-->
החוף השקט (צילום: בועז כהן)
החוף השקט (צילום: בועז כהן)

שבועיים לפני עונת הרחצה: חשש לפתיחת החוף השקט

עיריית חיפה הודיעה לחברת מפעלי ים שמפעילה את החוף השקט כי העירייה היא זו שתפעיל את החוף השנה, בחברה טוענים שהעירייה פועלת "באופן בעל דפוס עברייני, כוחני והמנוגד לכללי המינהל התקין", ובתווך: המגזר החרדי שעלול למצוא את עצמו ללא מענה לקיץ

פורסם בתאריך: 19.3.25 15:34

המאבק בין עיריית חיפה לחברת מפעלי ים המפעילה את החוף השקט מתחדש – שבועיים לפני פתיחת עונת הרחצה הרשמית. אתמול (שלישי) שלחה העירייה מכתב למפעלי ים, ובו היא הודיעה כי העירייה היא זו שתפעיל את החוף ולא החברה.

החוף השקט, שמשמש חוף למגזר החרדי במהלך השבוע, נמצא בחלקו הגדול בבעלות חברת נמלי ישראל (חנ"י) וחלקו הקטן בבעלות רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). לטענת העירייה, חנ"י הסכימה לכך שהעירייה תפעיל בעונה הקרובה את החוף ואת מרכז השיט, שהכניסה אליהם והיציאה מהם הן דרך השטח שבבעלות חנ"י. עם זאת מודה העירייה כי בקשתה מרמ"י לקבל הרשאה להקצאת המקרקעין שבבעלותה בחוף לא נענתה עד כה וכי היא ממשיכה לקדם את העניין מול הרשות. "בנסיבות העניין, הריני להודיעכם בזאת כי החוף השקט יופעל על ידי עיריית חיפה כפי הנהוג והקיים ביחס לכל חופי העיר", כתבה היועצת המשפטית לעירייה עו"ד ימית קליין לבא כוחה של מפעלי ים עו"ד אהוד פורת.

היום השיב פורת לקליין וכתב כי "מדובר במכתב חסר תום לב המנוגד לכללי המנהל התקין, ולפיכך כשלעצמו מהווה הפרת הסכם. המכתב מתעלם בכוונת מכוון מהמציאות ומההסכם שנכרת בין הצדדים בשנת 2022 המבוצע הלכה למעשה מאז ועד היום. כידוע לך היטב, ב-2022 נכרת הסכם הפעלה של חוף הרחצה לחמש שנים. ההסכם נכרת בנוכחותך ובנוכחות עו"ד אדוה מוסקוביץ' בלשכתו של מנכ"ל העירייה. לאחר שנכרת ההסכם הוחלפו בין הצדדים טיוטות בקשר להפעלת החוף השקט לשלוש שנים, כאשר במסגרת ההסכם ניתנה תקופת אופציה של שנתיים נוספות, להפעלת החוף באותם תנאים, כשהמחיר צמוד למדד בשנת 2021".

לטענתו של פורת, "הסיבה שהסכם ההפעלה לא נחתם על ידי הצדדים (וזאת מבלי לגרוע בכך שמדובר בהסכם מחייב שנכרת כדין) היא אי הסכמה בקשר לתרחיש איזוטרי, שבו פנייתכם לרמ"י נענית ומתקבלת – דבר שלא קרה כלל עד היום למרות פניות חוזרות ונשנות שלך, אשר זוכות לכתף קרה מצד רמ"י, לנוכח העובדה שמדובר בניסיון לגזול ולרמוס את מרשתי, שמשרתת נאמנה את תושבי חיפה בהפעלת החוף השקט מזה 75 שנה".

פורת הוסיף בתשובתו לקליין כי "בהקשר לניסיונותייך (הכושלים עד כה) לגזול את הקרקע ממרשתי, אבקש להבהיר לך היטב כי למרשתי זכויות מוצקות בחלק לא מבוטל של הקרקע, שהיא בחכירה מרמ"י לעשרות שנים ולא ניתן להתעלם מכך, למרות הגישה הכוחנית שאת מובילה כבר עשור. מרשתי תיאבק על זכויותיה בקרקע, שהוכרו גם על ידי רמ"י וגם על ידי עיריית חיפה, בין השאר במסגרת הסדר פשרה ארוך טווח שקיבל תוקף של פסק דין בבית המשפט העליון".

 

 

לטענתו, "נציגי העירייה, למרות פניות רבות מצד מרשתי שזכו להתעלמות (מכוונת) של ממש, בחרו לפעול באופן בעל דפוס עברייני, כוחני והמנוגד לכללי המינהל התקין, ובחוסר תום לב קיצוני, כך שמחד בחרה העירייה לקיים את ההסכם כלשונו (לרבות שלוש שנים של ביצוע התשלומים של מיליוני השקלים, כאמור בהסכם), ומאידך בחרה, בהכוונתך האישית, לא לחתום פורמלית על ההסכם – הכל על מנת שתוכל בבוא היום לפעול בעורמה ולהעלות, תוך גלגול עיניים והיתממות, טענה בקשר לתוקפו של החוזה שקוים על ידך ועל פי אישורך האישי לאורך שלוש שנים".

פורת הוסיף כי "חוסר ההגינות וחוסר תום הלב הקיצוני מתחדד, בשים לב לעובדה כי מאז שנת 2022 ועד לעונת הרחצה של שנת 2024 קיימה העירייה את ההסכם שנכרת בין הצדדים (למעט סוגיית ההצמדה, שבעניין זה בחרה העירייה, בהנחייתך, לרמוס את הסיכום עם מנכ"ל העירייה) ופעלה על פי הוראותיו, ובכלל זה ביצעה במשך שלוש שנים רצופות את התשלומים הנקובים בהסכם (למעט מספר איחורים, "כמקובל" על העירייה שמתקשה לקיים התחייבויות ברורות), פיקחה על ביצועו, ואף בדקה כי מרשתי עמדה בחובתה לשיפוץ השירותים והמלתחות באמצעות קבלן מוכר שהומלץ על ידי העירייה".

את מכתבו לקליין סיים פורת בכך ש"הטענות אינן מעלות או מורידות מתוקפו המחייב של ההסכם שנכרת בין הצדדים, ולו מהסיבה הפשוטה שהצדדים התנהלו בהתאם להסכם ולמנגנונים הקבועים בו, גם מבלי שנחתם פורמלית, וממילא גוף מוניציפלי הכפוף לפקודת העיריות ולתקנות מכוחו כמו עיריית חיפה אינו רשאי להעביר תשלומים לגורם פרטי במשך שנים מבלי שיש לו הסכם מחייב עם אותו גורם – ללמדך כי מעצם העברת התשלומים למרשתי במשך שלוש שנים רצופות הכירה העירייה כי ההסכם נכרת, מחייב ותקף (אם היה בכך ספק). כל פרשנות אחרת מצדך מביא למסקנה אחת מצערת – כל האישורים שניתנו על ידך לגזברות העירייה לשלם מיליוני שקלים נעשו תוך אי כיבוד החוק על ידך – דבר החושף אותך באופן אישי לסנקציות".

מפעלי ים אף טוענת כי היא עדיין לא קיבלה את התשלום הראשון שהעירייה אמורה היתה להעביר לה להפעלת החוף השנה, וכי לפי ההסכם, אם העירייה לא הודיעה על ביטולו עד 31 בינואר 2025, ההסכם יוארך לכל עונת הרחצה 2025. החברה אף איימה בפנייה לבית המשפט אם לא יועבר התשלום הראשון עד ליום שני הקרוב: "מדובר בהתנהלות לא תקינה, חסרת תום לב ומנוגדת לכל דין. ככל שלא יועבר למרשתי התשלום הראשון, לרבות הפרשי הצמדה וריבית, עד ליום שני בשעה 12:00, מרשתי הורתה לי להגיש תביעה נגד עיריית חיפה לאכיפת ההסכם, לרבות אכיפת הפעלת החוף לשנת 2025, ולביצוע התשלום שלא שולם במועד".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. די להפרדה

    המגזר החרדי מוזמן להשתמש בחופי הרחצה כמו יתר המגזרים נמאס מגזל מעט קו החוף למגזרים…

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר