70 שנה חלפו מאז נפתח לראשונה בורקס בכר העגלה ברחוב העצמאות, וביום שלישי הוא יעבור למשכן הקבע השני שלו – רחוב העצמאות 37. גם בחנות החדשה תוצג העגלה המקורית שבה נמכר הבורקס עם פתיחתו. "העגלה היא אותה עגלה", אומר הבעלים אריק יואל, "לפני כ-15 שנה היא עברה שני גלגלים מהמדרכה לחנות ברחוב העצמאות 35, ומיום שלישי אנחנו עוברים לחנות החדשה שאותה רכשנו".
לפני כ-15 שנה, בעקבות דרישה של עיריית חיפה, הפך הדוכן לחנות מסודרת עם מקומות ישיבה, והעגלה נותרה במקום כמזכרת לימים עברו, ועליה מונחים הבורקסים המוכנים והחמים. בשנת 2011 רכשו יואל ושותפו סהר כוכבי את המקום, שבו הם נהגו לאכול כילדים. "כמו כולם, גם אנחנו לא ויתרנו אף פעם על בורקס בכר העגלה", משתף יואל, "איכשהו מצאנו את עצמנו נכנסים לעסק, קודם כל מאהבה לבורקס ואחר כך מתוך צורך לפתח ולעזור כמה שאפשר. משפחת בכר עדיין איתנו – הילדים עובדים בעסק ומכינים את הבורקס המקורי. לא שינינו דבר, שמרנו על האותנטיות של המקום כמו ביום שהוא נפתח".
למה היה חשובה לכם הבעלות על החנות?
"ברמה העסקית, תמיד חשוב להיות בעלים של עסק, ומכיוון שזו חנות הדגל שלנו, חשוב לנו לשמור שאף אחד לא יוכל להוציא אותנו מכאן ושהסניף יישאר ברחוב העצמאות, שם הוא הוקם. כשקנינו את הנכס הבטחנו למעשה שנהיה שם תמיד".

סניף הדגל החדש של בורקס בכר העגלה
הבורקס בעגלה הוא בורקס בסגנון טורקי, שנחתך לרצועות ומוגש עם ביצה, עם מלפפון חמוץ, עם חריף ועם רוטב עגבניות, ולפני ההגשה מפזרים עליו מעט זעתר. במקום מציעים גם בורקס תרד וגבינה, בורקס תפוח אדמה, בורקס פטריות, בורקס חצילים ואפילו בורקס ריק. לאחר האפייה מונחים הבורקסים בעגלה המקורית, שאותה מחממים באמצעות גחלים שנותנות להם את הטעם המיוחד שלהם.
הבעלים מטבע הדברים מכירים כמעט כל מי שנכנס, יודעים איך הוא אוהב את הבורקס שלו ומקבלים בשמחה כל עובר אורח חדש. "אנחנו מזמינים את כולם להתרשם מהחנות החדשה", אומר יואל שמקפיד לציין כי הסגנון של החנות החדשה הוא אותנטי-וינטג': "היא גדולה יותר, מרווחת ויש בה הרבה יותר מקומות ישיבה, אבל השירות נשאר אותו הדבר – חם ואדיב".
דרך העצמאות 37. שעות פתיחה: ראשון-חמישי, 17:00-7:00, שישי, 14:00-7:00.

בורקס גבינה קלאסי אצל בכר העגלה (צילום: נמרוד אשכנזי)
הרצוג
טעים
סמי המטייל המתמיד
הבורקס הכי טעים שאני מכיר ולא לשכוח את אבי ושוקי שגם בזכותם אנחנו מגיעים כל שבוע.
ט.
אבי היקר,
שיהיה בהצלחה גדולה!
ממני,
ט.
(טייסת 69 הפטישים)
קמי
חשבתי שהמקור הוא ברחוב קבוץ גלויות בחיפה.
כיוון שיש 2 בעלים שמחזיקים בשם בורקס העגלה, אני חושב שכדיי לפרט את הסניפים ושיוכם, כיוון שהמוצר דיי דומה , אף יש הבדל בניהם
[email protected]
היי גם אני אכלתי את הבורקס עם ביצה חומה היו זמנים בזמנו זה היה זול,ומאז שהתחילו לימכור במיתחמים ומסעדות:הכול השתנה המחיר מאוד יקר עבור בורקס שלהם שהוא לא כזה גדול וביצה חבל לי מאוד,מהעגלה היה מחיר סביר.
פלקו
לא נוגע לא שוטפים ידיים כולם מכניסים את היד למלפפונים אוכלים בידיים פרימיטיבים לא מדבר אלי לפני שלושים וחמש שנה היה את האופניים העגלה קשורה עם שרשרת בשעה 11 בבוקר ניגמר הבורקס היה על גחלים חריף חמוצים זיתים בורקס היה בורקס
אילן
סביר מינוס
יובל
מעניין אם הבחור שמכין את הבורקס שטף היטב ידיים ועוטה כפפות וכובע בעת העבודה.