רק בסופ"ש שעבר נכנסה עונת האביב באופן רשמי, אבל ישראל כבר נערכת לקיץ, וליתר דיוק – לשעון הקיץ, שמביא איתו עוד שעות אור (וגם לילה אחד עם שעת שינה אחת פחות). זה יקרה הלילה (בין חמישי לשישי), כאשר בשעה 2:00 נזיז את מחוגי השעון שעה אחת קדימה – לשעה 3:00.
אז כאמור, מפסידים שעת שינה אחת, ולכן החלפת השעון מתבצעת בסוף השבוע כדי שיהיה זמן התאקלמות, אך המשמעות העיקרית של שעון הקיץ היא תוספת של שעת אור יום נוספת אחר הצהריים. כך, למשל, ביום האחרון של שעון החורף בשנה שעברה, השמש שקעה בשעה 17:54, ועם כניסת שעון הקיץ לתוקפו היא שקעה בשעה 18:55.
במכשירי הטלפון הניידים אמורה השעה להתעדכן באופן אוטומטי, אלא אם הטלפון שלכם לא מכוון על "רשת זמן אוטומטית". במקרה כזה יש לשנות את השעה באופן ידני, ולחילופין אפשר לבחור "טיים זון" אחר.
המעבר בין שעון חורף לקיץ (ולהיפך) מעוגן בחקיקה מאז שנת 2013. על פי החוק, שעון הקיץ נכנס לתוקפו בלילה שבין חמישי לשישי שלפני יום ראשון האחרון של חודש מרץ בשעה 2:00, ומסתיים לפני יום ראשון האחרון של חודש אוקטובר. יום ראשון האחרון של מרץ 2025 הוא יום ראשון הבא – 30 במרץ – ולכן שעון הקיץ ייכנס לתוקפו ביום שישי. שעון הקיץ יגיע לסיומו בלילה שבין מוצ"ש לראשון, 26 באוקטובר.
ברחבי העולם יש מדינות רבות שבחרו להפסיק להזיז את השעון בקיץ ובחורף (בעיקר בדרום אמריקה, באפריקה ובאסיה), אך בעולם המערבי הוא עדיין מונהג ברוב המדינות. עם זאת, בארצות הברית מתקיימים דיונים אם להפסיק את השינוי, ואילו באירופה החליט הפרלמנט האירופי להשאיר את ההחלטה בידיים של כל מדינה. הסוגייה עלתה גם בישראל פעמים רבות אך הכנסת החליטה להשאיר את המצב כפי שהוא.
תגובות