עיריית חיפה מתנגדת בחריפות לתוכנית לחיבורה של הקריה הרפואית רמב"ם לגז טבעי, כפי שהוגשה לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. את התוכנית מובילה חברת מרימון, אשר מחזיקה ברישיון להקמה ולתפעול של רשת חלוקה לגז טבעי בלחץ נמוך במטרופולין חיפה.
לפי התוכנית, צינור גז תת קרקעי באורך של כ-4.8 ק"מ יחבר את רמב"ם לרשת ההולכה הארצית של חברת נתיבי גז טבעי לישראל. הצינור צפוי לעבור מרחוב אופיר, דרך נמל חיפה ועד לפקולטה לרפואה של הטכניון הסמוכה לבית החולים. מטרתה של התוכנית היא להפחית את עלויות האנרגיה של בית החולים ולצמצם את פליטת המזהמים, בעיקר מגז פחמימני מעובה (גפ"מ) וסולר. עד כה פעלה מרימון לפרישת רשתות דומות במפרץ חיפה ובחוף שמן.
למרות המטרות של צמצום הזיהום, בעירייה מתנגדים לתוואי של צינור הגז וטוענים כי קיימים ליקויים מהותיים בתיאום עם פרויקטים עירוניים רחבי היקף, ובראשם תוכנית פיתוח חזית הים העירונית ותוכניות מגורים עתידיות שמקודמות עם רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). עוד טוענת העירייה כי "לא ניתן לאשר את התוכנית ללא תיאום מלא עם תוכניות הפיתוח הקיימות והמתוכננות", ודורשת הצגת מיפוי מלא של תשתיות קיימות ועתידיות (ביוב, מים, ניקוז, חשמל ותקשורת), אישורים מרמ"י, מחנ"י (חברת נמלי ישראל) ומרמב"ם, כתב שיפוי, צמצום מגבלות הבנייה ושינוי תוואי הקו, כך שהוא לא יחרוג ממרחק של 95 מטר מהחוף.
בעירייה מתעקשים שהנחת הקו עשויה לשבש את פיתוח המגורים בחזית הים ואף לסכן את התוכניות להרחבת רמב"ם, כולל מנהרה תת קרקעית לכניסת אמבולנסים מדרום לבית החולים. גם רכבת ישראל הביעה הסתייגות מהתוואי המתוכנן בשל קרבה מסוכנת למנהרות תחבורה עתידיות (תת"ל 65/ב). לטענתה של הרכבת לא הוצגו נתונים הנדסיים מספקים, וקרבת קו הגז למנהרות עלולה ליצור בעיות בטיחות וביצוע.
אבי הראל
מוזר שהעיריה מתנגדת מבלי להציע תכנית חלופית.