נוסטלגיה חיפאית בת כמעט 100 שנה מגיעה אל קצה: אטליז אייזן בשדרות בן גוריון, מהוותיקים ומהמוכרים בעיר, נסגר סופית, והמבנה ההיסטורי מוצע כעת למכירה.
בית החרושת לנקניק אייזן, שנוסד בשנת 1932 על ידי יעקב אייזן, היה המפעל הראשון בחיפה לעיבוד בשר, ועם השנים הפך למוסד מקומי אהוב. לצד הסניף שנסגר, פועלים כיום סניפים נוספים של הרשת בשכונת נוה שאנן ובמתחם אדמירליטי בקרית חיים.
הסגירה מגיעה לאחר תקופה סוערת: בחודש אוקטובר הגישה עיריית חיפה כתב אישום נגד הסניף במושבה הגרמנית בטענה שהוא נוהל ללא רישיון עסק בתוקף. לפי כתב האישום, ההיתר הזמני שניתן לעסק פג במרץ 2023, ולמרות פניות חוזרות המשיך הסניף לפעול ללא רישיון, אישור משרד הבריאות ואישור שירותי הכבאות. העירייה דרשה את הפסקת הפעילות המיידית במקום, ואף ביקשה מבית המשפט לאכוף את הסגירה באמצעות פיקוח עירוני ובסיוע המשטרה.
מנכ"ל הרשת עימאד בשותי אמר אז: "לא קיבלנו שום התרעה על סגירת העסק. החלטנו ביוזמתנו לסגור לחודשיים לצורך שיפוצים וחידוש הרישיון, וכתבנו זאת על הדלת. הפנינו את הלקוחות לסניפים האחרים. כעסק שמכבד את עצמו ופועל בשדרות בן גוריון כבר יותר מ-90 שנה, אין לנו כוונה להמשיך לפעול ללא רישיון. לכן בחרנו להפסיק את הפעילות כדי להוציא רישיון כחוק".
זה לא קרה, וכעת, עם סגירתו של הסניף, גם הבניין עצמו, שממוקם בשדרות בן גוריון 23 ומהווה חלק מההיסטוריה של חיפה, מוצע למכירה וממתין לבעלים חדשים שיכתוב את הפרק הבא שלו.
האחראי על פרסום ההזמנה להציע הצעות לרכישת הבניין בשלמותו הוא עו"ד אמיר בן חורין. "מדובר במבנה יוצא דופן באחד מהרחובות היפים בישראל שמאפשר שימושים רבים, ויש סביבו התעניינות גדולה מאוד של יזמים ואנשי עסקים", הוא אומר, "הסביבה משתנה, השדרה מתפתחת בשנים האחרונות והפכה למרכז בילוי ותיירות מרכזי בחיפה, ונשמח שגם במבנה המיתולוגי של אייזן יקומו עסקי בילוי ופנאי".

סניף בית החרושת לנקניק אייזן בשדרות בן גוריון (צילום: בועז כהן)
עמבה
פעם היה רמה מעל כולם,עם השנים הייתה ירידה עקבית ברמה ועלייה עקבית במחירים .90 שנה לא הולך ברגל,היה טוב וטוב שהיה.הסניף בנווה שאנן נקי,מסודר עם מחירים של בית מרקחת יקר ברמות קשות.לא בטוח שישרוד.
עופר
העניין הזה לא מובן. אם מדובר על עניינים בירוקרטיים כמו רישיון עסק, זה נראה כמו משהו שאפשר לפתור. אולי המקום כבר הפסיק להיות רווחי וזו הסיבה העיקרית. מקום שהמשפחה שלי קנתה שם במשך המון שנים. חבל שנסגר ,אבל יש מספיק אופציות אחרות.
שאול
שנים הייתי נוסע לשם במיוחד למרות שהמחירים היו מעט גבוהים, אבל הבשר שם באמת באיכות מעולה.
היום אני קונה בסניף נווה שאנן, אבל קצת פחות כי באמת יקר שם.
יש דברים שרק שם הצלחתי להשיג, כמו למשל לב בקר, או זנב למרק בשר.
גםכבד בקר טרי לא מוכרים בכל מקום, ושם היו פורסים לי אותו דק דק לשניצלים.
אחים מרסל
תפסיקו לאחז עיניים למעלה משלושה עשורים זה לא " איזן " המקורי. אחד העובדים לשעבר שאינו יהודי רכש את הפעילות עם השם פתח סניף גם בקריות ועם הזמן איבד מהייחודיות של המותג. תרגיל שיווקי ידוע..כמו כל מוצרי החשמל עם השמות הגרמניים שמזמן כבר לא גרמניים ומיוצרים בסין.
נדב
מה שיפה בעיני, זה שחובבי הכשרות מקפידים לקנות שם, למרות שהבעלים הוא ערבי נוצרי נחמד משפרעם. זה לא הופך את המקום לפחות כשר או פחות איכותי, זה סתם משעשע.
איטליז ביטון
על זה נאמר זה כבר לא אייזן בטון
מינרבה
בסניף שהיה להם בחלוצי התעשיה במפרץ, נהגתי לקנות עוף ללא עצמות למילוי.
עד שיום אחד הזמנתי וכשהגעתי ביום ובשעה היעודה לקחת אותו ולשלם, אמרו לי שבכלל לא ביצעו את ההזמנה ושאם אני רוצה, אחכה עכשו בתור ואז ישלפו את העצמות.
הסתלקתי ולא חזרתי לשם. הרסו את כל תכנון הארוח שלי.
חיפאי לצערי
חרא בשר , בשעה טובה . תפתחו עוד משהו של ערבים שם במקום .
קרייתי
כל הסניפים דלהם במיוחד בקריות על הפנים בשר מסריח ויקר מאוד