המבורגר שחיתות של "סמוקין" (צילום: עלאא זעאתרה)
המבורגר שחיתות של "סמוקין" (צילום: עלאא זעאתרה)

בשורת ההמבורגר המעושן

מסעדת "סמוקין" שנפתחה השבוע בשוק הטורקי הביאה לעיר את ההמבורגר המעושן (אבל לא רק). הוא מוצע בלחמנייה מתוקה ולא סימטרית המדגישה את טעם העישון ונאפתה במתכון מיוחד. בין המעניינים: המבורגר שחיתות והמבורגר צרפתי שרמנטי

פורסם בתאריך: 13.8.21 13:50

אם לאחרונה עברתם ברחוב קהילת סלוניקי בשוק הטורקי והריחות שיגעו אתכם, הגעתם למקום הנכון. השבוע נפתחה "סמוקין" (SMOKIN), שזו מסעדת מעשנה ובר לצד אאוט-דור של כריכים וסלטים, של המסעדנים והשפים הידועים, עמי בר גיל ואושיר מיוסט.

במקום יש מספר מעשנות בשר גדולות, מהן יוצאים שלל המבורגרים, אסאדו, פיקנייה, קבב, עופות ועוד נתחים מעניינים, לצד ברזי בירה ותפריט אלכוהולי. בעמדה נוספת, ממש בסמוך, נפתח "סמוקין דלי בר" המגיש כריכי פסטרמות ונקניקים מעושנים, טוסטים עם גבינות מיוחדות וסלטים בהרכבה עצמית.

בר גיל, שברזומה שלו ניתן למצוא בין היתר את "בר גוריון", "השדרה ה-34", רשת "קינג ג'ורג'", "באסטה לה פסטה" וכן מסעדות בלונדון, החליט לעשות את הדרך הארוכה לחיפה ולהביא את בשורת ההמבורגר המעושן.

המבורגר צרפתי שרמנטי של "סמוקין" (צילום: עלאא זעאתרה)

המבורגר צרפתי שרמנטי של "סמוקין" (צילום: עלאא זעאתרה)

"במשך שנים עסקתי ביישון בשר ובשנים האחרונות התחלתי גם לעשן אותו, עברתי והעברתי סדנאות מקצועיות בנושא. אבל עישון בשר טחון וקצוץ הוא תורה בפני עצמה", הוא אומר, "אושיר פנה אליי והציע שנפתח מקום להמבורגר מעושן בחיפה, ולמעשה, הוא התפרץ לדלת פתוחה. בדקנו כמה לוקיישנים והגענו לשוק הטורקי, ומפרויקט קטן זה הפך לפרויקט הרבה יותר גדול".

התפריט בסמוקין מחולק לשלושה חלקים: תפריט המבורגרים מעושנים מובנים עם שלל תוספות וגם בהרכבה עצמית, תפריט סמוקין בפרנה ותפריט מעושן על מצע בצלחת. ההמבורגר המעושן מגיע בתוך לחמנייה ייעודית, מתוקה ולא סימטרית, המדגישה את טעם העישון ונאפתה במתכון מיוחד. בין ההמבורגרים המעניינים: Smoked בורגר עם אסאדו מעושן מפורק עם פנצ'טה טלה, בצל מקורמל, ביצת עין ואיולי (74 שקלים); המבורגר שחיתות (גם בגרסה כפולה) עם פנצ'טה טלה, גבינת שמנת, צ'דר מותכת, ביצת עין ואיולי (67 שקלים); צרפתי שרמנטי – גבינת עיזים בושה, ריבת תאנים, פלפל חריף מטוגן ופנצ'טה טלה (64 שקלים) ועוד.

 

 

תפריט הפרנה שנאפית במיוחד כדי לספוג את הנוזלים הניגרים מהבשר, כולל קבב טלה מעושן, טחינה לבנה ופלפל חריף צלויים (39 שקלים); פיקנייה מעושנת עם רוטב טקסס (54 שקלים); אסאדו מעושן ומפורק ורוטב טקסס (49 שקלים).

בתפריט 'על מצע' המוגש בצלחת, ניתן ליהנות מנתחי עוף מעושן מפורק על מצע אורז מתובל בפטרוזיליה ופלפל חריף או על מצע פירה (39 שקלים) ומנת אסאדו מעושן על אותם מצעים (45 שקלים).

גם בסמוקין דלי הצמוד התפריט מחולק לשלושה חלקים: תפריט בר סלטים עם מבחר גדול של ירקות ושאר פרודוקטים להרכבה אישית של סלט, תפריט כריכים עם בשרים (35-44 שקלים) וגבינות ותפריט טוסטים (25-38 שקלים).

בר גיל: "המטרה שלנו היא ליצור מקום טוב וייחודי לאוכל שהוא גם בילוי באווירה מיוחדת, עם מוזיקת רקע עכשווית, בירות מחבית ב-10 שקלים לשליש, צייסרים ועוד. אנשים שיגיעו למקום ייהנו לא רק מהאוכל הטוב".

קהילת סלוניקי 6, שעות פעילות: א'-שבת 24:00-11:00. טלפון: 04-6060261.

 


 

 


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

4 תגובות
  1. יוסי צאגי מאשדוד

    אכלתי שם כבר מספר פעמים , למי שמחפש משהו חדש טעים , אשר משחק בטעמים , חובה חובה חובה!
    בנוסף גם השירות חבל על הזמן.
    בהצלחה לא היה דבר כזה בחיפה מעולם.

  2. שי

    לדעתי ההמבורגר הטוב בחיפה ללא תחרות, טעם העישון המיוחד מבדיל אותו משאר ההמבורגרים הגנרים. בקיצור- מומלץ בחום!

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר