תבשיל עדשים מהיר ומזין
מהיר, טעמים ומחמם

האימון שישפר לכם את צריכת החמצן

אימון זה משפר את צריכת החמצן המירבית של הלב, ובכך מסייע לחיזוק הלב ולשיפור ניתוב החמצן. וגם מתכון לתבשיל עדשים מהיר ומזין

פורסם בתאריך: 23.2.17 10:29

והשבוע: רחוב אבשלום

ריצה ברחוב אבשלום

היסטוריה: אבשלום היה בנו השלישי של דוד המלך, וסיפורו מובא בספר שמואל ב’ פרקים י”ג-י”ט. אמו של אבשלום היתה מעכה בת תלמי מלך גשור – ממלכה קטנה בגולן. אבשלום נולד בחברון עם תחילת מלכות דוד ביהודה, והוא מתואר כגבר יפה תואר, חכם וערמומי. חייו היו קצרים וסוערים, ובמהלכם הוא הרג את אחיו למחצה אמנון לאחר שאנס את אחותו תמר. לאחר חזרתו מגשור, ומשהוסרו מדרכו מתחריו על הכתר מדרכו, הוא מרד בדוד אך בקרב המכריע הובס צבאו והוא הוצא להורג במצוותו של יואב בן צרויה, שר הצבא של דוד. סיפור חייו ומותו של אבשלום עורר עניין בקרב חוקרי המקרא, ומערכת היחסים המורכבת שלו עם אביו דוד, שסופה במרד ובבגידה, הפכה אותו לסמל לבן סורר שבא על עונשו.

ווייז: נחנה את הרכב בתחילת רחוב אבשלום פינת רחוב לאה בשכונת כרמליה.

האימון: הפעם מתמקד בריצה למרחק קצר, בדגש על קצב גבוה. אימון מסוג זה משפר את צריכת החמצן המירבית של הלב, ובכך מסייע לחיזוק הלב ולשיפור ניתוב החמצן. המטרה היא לרוץ הכי מהר שאפשר ואז לנוח בצורה אקטיבית, כאשר המנוחה המומלצת היא הליכה. כאשר משלבים אימונים בעצימות גבוהה רצוי שהשרירים יהיו חזקים, ולכן יש לשים דגש על חיזוק מערכת שרירי הרגליים והבטן. אורך המסלול המעגלי הוא 350 מטר. נרוץ את המסלול 12 פעמים, ובסך הכל ארבעה ק”מ.
פעמים 2-1: נרוץ את כל המסלול בריצה קלילה, ובסיום כל פעם ננוח (כאמור מומלץ ללכת) במשך 60 שניות.
פעמים 6-3: נרוץ את כל המסלול בקצב מהיר, ובסיום ננוח במשך 60 שניות.
פעמים 9-7: נרוץ את כל המסלול בקצב מהיר, ובסיום ננוח במשך 90 שניות.
פעמים 12-10: נרוץ את כל המסלול בקצב מהיר, ובסיום ננוח במשך 120 שניות.
בתום האימון ננוח במשך חמש דקות, ואחר כך מומלץ לבצע מתיחות של השרירים הארבע ראשיים, של שרירי הירך האחורית ושל שרירי התאומים, כאשר לכל שריר בכל רגל יש להקדיש 90 שניות.

 

מהיר, טעמים ומחמם

טיפ תזונה: שונית הראל, הנטורופתית של סטודיו 2aim, ממליצה על תבשיל דאל עדשים הודי מהיר וטעים, ובעיקר מחמם. תערובת התבלינים גראם מסאלה (בתרגום מהינדי “תבלין חם”) היא תערובת תבלינים יבשים שאינה חריפה המשמשת במטבח ההודי. בכל חלק מתת היבשת ההודית תהיה התערובת שונה, ולרוב היא תכיל כורכום, זרעי הל (ירוק או שחור), זרעי כוסברה, קליפת קינמון, מסמרי ציפורן, זרעי כמון, גרגרי פלפל שחור, אגוז מוסקט, עלי דפנה ולעתים זרעי חרדל או זעפרן.

אופן ההכנה: מטגנים במחבת בצל קצוץ עם מעט שמן זית. כשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים שתי שיני שום קצוצות ואצבע של ג’ינג’ר קצוצה. אחר כך מוסיפים שתי כוסות עדשים צהובות או כתומות, כוס חלב קוקוס (מומלץ ללא חומרים משמרים), כפית גראם מסאלה, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1/2 כפית מלח ים טבעי וחבילת רכז עגבניות קטנה (למי שאוהב חריף אפשר להוסיף חצי פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק). מוסיפים מים לכיסוי ועוד שלושה ס”מ מעל (כשלוש כוסות מים), מבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עד שהעדשים רכות, טועמים ומתקנים טעמים. את התבשיל מגישים חם על אורז בשמטי (אורז לבן בעל ערך גליקמי נמוך בזכות מבנה הגרגיר) או על קינואה, עם סלט ירוק ליד.

אז כל מה שצריך זה ללבוש את בגדי הספורט, לקרוא את הטור עד סופו, לצלם את עצמכם בעת ביצוע האימון, להעלות את התמונה בדפי הפייסבוק

כלבו – הכל במקום אחד או סטודיו 2aim, ולהיכנס להגרלה שהפרס שלה הוא שבועיים של אימונים אצלי בסטודיו.

הכותב הוא פיזיולוג, אולטראמרתוניסט, מאמן כושר והבעלים של סטודיו 2aim
הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר