ראש העיר יונה יהב הודיע כי הוא מתנגד לכך שהמשחק במסגרת רבע גמר גביע המדינה בין בית”ר ירושלים לבני סכנין ייערך באיצטדיון סמי עופר. המשחק אמור היה להתקיים באיצטדיון בעכו, אבל משטרת ישראל הודיעה כי לא ניתן לקיימו שם מטעמים ביטחוניים, ועיריית חיפה כבר אישרה לקיימו בסמי עופר.
"המשחק אמור היה להתקיים בעכו, ואין לי מושג למה החליטו להעביר אותו לסמי עופר”, מסר יהב, "החלטתי נובעת בגלל ההתפרעויות והנזקים שהאוהדים גורמים לאיצטדיון בסכומים גדולים, ואף אחד לא מכסה את הנזקים. זה לא מקובל עלי, ויתרה מכך – האוהדים שמגיעים תופסים חניות של תושבי המקום דבר שמפריע מאוד לתושבים".
יהב הוסיף: "אני יודע שכולם רוצים לשחק באיצטדיון המפואר הזה, אבל לא אסכים להתפרעויות ולנזקים. מבחינתי שהמשחק יתקיים בעכו, אני עומד על שלי”. לדבריו, גם המשטרה לחצה גם לא לקיים את המשחק בחיפה מחשש להתפרעויות.
מבני סכנין נמסר בתגובה: "אנחנו מכבדים את יהב אשר ידוע בעשייתו החברתית החיובית והמלכדת וכאדם שמתגבר על אתגרים והופך עקומים למישור. משחק גביע המדינה הוא תחרות ספורטיבית אשר שותפות בה כל קבוצות הליגות השונות, והוא סמל חשוב לעשייה חברתית. שמחנו מאוד שלשום על האישור של עיריית חיפה לקיום המשחק בסמי עופר, והבוקר קראנו בתקשורת את הודעת ראש העיר. אנחנו מקווים שהוא יימלך בדעתו ויאפשר את קיום המשחק בסמי עופר. אנו מודים לו מקרב לב".
מעיריית חיפה נמסר: "האיצטדיון העירוני סמי עופר הוא היפה והמתקדם בישראל, ונבחר לאחד מהיפים בעולם. כדי לשמור על יופיו ועל תקינותו, ועל מנת למנוע נזקים ברכוש כפי שקרה במשחקי גביע בעבר – נזקים שהעירייה נאלצה לממן את תיקונם – החליט ראש העיר לאמץ את המלצת המשטרה והנהלת האיצטדיון ולסרב להצעה לארח את המשחק הרגיש בין סכנין לירושלים בעיר. ראש העיר מודה למנכ"ל ההתאחדות לכדורגל שבפעם הראשונה מאז נבחר לתפקיד טרח להתקשר אליו".
במשטרה מכחישים את הטענות של יהב על כך שהמשטרה לחצה לא לקיים את המשחק בחיפה, ומההתאחדות לכדורגל נמסר: "מי ששוחח עם יהב היה יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ ולא מנכ"ל ההתאחדות. אם זאת היתה הטעות היחידה בדבריו של יהב, ניחא. תמוה כיצד ראש העיר מספר שאימץ את המלצת המשטרה לא לקיים את המשחק בסמי עופר, בעוד שההתאחדות לכדורגל קיבלה ביום חמישי מכתב ממפכ"ל משטרת ישראל רנ"צ דני לוי – הגורם הבכיר ביותר במשטרת ישראל – אשר מורה על קיום המשחק באיצטדיון סמי עופר, שהוא אכן יפה ומתקדם במיוחד".
עוד נמסר מההתאחדות כי "הדבר העצוב ביותר בסיפור הוא שבעוד אנו נאבקים להשיב את משחקי הנבחרות הלאומיות והקבוצות לישראל, מצא ראש העיר לנכון לדחות קיום משחק של שתי קבוצות מליגת העל באיצטדיון. הוא גם שכח כנראה את מעורבותו הפעילה של יו"ר ההתאחדות, בימים שבהם לא ניתן היה לקיים משחקים בצפון הארץ בשל הלחימה, במציאת איצטדיונים אחרים בארץ (טרנר, טדי ועוד) כדי שהליגה הסדירה והקבוצות שמשחקות בסמי עופר ימשיכו לשחק. אנחנו תקווה שראש העיר יתעשת ויעשה את הדבר הנכון מתוך קולגיאליות ואחריות".
בסופו של דבר הוחלט שהמשחק יתקיים באיצטדיון בלומפילד, לאחר שעיריית תל אביב נתנה את הסכמתה לכך. יהב ועיריית חטפו ביקורת קשה, וגורמים שונים אף קראו להתאחדות לא לקיים את משחקי חצי הגמר והגמר באיצטדיון בחיפה.

יונה יהב (צילום: מיכה בריקמן)
דורון
יהב מגוחך. שיצא כבר לפנסיה.
משקיף
הפתרון : משחק ללא קהל
שרון
צודק לגמרי.
זו דעתי
לבטל את הכדורגל בישראל
לא מביא הישגים רק נזקים ואלימות
אם נגיד את האמת ולא את הספין של העירייה
האצטדיון מהמכוערים בעולם
לא זכה בשום פרסים והעתק של לה הבר בצרפת רק ששם יש קירוי על כל האצטדיון וכאן רק גג.
חיפאי
מעולה! תודה, נמאס כבר להתעסק עם כל החוליגנים