עו"ד לביא נרקיס | צילום: אלכס פרלמן
עו"ד לביא נרקיס | צילום: אלכס פרלמן

עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות: הליך יישוב סכסוך

ביולי 2016 נכנס לתוקפו החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, המחייב זוגות שהחליטו על פרידה להשתתף במפגשי גישור בטרם יפצחו בהליך משפטי. עו"ד נרקיס לביא מסביר את החשיבות להגיע מוכנים להליך הגישור

פורסם בתאריך: 30.5.21 22:37

בחודש יולי 2016 נכנס לתוקפו החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, המחייב זוגות שהחליטו על פרידה לקחת חלק בהליך יישוב סכסוך ביחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, בטרם יוגשו תביעות.

החוק נועד "לסייע לבני זוג ולהורים וילדיהם ליישב סכסוך משפחתי ביניהם בהסכמה ובדרכי שלום, ולצמצם את הצורך בקיום התדיינות משפטית, מתוך התחשבות במכלול ההיבטים הנוגעים לסכסוך ובטובתם של כל ילדה וילד".

מחקר הערכה שערך מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, שבחן את עמדותיהם של 240 נשים וגברים שהגיעו לפגישות גישור אלה, מצא כי 35 אחוז מהם הגיעו להסכמות וחסכו את המשך ההליך המשפטי, וכן, כ-33 אחוז מהנשאלים ציינו כי הפגישות סייעו להם להבין את השפעות הסכסוך על המשפחה.

פגישות הגישור מתקיימות ביחידת הסיוע, הממוקמת בסמוך לבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, במעמד עובדים סוציאליים מתוך רצון להוביל את בני הזוג לתהליך שיחסוך עוגמת נפש וכמובן, גם את ההוצאה הכספית הגדולה הכרוכה בהגשת תביעות משפטיות וניהולן, מחד, ומאידך, החוק מקל על העומסים שנוצרו בבתי המשפט ובבתי הדין עקב ריבוי מקרי הגירושין והתביעות המכפישות בין בני הזוג בערכאות השונות.

חשוב לציין כי חלה חובת התייצבות להליך הגישור בדיוק כמו חובת התייצבות לדיון בבית המשפט. בסיום הליך יישוב הסכסוך מעבירה יחידת הסיוע את תוצאת ההליך לבית המשפט/לבית הדין ורק כאשר הליך יישוב הסכסוך נסגר, רשאים הצדדים להגיש תביעות.

עו"ד לביא נרקיס, מומחה לענייני גירושין בחיפה ובקריות, מדגיש את החשיבות בלהגיע מוכנים להליך הגישור ולדעת מה בדיוק רוצים להשיג מבחינת מזונות, חלוקת רכוש, משמורת ילדים וכדומה.

"אני מכין את היטב לקוחותיי לפגישות הללו. חשוב שכל מי שמגיע לפגישת גישור ינסה להגיע להסכמות תוך שהוא יודע בדיוק מה הוא רוצה, מבין מה מגיע לו ומה הוא יכול לדרוש וחשוב לא פחות שהוא מבין היכן הוא יכול להתפשר. העובדים הסוציאליים אכן תומכים ומכילים, אך חייב להיות ברקע בר סמכא שיידע לתת כיוון נכון על מנת להגיע לתוצאות צופות פני עתיד".

במידה והצדדים לא מגיעים להסכמות, נוצר חלון זמן למי מהצדדים שהגיש את הבקשה ליישוב הסכסוך להגיש תביעה בערכאות השונות להסדרת נושאים של מזונות, איזון משאבים, הסדרי ראייה וכדומה. הערכאה בה ייפתח התיק, בין אם זה בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה, תקנה סמכות לדון בתביעות ובה יוכרעו התביעות בין בני הזוג.

עו"ד לביא נרקיס: "החל מהפגישה השנייה בהליך הגישור ניתן להגיע עם עורך דין, מה שמקל על יכולת הצדדים להגיע להבנות ולהימנע ממאבקי כוח מתישים בבתי המשפט. סיכויי ההצלחה של ההליך תלויים ברצון האמיתי של שני הצדדים להגיע ליישוב המחלוקות ביניהם מחוץ לכותלי בית המשפט, לכן, חשוב שיהיה ייצוג על ידי עורך דין מנוסה".

דבר נוסף שחשוב וכדאי מאוד לדעת הוא כי גם בתקופה בה מצויים הצדדים בהליך יישוב הסכסוך, ניתן להגיש בקשות לבית המשפט או לבית הדין לסעדים זמניים בהתאם לצורך ולבקש הכרעה בנושאים כמו הסדרי ראייה זמניים, עיקולים זמניים, מזונות זמניים, צווי עיכוב יציאה מהארץ וכיו"ב.

בשורה התחתונה, יש להליך הגישור יתרונות רבים והוא יכול להצליח במיוחד כאשר שני הצדדים מבינים היטב את הזכויות והחובות החלים על כל אחד מהם. כמובן, שהמתכון להצלחה הוא נכונות הדדית ליישב את הסכסוך באופן מכבד.

נרקיס לביא, עורך דין לגירושין בחיפה ובקריות, 

שד' בן גוריון 63, קרית ביאליק

טל': 04-8581441, 054-6664323

לדף הפייסבוק >>> 

למעבר לאתר הבית >>> 

  • אין הכתוב מהווה ייעוץ משפטי.

תוכן שיווקי


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר