מ"מ יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ אתי עטיה (צילום: מתוך אתר הכנסת)
מ"מ יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ אתי עטיה (צילום: מתוך אתר הכנסת)

מעסיקים יחויבו להסיע לביתם בני נוער שעובדים אחרי 23:00

הצעת החוק הממשלתית שאושרה בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת גם מעגנת בהסדר את האפשרות להעסיק בני נוער בשעות הלילה בזמן חופשות לימודים וגם את האפשרות להעסיק בני נוער עד לשעה 1:00. העונש למפר ההנחיות: קנס של כ-40,000 שקל והליכים פליליים

פורסם בתאריך: 24.5.24 06:35

לקראת החופש הגדול, מעסיקים יהיו חייבים להסיע לביתם בני נוער המועסקים אצלם אחרי השעה 23:00 – כך עולה מהצעת חוק ממשלתית שאושרה בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת בראשותה של מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ אתי עטיה. החוק מעגן בהסדר את האפשרות להעסיק בני נוער בגילאים 18-16 בשעות הלילה בזמן חופשות לימודים רשמיות, ולראשונה את האפשרות להעסיק בני נוער עד לשעה 1:00 אחר חצות.

על פי הצעת החוק, על המעסיק חלה החובה להסיע – הוא או מי מטעמו – את בן נוער שסיים לעבוד לאחר השעה 23:00 לביתו, וזאת עד חצי שעה מרגע סיום עבודתו. בגין הפרה של הוראות אלו יהיה חשוף המעסיק לסנקציות מינהליות בסך של כ-40,000 שקל לכל הפרה לכל בן נוער, וייפתחו נגדו הליכים פליליים. לדרישת ההסתדרות, החוק יאפשר לבן הנוער לתבוע מעסיק מפר בתביעה אזרחית ללא הוכחת נזק.

נציגת משרד העבודה בוועדה אנטואנט חינאווי אמרה בדיון: "התיקון נועד לאזן בין הרצון לעודד תעסוקת בני נוער, לאפשר להם התנסות ראשונית בשוק התעסוקה, להקנות להם ערכים של אחריות ומחויבות ולמנוע מצב של חוסר מעש, לבין הרצון לשמור על ביטחונם".

 

 

נציג ההסתדרות אורי מתוקי סיפר: "אנחנו מטפלים ביותר מ-6,000 פניות של בני נוער עובדים בשנה. כ-40 אחוז מהן נוגעים לעבודה בלילה, הכרוכה בהרבה סיכונים ובעיות בטיחות. יש בעיה קשה מאוד עם זה שאין תחבורה ציבורית בלילה. רוב בני הנוער לא מכירים את זכויותיהם הבסיסיות, כולל שכר מינימום ושעות עבודה, וגם אם הם יודעים, קשה לדמיין נער שיגיד למעסיק 'אתה חייב להסיע אותי תוך חצי שעה'. אם לא יהיה כלי אפקטיבי שירתיע מעסיקים, נמצא בני נוער תופסים טרמפים בשעות לילה מאוחרות מאזורי תעשייה חשוכים".

מנכ"ל התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים אבירם אלון הביע התנגדות לסנקציות שקובע החוק: "יש חקיקה שמרתיעה, אפשר לקנוס ולתבוע במישור הפלילי. אם תוסיפו עוד אפשרות לתביעות אזרחיות, זה יכול למוטט עסק על הפרה אחת".

בתגובה לדבריו אמר חבר מועצת התלמידים והנוער הארצית איתן קוט: "כשהנוער מגיע לעבוד, אין לו תמיד את המקום לעמוד על זכויותיו. זה מקום של קטן מול גדולים. אף אחד מאיתנו לא רוצה שבן נוער יצטרך ללכת הביתה בדרך לא דרך, וחלילה משהו יקרה לו. צריכות להיות אכיפה ובדיקה של המעסיקים. מי שהפר פעם-פעמיים, עדיף שלא יעסיק בני נוער בשעות האלה. חייבים להבטיח שהנוער יקבל את מה שמגיע לו ולא ייפגע".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר