-->
חתולי רחוב (צילום: morozzz/depositphotos.com)
חתולי רחוב (צילום: morozzz/depositphotos.com)

"פקחים רדפו אחרי האוטובוס כדי לתת לי דוח על האכלת חתולים"

תושבת העיר טוענת שפקחים של עיריית חיפה רדפו אחרי האוטובוס שבו נסעה, עצרו אותו באמצע שדרות ההגנה והורידו אותה ממנו - והכל כדי למסור לה דוח על האכלת חתולים. "ביישו אותי מול כולם כמו מחבלת", היא אומרת, "איך אסע שוב באוטובוס הזה?"

פורסם בתאריך: 21.5.25 07:57

אירוע חריג התרחש אתמול (שלישי) בשדרות ההגנה. מ', תושבת העיר, טוענת שפקחים של עיריית חיפה רדפו אחרי האוטובוס שבו נסעה ועצרו אותו על הכביש הראשי – והכל כדי למסור לה דוח בגין האכלת חתולים.

"שמתי את הילד בגן בעין הים ועליתי על אוטובוס", היא מספרת, "פתאום, באמצע הכביש, עלו שני פקחים. מה מסתבר? הם רדפו אחרי האוטובוס, וליד מוזיאון חיל הים בשדרות ההגנה הם סימנו לנהג לעצור, חסמו אותו מקדימה, עלו ופנו ישר אלי. ביקשו ממני תעודת זהות, נתתי להם ושאלתי 'מה קרה? מה עשיתי?'. בהתחלה חשבתי שאלה פקחים שבודקים את הכרטיסים, אבל הם אמרו לי 'את מעוכבת' והורידו אותי מהאוטובוס".

בשלב הזה, היא ממשיכה, הפקחים אמרו לה שהיא חשודה בהאכלת חתולים: "לא האמנתי. אמרתי לו 'תגיד, אתה בסדר? בתחנה בעין הים היה כלי של מים, אז שפכתי מים מהבקבוק שלי כדי שיהיה לחתולים לשתות, אבל לא נתתי אוכל'. אני באמת מאכילה חתולים, אבל לא נתתי אוכל שם. אחד מהפקחים אמר לי 'תיעדנו אותך', אבל כשביקשתי שיראה לי את התמונה הוא אמר 'אסור לנו להראות, כשתגיעי למשפט תראי את התמונה'. הוא נתן לי קנס של 730 שקל, ועוד ניסה לחפש לי בתיק אם יש לי אוכל של חתולים. אמרתי לו 'אתה לא תיגע בתיק שלי, לא בגוף שלי ולא בחפצים שלי'. מה זה השטויות האלה?".

 

 

מ' מתקשה לעכל את המקרה. "זה לא להאמין", היא אומרת, "הם רדפו אחרי האוטובוס, וכולם הסתכלו עלי כאילו אני עבריינית. ביישו אותי מול כולם כמו מחבלת. איך אסע שוב באוטובוס הזה? וגם אם לכאורה עשיתי את 'העבירה' שאתם מייחסים לי, למה לא ניגשתם אלי באותו הרגע? צריך לרדוף אחרי אוטובוס ולעצור אותו בכביש ראשי? העירייה פשטה את הרגל מבחינתי. זה לא הגיוני מה שקורה פה".

מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "מדובר במקרה חוזר, שבו נתפסה התושבת כשהיא מפזרת מזון לחתולים באופן לא מבוקר בתחנת אוטובוס ציבורית, תוך שהיא עוזבת את המקום ומשאירה אחריה שאריות מזון. התושבת הוזהרה בעבר מספר פעמים ואף נרשם לחובתה דוח בגין עבירה דומה, לאחר שהוסבר לה כיצד יש להאכיל בעלי חיים בצורה נכונה, כך שתשמור על ניקיון המרחב הציבורי. פקחי העירייה שטיפלו במקרה פעלו במקצועיות ובהגינות כפי שמצופה מהם, והבהירו לפונה את חומרת העבירה. האכלה לא מבוקרת של בעלי חיים גורמת ללכלוך, מזמינה מזיקים ועלולה למשוך חיות בר כדוגמת חזירי בר, נחשים וחולדות, ובכך לסכן את בריאות הציבור. עיריית חיפה תמשיך לנקוט בפעולות הסברה להאכלה נכונה ובפעולות אכיפה על מנת להבטיח סביבה נקייה ובטוחה לתושבי העיר".

 

תגובות

20 תגובות
20 תגובות
  1. דריה גשי

    ממש אותו סיפור שהיה גם לאמא שלי היא מאכילה ונותנת לחתולי רחוב מים לפי חוק העירייה יום אחד שהיא יצאה מהבית רדף אחרי פקח עד לתחנת אוטובוס גם איפה שבית ספר עין הים וטען שלפי החוק אסור לה לעשות את זה והיא הסבירה לו שהיא יודעת את החוק ולא מפרה אותו שמה אוכל יבש ומוזגת בכלי מים ואחרי זה מנקה אחריהם הוא כביכול טען אחרת ואמר שהוא נותן לה אזהרה לאחר שבועיים מגיע דוח של 750 שח כמובן אני רשמתי בשמה מכתב לעירייה והם בטלו אותו .
    זה פשוט ביזיון ההתנהלות שלהם אפילו באתר שלהם הם מפרסמים את חוקי האכלה ולא עומדים מאחורי זה ומאחורי הגב מפזרים קנסות על ימין ושמאל!!

  2. עיתונאי בדימוס

    בועז כהן, מה עם לפרסם את התגובה של העירייה? העיקר שאתה מפרסם תגובות של שי גליק על כל שטות.

  3. רן

    התנהגות מבישה של הפקחים . בשביל סטיסטיקה לשקר ולעשות לאדם חף מפשע עוגמת נפש .. הייתי תובע פיצוים במאות אלפי שקלים יל מה שנעשה לך.

  4. LA

    צריך להגיש תלונה למשטרה על הפקחים ולתבוע אותם
    כשהם העצמם ישלמו פיצויי של אלפי שקלים אז יבינו
    חייב עונש רואי

  5. חיפאי

    במידה וכך אכן קרה, יש באירוע מספר עילות לתביעה כנגד העירייה.
    אכן חסרה תגובה רשמית של העירייה

  6. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אם זה כל כך מפריע לעירייה למה שהם לו יקימו מחלקה להאכלת חתולי רחוב במקומות שלא יפריע לנקיון המרחב הציבורי.

  7. הרצל

    הפקחים צודקים. יש קהילה גדולה בחיפה שמפזרת אוכל באובססביות לחיות רחוב.
    אחכ באות חולדות ,מקקים וכמובן חזירים !!
    דיי נמאסתם !!! לכו למצןא תחביב אחר

  8. גליה

    חזירים????מדוע חזירים עדיין מסתובבים בחוצות העיר ולא באיזה מקום בטבע.

  9. נעה

    זהו נשמעת חוויה לא נעימה, אבל אני שמחה מאוד שהעירייה מטפלת בבעיית ההאכלה. זה מפגע אסתטי, בריאותי, אקולוגי, מגדיל אוכלוסיות של חתולים וחולדות.
    קערות מים ודי. יש סיבה שהאכלה אסורה.

  10. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אחר כבוד , לכל יפי הנפש שמגנים על עיריית חיפה , אני תושבת העיר ממתינה לסירוס ועיקור מטעם העירייה חודשים על גבי חודשים ולא זוכה לתגובה . במקום לטפל ולעזור לחתולי הרחוב באמצעות עיקור מוצאת עיריית חיפה לטפל בשולי , לרדוף אחרי אלו בעלי הנשמה שמאכילים רעב ( ולא משנה אם מדובר באדם או חיה) . יותר קל לפרנס את העיר בדוחות . העיריה צריכה לסדר מקומות האכלה סביבתיים ולדאוג להאכלה מבוקרת חבל שתושבי העיר הם אלו שצריכים לדאוג .לכך ובסופו של יום לבייש אדם , לגרום עוגמת נפש והשפלה . לא ראוי שכך יתנהגו אנשי עובדי ציבור .

  11. מנחם

    גועללללל נפששששששׂש בזה מתעסקים שחיילים מתים ויש קרע בעם. על חתולים לעצור ככה אישהה מול כולם .. תתבשיו

  12. מנחםמ

    גועל נפש.של פקחים צריכים לעמידם לדין. וו לתביע ראויה

  13. רחל

    מצווה להשקות בעלי חיים בימים חמים אלה. יש,שפע של דברים לטובת האזרחים שהפקחים יכולים לשפר. חבל ועצוב להיטפל לאזרחים תמימים ועוד במעמד משפיל.
    .

  14. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מה שמגדיל את אוכלוסיית החתולים בחיפה היא עריית חיפה והאחראים בתחום.
    שלא מעקרים ולא מסרסים ,ף. רק עיקור וסירוס יצמצם את אוכלוסיית היונקים האומללה הזאת.

    החתולים לא מביאים עמם מזיקים נהפוך הוא, הם מחסלים חולדות מקקים ומזיקים אחרים.

    צריך לנהוג בחמלה כפלי חתולי הקהילה.
    יש לטפל בם ולא להתעלם מסבלם.

    יש לתת מיים נקיים בכל מקום כי הם מתייבשים בימים החמים, ולתת אוכל יבש .

  15. ענת

    תגובת העירייה נהגו "במקצועיות: הצחקתם אותי. אולי צריך לתבוע את יונה אישית? אה סליחה הוא אוכל טוב ושותה .אכן מדושן עונג

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר