעטים הם האנשים שיש להם היכרות קרובה ואינטימית כל כך עם הים כמו לדייגים, שיוצאים אליו בכל יום ומוצאים בו את פרנסתם. אבל במציאות שבה הבריאות האקולוגית של הטבע הימי נמצאת תחת לחצים כבדים ניטשת מחלוקת סביב השאלה אם ואיך אפשר לעשות דיג באופן מקיים. יום העיון הוא הזדמנות עבור הקהל הרחב להיחשף למנעד הדעות בנושא ולשמוע באופן ישיר ובלתי אמצעי מה כואב לאנשים שהים נמצא במוקד העשייה שלהם – דייגים, אנשי טבע וסביבה ימית, ואנשים שעיסוקם היומיומי הוא בפיקוח, ברגולציה, במחקר ובחיפוש אחר פתרונות".
יום העיון יתקיים בשעות 14:45-9:00, והוא פתוח לקהל הרחב ללא תשלום, אך נדרשת הרשמה מראש באתר. ללו"ז המלא ולהרשמה לחצו כאן.

"דגים", מרקוס אליעזר בלוך, אוסף המוזיאון הימי הלאומי
תגובות