מסעדת חאלד עדוי בתחנת הדלק סונול ברחוב יעקב דורי בחיפה היא לא עוד מסעדה מזרחית. היא פנינה קולינרית אמיתית ומוסד חיפאי ותיק, שכל ילד שגדל בעיר מכיר. מלבד מטעמים משובחים היוצאים מדי יום ממטבחה, מתהדרת המסעדה בשורשים עמוקים והיסטוריה עשירה. סיפורה הוא סיפור של בית, של מסורת ושל דור שממשיך את דרכו של האב המייסד.
סיפור של מסורת ומשפחה
הכל התחיל בשנת 1978, כשאבי המשפחה חאלד עדוי הצטרף כעובד מטבח למסעדה שהייתה אז בבעלותו של שימי אמסלם ז"ל. לאחר שנים של עבודה משותפת, בשנת 1994 הפך עדוי לשותפו של אמסלם, ושנה לאחר מכן רכש את מלוא הבעלות על המקום. מאז, ועד לפטירתו בשנת 2013, הפך עדוי את המסעדה לשם דבר. כיום ממשיכים את דרכו ארבעת בניו, שמנהלים את שתי המסעדות של המשפחה – האחת בקריית טבעון והשנייה כאן, בחיפה.
הקהל החיפאי בוודאי זוכר למסעדה גם פרק ספורטיבי מפואר: בשנות ה-90, בימי הזוהר של הפועל חיפה תחת שרביטו של רובי שפירא, היוותה המסעדה מקום מפגש קבוע של אוהדי הקבוצה. כשהכדורסל החיפאי היה בשיאו, הייתה חאלד עדוי מסעדת הבית של אוהדי הפועל ומכבי, שהיו נוהרים אליה בהמוניהם בתום המשחקים בהיכל הספורט רוממה.

מנות ראשונות ללא תוספת מחיר בהזמנת מנה עיקרית (צילומים: מיכל גילת)
את המסעדה החיפאית מנהלים כיום האחים מוחמד ואמג'ד עדוי, כשמוחמד הוא גם האיש שאחראי על רקיחת המטעמים. מדי בוקר הוא פותח את המסעדה, בשעה 08:00 בדיוק, לאחר שעשה את כל הדרך לחיפה מהכפר טורעאן, נכנס למטבח ומכין את המנות הטריות, בדיוק כפי שלמד מאביו.
תפריט עשיר ומגוון
למסעדת חאלד עדוי מומלץ לבוא רעבים, כי כבר ברגע פתיחת השולחן, בלי שנייה של המתנה, יוגש לכם שפע אדיר של כ-20 סלטים טריים, וכל השפע הזה הוא ללא תוספת מחיר בהזמנת מנה עיקרית. בתפריט המסעדה תמצאו את כל הקלאסיקות של המטבח הערבי-ישראלי, באיכות גבוהה ועם הקפדה בלתי מתפשרת על טריות. בין המנות, וזו רק סקירה קצרה על קצה המזלג: קבב עדוי – מנת הדגל, המכילה בשר בקר וכבש טחונים בתיבול בצל, פטרוזיליה ותבליני הבית; עוף עדוי – חצי עוף מפורק בגריל, לפי מתכון משפחתי; מקלובה – שכבות אורז, ירקות ובשר במתכון מסורתי; חומוס עדוי – על פי מתכון משפחתי שעובר מדור לדור; עראייס – בשר בקר ושומן כבש בפיתה פריכה עם טחינה בצד.
לצד אלו, יש ארוחות עסקיות מגוונות, המוגשות לצד המבחר האדיר של הסלטים והמנות הראשונות, שכאמור לא תחויבו עליהם, בהזמנת עסקית עיקרית. בעסקיות תמצאו סטייקים (פילה או אנטריקוט), צלעות טלה, שיפודי כבש, שיפודי קבב, שיפודי פרגית, כבדי עוף מוקפצים עם בצל, עוף, סנייה בטחינה, שניצל הבית, חזה עוף בגריל, שיפודי לבבות עוף, שיפודי כבד עוף, מנות דגים ועוד. הצמחונים ביניכם יכולים ליהנות מארוחה עסקית הכוללת מג'דרה משובחת ומבחר ממולאים – עלי גפן, קישואים, פלפלים וכרוב.

מגוון שיפודים וחומוס עם תוספות על פי מתכון שעובר מדור לדור (צילומים: זאפרסט)
עוד בתפריט המסעדה ארוחות זוגיות ומשפחתיות וגם ארוחת ילדים, הכוללת המבורגר, שניצל ושניצלונים – לבחירה, וכמובן צ'יפס. את הארוחה תוכלו לקנח במלאבי, קרם בוואריה ומגוון קינוחים נוספים, וכמובן בתה או בקפה שמוגשים על חשבון הבית, כמיטב המסורת, וכל השפע הזה – במחירים שפויים והגיוניים, כך שלא תצטרכו לשבור תוכנית חיסכון.
ויש גם משלוחים
המסעדה בחיפה מציעה אווירה חמימה ונעימה, מתאימה לאירועים משפחתיים, פגישות עסקים וגם לארוחה מזדמנת עם חברים. במקום כ-80 מקומות ישיבה, אך יש גם שירותי משלוחים, הן באמצעות שליחי המסעדה והן באמצעות חברות המשלוחים – וולט, תן ביס ומשלוחה, כך שבהחלט אפשר ליהנות משלל המטעמים גם בבית או בעבודה.
"המקום הזה הוא הרבה יותר ממסעדה עבורנו", אומר מוחמד עדוי. "זה המשפחה שלנו, הבית שלנו והדרך שלנו לשמור על הזיכרון של אבא שלנו. כל מנה שיוצאת מהמטבח היא חלק מהלב שלנו. אנחנו מבשלים כמו שבישלו בבית – בלי קיצורי דרך, ועם הרבה כבוד לסועדים".

מסעדה עם היסטוריה, מסורת ושורשים (צילום: מיכל גילת)
מסעדת חאלד עדוי היא יותר מעוד מקום לאכול בו. היא מוסד חיפאי של מטעמים, זיכרונות וקהילה. עם שירות אדיב, יחס חם, אוכל טרי-טרי ומסורת שנמשכת כבר כמעט שלושה עשורים, חאלד עדוי היא הרבה יותר ממסעדה. היא חוויה.
מסעדת חאלד עדוי, תחנת הדלק סונול, דרך יעקב דורי 20 חיפה
שעות פעילות: שבעה ימים בשבוע, 21:00-09:00
טלפון: 04-832-2924
לאתר האינטרנט של המסעדה, לחצו כאן >>>
תגובות