-->
פייר מחאשם בשווארמייה החדשה (צילום: בועז כהן)
פייר מחאשם בשווארמייה החדשה (צילום: בועז כהן)

"אני תיבלתי שם במשך 20 שנה"

פייר מחאשם, שבמשך כמעט 30 היה מזוהה יותר מכל עם שווארמה אמיל, עזב את כור מחצבתו ופתח שווארמה משלו ברחוב יפו. "זאת לא תחרות", הוא אומר, כל אחד מקבל את הלקוחות שלו, והברכה באה מאלוהים". קיסר סרפים, הבעלים של אמיל: "הבשר זה הסוד שלנו"

פורסם בתאריך: 16.3.25 13:22

רגע לפני שהוא חוגג יום הולדת 50 עזב פייר מחאשם את שווארמה אמיל, שבה עבד במשך יותר מ-30 שנה, ולפני שבוע וחצי פתח שווארמייה משלו שנושאת את שמו. כמי שהיה מזוהה עם אחת מהשווארמיות הידועות בחיפה בפרט ובארץ בכלל, גם מחאשם יודע שמדובר בטלטלה בעולם השווארמות. "זהו, הגיע הזמן שאני אתקדם בחיים ואעשה משהו משלי", הוא אומר, "מספיק לעבוד אצל אנשים אחרים, הגיע הזמן שאעבוד בשבילי ובשביל המשפחה והילדים. במשך 30 שנה אני בתחום הזה, וצברתי לעצמי שם. יש לקוחות שמכירים אותי מאז שהייתי ילד בן 15. התחלתי לעבוד אצל אמיל עוד כשהייתי תלמיד אחרי בית הספר. אז הגיע הזמן לצאת לדרך חדשה משלי".

איך קיבלו אצל אמיל את זה שעזבת?

"קיבלו את זה בסבבה. אני לא יודע איך הם קיבלו את זה שפתחתי שווארמה, אבל כשסיפרתי להם שאני עוזב הם קיבלו את זה בהבנה. שמע, כל אחד צריך להתקדם בחיים. כולם חושבים שהייתי צריך לעשות את זה הרבה לפני, אבל אף פעם לא מאוחר. יש אנשים ששמחים יותר ממני שעשיתי את הצעד הזה ושפתחתי את המקום ואומרים לי 'למה לא פתחת לפני כן?'".

אתה מזוהה עם שווארמה אמיל, ועכשיו אתה מהווה תחרות.

"זאת לא תחרות, אני עושה את שלי. כל אחד מקבל את הלקוחות שלו, והברכה באה מאלוהים. כל אחד והברכה שלו".

מה ההבדל בין השווארמה שלך לזו של אמיל?

"אני לא יודע להגיד. יש אנשים אומרים ששלי יותר טעים ויש אנשים אומרים שאצל אמיל יותר טעים. אמיל כבודו במקומו מונח".

אבל יש דברים ששם אין ואצלך יש.

"הבשר אצלי זה עגל וכבש. הוספתי גם כמה סלטים שאצל אמיל אין. שם יש עגבניות, בצל ופטרוזיליה, ואני הוספתי גם כרוב, מלפפון חמוץ ועוד כמה דברים".

אנשים ילכו אחריך בגלל המוניטין שצברת?

"כן. אני בטוח שיבואו".

מחאשם עזב את הוואדי ועבר למעוז השווארמות בעיר התחתית – רחוב יפו 44. "זה האזור שלי", הוא מסביר, "זה האזור שבו מכירים אותי. חוץ מזה, מי שרוצה לבוא לאכול אצלי יבוא גם אם אפתח בסוף העולם. האזור פה הוא תוסס, יש הרבה משרדים מסביב, וזה גם לא רחוק מהוואדי".

את התמיכה והפרגון הוא מקבל מהמשפחה הקרובה שמתפעלת איתו את העסק – אשתו אלין, בתו אליסה (17), בנו איטיאן (14) וגם האמא אמל שדואגת שהכל מתנהל כשורה. "כן, זה עסק משפחתי", אומר מחאשם, "כולם באים לתמוך ולעודד".

 

פייר מחאשם והמשפחה בשווארמייה החדשה (צילום: בועז כהן)

פייר מחאשם והמשפחה בשווארמייה החדשה (צילום: בועז כהן)

 

 

 

בזמן שמחירי השווארמה מאמירים, מחאשם שומר על מחירי השוק. "אני הולך עם השוק", הוא אומר, "אני לא יכול לקחת מחירים יותר מכולם. מה שהשוק מוכר גם אני אני מוכר. אבל יש לי איכות. אני עובד על איכות. יש לי בשר איכותי. אמרתי לאטליז שמספק לי את הבשר 'אם אתה לא נותן לי בשר איכותי, תגיד לי מההתחלה ולא אקנה ממך'. הוא נותן לי בשר טוב. עם כל הכבוד לאחרים, אני לא חושב שמישהו שם בשר באיכות הזאת".

ומי מתבל?

"אני".

זה התיבול שלמדת אצל אמיל?

"אני תיבלתי שם במשך כמעט 20 שנה".

אז מי יותר טוב?

"אני לא יכול להחליט. אני לא מתחרה עם אף אחד. אני עושה את שלי, והשאר תלוי בלקוחות. הם מחליטים אם אני טוב או לא".

אתה לא חושש שאנשים יעשו השוואות?

"אין בעיה, שיעשו. כל אחד שיאכל איפה שהוא רוצה. זו לא תחרות, זו משפחה. אשתו של אמיל ז"ל היא דודה שלי, אז אנחנו משפחה".

באחד מהפוסטים שעלו ברשתות החברתיות על השווארמה שלך, מישהו כתב שהוא מקווה שלא לקחת איתך את הפיתות הקטנות מאמיל.

(צוחק) "האמת שלא, הפיתות אצלי גדולות יותר. הרבה שנים אומרים שהפיתות אצל אמיל הן קטנות, אבל אצלי הפיתה היא יותר גדולה ומלאה, כמו שצריך. פיתה פיתה".

למרות שחיפה נחשבת לבירת השווארמות של המדינה, ויש בה מבחר עצום של שווארמיות איכותיות עם מוניטין ועם ותק של עשרות שנים, מחאשם לא חשש להיכנס לתחום. "אני כבר 30 שנה בעסק הזה, ועכשיו הגיע הרגע", הוא אומר, "אולי זה בכלל בגלל שבאוגוסט אהיה בן 50 וזה משבר גיל המעבר".

וכמי שרוצה להביא בשורה חדשה, הוא הכניס לתפריט מנות מפתיעות שספק אם תימצאו בשווארמיות אחרות. מחאשם: "סלט שווארמה זה משהו חדש – סלט ג'רג'יר עם עגבניות ובצל, ועליו שווארמה; שווארמה הום פרייז זה קוביות מטוגנות של צ'יפס, ועל זה שווארמה עם טחינה ועמבה; וחומוס שאוורמה שזה כמו שזה נשמע – חומוס עם שווארמה".

את הרעיונות למנות החדשות קיבל מחאשם מלואי ג'אווברי ממסעדת זית זיתון בשוק תלפיות. "לואי חבר טוב שלי, אנחנו כמו אחים", הוא מספר, "הוא אמר לי 'פייר, תכניס את המנות האלה', אז הכנסתי. אני בטוח שלאט לאט הן יצברו תאוצה".

קיסר סרפים, הבעלים של שווארמה אמיל, מסר: "פייר עבד אצלנו מגיל קטן. הוא משפחה שלנו והכל בסדר. אנחנו מאחלים לו הצלחה ומפרגנים לו. הבשר שלנו הוא בשר אחר, ומי שמכין לנו אותו הוא מישהו אחר. רק אני מביא את הבשר, אף אחד אחר לא יודע מאיפה. אנחנו משקיעים בבשר טוב, וזה הסוד שלנו".

 

שווארמה פייר (צילום: בועז כהן)

שווארמה פייר (צילום: בועז כהן)

 

תגובות

17 תגובות
17 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מי שמשלם יותר לכתבה , אז השווארמה יותר שעימה אצלו !
    בול שיט מטעים את הציבור

  2. ערן

    מה ההגיון לפתוח עוד מקום ב"מעוז השווארמות"? גם ככה אין חנייה שם.

  3. יוסף

    את אמיל לו מחליפים בעוד כמה סלטים .אמיל זה מוטג מעל 50 שנה והפיתה הקטנה שלו מלאה בשר וטעימה .מי שאוהב לו עובר בגלל עובד שעוזב ופותח עסק משלו .

  4. שמש

    סתם דוחות זה לא שווארמה ששווה את הנסיעה ביכלל לחיפה. רק אים אני באזור תל אביב לא ראה אותם מימטר.

  5. העירקי

    כולם נשתמשים בבשר פשוט מספר 4. ושלא יבלבלו את המוח. אלק סודות האטום. ובכלל נפתחו מיליון שארמיות.. ועוד מעט חצי יסגרו

  6. גד

    אתה קרוב מדי לג'וני ,וג'וני הוא המלך
    ג'וני בן איברהים אבו איברהים
    אמנם זה קבב ולא שווארמה אבל זה הממלכה שלו

  7. הארמד מבגדד

    קיצר נאחל הצלחה לבחור, תורם לכלכלה, כל אחד יאכל מה בא לו, יקר לכם ? אל תאכלו.

  8. נדב

    בהצלחה! איש יקר, צנוע, מסביר פנים ויודע את העבודה. כמו ששמחתי תמיד לאכול מהיד שלו אצל אמיל, אשמח לבוא גם למקום החדש.

  9. מציאות

    80 שקל לשווארמה בצלחת ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? יאללה גזגז .

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר