-->
מתחם שפירא העתידי (הדמיה: קיקה ברא"ז אדריכלים)
מתחם שפירא העתידי (הדמיה: קיקה ברא"ז אדריכלים)

בקו ראשון לים: תוכנית ענקית להתחדשות עירונית בקרית ים

תוכנית ההתחדשות העירונית למתחם שפירא כוללת 1,091 יחידות דיור, 3,240 מ"ר עבור שטחי מסחר, 11,940 מ"ר עבור שטחי תעסוקה, 11,512 מ"ר עבור מבני ציבור ו-8.3 דונם שטחים פתוחים

פורסם בתאריך: 16.9.25 13:52

הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (הוותמ"ל) בראשות הרב נתן אלנתן אישרה להפקדה את תוכנית מתחם שפירא בקרית ים. התוכנית, שאותה יוזמת י.ז ליאן גקופ אחזקות ושנערכה על ידי קיקה ברא"ז אדריכלים ומתכנני ערים, מתפרשת על פני שטח כולל של כ-35 דונם, והיא ממוקמת בקו ראשון לים. גבולותיה הם שדרות פנחס ספיר במערב, בין הרחובות משה שפירא וישעיהו במזרח, רחוב ז'בוטינסקי בדרום וברחוב משה שרת בצפון, וסמוך לבניין העירייה.

התוכנית כוללת 1,091 יחידות דיור שיוקמו במבני מגורים של תשע קומות בחזית הים לצד מגדלים של עד 35 קומות. מתוך כל יחידות הדיור, 328 יוקצו לטובת דירות קטנות של עד 80 מ"ר כדי לתת מענה למגוון אוכלוסיות. כמו כן תתאפשר הקמת דיוריות. התוכנית כוללת גם 3,240 מ"ר עבור שטחי מסחר, 11,940 מ"ר עבור שטחי תעסוקה, 11,512 מ"ר עבור מבני ציבור ו-8.3 דונם של שטחים פתוחים.

ממינהל התכנון נמסר כי התוכנית משתלבת עם מדיניות הפיתוח העירונית ומחזקת את שדרות ספיר כציר עירוני ראשי. במסגרת התוכנית יוקמו שני רחובות חדשים, שיחברו את הרחובות שפירא וישעיהו לשדרות ספיר – חיבור שיחזק את הרצף העירוני ממזרח העיר עד לחוף הים. במרכז השכונה החדשה ייבנה בית ספר חדש במיקום נגיש המאפשר התאמה מיטבית לרשת הרחובות. בנוסף על מתחם מגורים יכלול גם שטחים ציבוריים פתוחים לרווחת התושבים.

 

מתחם שפירא הנוכחי (צילום: פיין פוטוגרפי)

מתחם שפירא הנוכחי (צילום: פיין פוטוגרפי)

 

 

הרב אלנתן: “הפקדת התכנית במתחם מרכזי בקרית ים מהווה נדבך נוסף במהלך ההתחדשות העירונית הרחב בעיר. התוכנית מצטרפת למתחם יוספטל שאושר בשנה שעברה במסגרת הוותמ"ל ומהווה חלק בלתי נפרד מתנופת הפיתוח שמובילה קרית ים בשנים האחרונות".

מתכננת הוותמ"ל אתי אפרתי-אריה: "התוכנית החדשה במתחם שפירא מממשת את החזון של עיר המחוברת לים באמצעות רשת חדשה של רחובות המחברת את מזרח העיר אל החוף ליצירת רצף עירוני בקרית ים. התוכנית מקצה שטחים נרחבים לצורכי ציבור תוך שילוב שטחים פתוחים בלב המתחם, ותתרום לשדרוג איכות החיים של תושבי העיר".

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. מיקי

    תאור כוונות מזעזע בהדמיות
    לפחות היו לומדים משהו להתייחסות לחוף מהבינוי הקיים

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר