עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות, עו"ד נרקיס לביא (צילום: יח"צ)
עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות, עו"ד נרקיס לביא (צילום: יח"צ)

עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות: הדרך לחלוקה צודקת של רכוש

החוק מחייב חלוקה שוויונית של הרכוש המשותף בין בני זוג שנפרדים, אולם הדרך לחלוקה צודקת עלולה להיות מתישה. נרקיס לביא, עורך דין לגירושין בחיפה, עושה לכם סדר

פורסם בתאריך: 19.4.21 23:17

פרידה או גירושים עלולים להיות עסק מכוער מאוד. כשמדובר במערכת יחסים ארוכת שנים, הכוללת גם ילדים, הפרידה מהווה מהלומה רגשית קשה ומייסרת המטלטלת את חיי בני הזוג ואת ילדיהם. כשישנו גם רכוש משותף שצברו השניים ברבות השנים – אל המהלומה הרגשית עלולה להצטרף גם טלטלה כספית קשה למדי. "ככלל, בעת חלוקת רכוש משותף שנצבר בין בני זוג החוק שחל הוא חוק יחסי ממון שנחקק בינואר 1973 ותקף עד ימינו", אומר עו"ד נרקיס לביא, עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות. "חוק זה קובע שכל הרכוש שצברו שני בני הזוג במשך תקופת החיים המשותפים יחולק שווה בשווה בין שניהם בעת הפרידה, לרבות חשבונות בנק, חסכונות, פיקדונות, קופות גמל, פנסיה, קרנות השתלמות, חובות וכדומה. אפילו נכסים שנצברו במהלך חייהם המשותפים והבעלות עליהם נרשמה לטובת צד אחד בלבד – אפילו הם יוכרו כרכוש משותף ויחולקו בהתאם".

החוק מחריג מאיזון המשאבים שני סוגי רכוש או נכסים שאדם יכול לקבל במהלך חייו המשותפים – ירושה ומתנות.

"אם אדם קיבל מהוריו דירה במתנה במהלך תקופת הנישואים למשל, הדירה תוחרג מהסדר איזון המשאבים הקבוע בחוק ותישאר רכושו בלבד. כמו-כן, כל ירושה שירש מי מבני הזוג תישאר רכושו הבלעדי ולא תחולק. החוק מאוד ברור בעניין זה אך כמובן שיש יוצאים מן הכלל", מסביר עו"ד לביא, עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות כבר שנים רבות וטיפל בעשרות מקרים.

כדי לחשב את כלל הנכסים הכספיים של בני הזוג ממנה בדרך כלל ביה"מ אקטואר שבודק את כלל הזכויות הכלכליות שצברו בני הזוג, בודק מי מהם נמצא ביתר לעומת השני ומן היתר הזה הוא גוזר 50% כדי להעבירם לבן הזוג השני. אולם די מהר נוצרה בעיה שהחוק התקשה עד לא מזמן להתמודד עמה.

"בכל הנוגע לזכויות הפנסיוניות התעוררה בעיה. האקטואר היה מחשב את הזכויות הפנסיוניות שצברו שני בני הזוג במשך תקופת חייהם ועד לפרידה וגוזר את ההפרש שיש לשלם במקרה של זכויות יתר. את הסכום הזה היה על בן הזוג להעביר מתוך קרן הפנסיה שלו עם פרישתו ולא לפני. לעיתים מצבו הכספי השתנה בפרק הזמן שחלף מגירושיו ועד לפרישתו – פשיטת רגל או חובות – ולא הייתה לו כל יכולת לשלם את הכסף הזה. לפעמים הוא פשוט היה מסרב לשלם אחרי שנים כה רבות שבהן היו כבר פרודים. החוק לא ידע להתמודד עם מצב שבו צד אחד לא משלם", מסביר עו"ד לביא.

הפתרון הגיע באוגוסט 2014 עת חוקק חוק חדש שיצר מהפכה בתחום – החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו.

"המחוקק קובע שבמקום שנמתין כך וכך שנים עד שהגרוש יפרוש לפנסיה ויעביר את הכספים לגרושתו, אנחנו מאפשרים לרשום את הזכויות הפנסיוניות של הגרוש/ה בקרן הפנסיה של בן הזוג השני באופן מיידי, כך שהם יצטברו לפקודתו ועל שמו ויעמדו לרשותו ביום פרישתו, ללא קשר למצבו הכספי של בן הזוג לשעבר ובאופן שקרן הפנסיה תשלם ישירות לבן הזוג לשעבר את חלקו".

"תחום איזון המשאבים בגירושין הוא נושא כאוב אך חשוב, שעל כל זוג המתגרש לדאוג לקבל בו יעוץ מקצועי של עורך דין לגירושין המומחה בתחום", מסכם עו"ד נרקיס לביא.

נרקיס לביא, עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות, שדרות בן גוריון 63, קרית ביאליק

טל': 04-8581441, 054-6664323

לדף הפייסבוק >>> 

למעבר לאתר הבית >>> 

  • אין הכתוב מהווה ייעוץ משפטי.

תוכן שיווקי


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר