-->
איתי רק (צילום: דוברות הפועל חיפה)
איתי רק (צילום: דוברות הפועל חיפה)

"אם לא תהיה ברירה נגיש עתירה מינהלית נגד העירייה"

בהפועל חיפה זועמים על עיריית חיפה: המועדון מבקש מוועדת התמיכות העירונית לחזור בה מהחלטתה לקזז 92 אחוז מהתמיכות במועדון לשנת 2025 ולהעמיד אותן על 30,000 שקל בלבד. הסיבה לקיצוץ: שכרו של רוני לוי בעונה החולפת

פורסם בתאריך: 23.11.25 10:45

הפועל חיפה פנתה היום (ראשון) לוועדת התמיכות של עיריית חיפה בבקשה לחזור בה מהחלטתה לקזז את התמיכות במועדון לשנת 2025 ולהעמיד אותן על 30,000 שקל בלבד. כפי שפורסם ב"כלבו – חיפה והקריות" בתילת חודש יולי, העירייה קיזזה לא פחות מ-92 אחוז מהתמיכה בהפועל בשל שכרו של המאמן רוני לוי – 967,723 שקל בשנת 2025 (חצי עונה). לפי המבחנים למתן תמיכות, מדובר בחריגה של 92 אחוז, ולכן הושת על המועדון קיצוץ בשיעור זהה. הפועל היתה אמורה לקבל 370,354 שקל, אך בשל אותה חריגת שכר היא תקבל סכום זעום של 29,597 שקל בלבד.

בהפועל זועמים על ההחלטה וטוענים כי סכום זה אינו מכסה את דמי השימוש של משחק בודד באיצטדיון סמי עופר.

במכתב ששלחה הפועל באמצעות עו"ד אורי כהנא ממשרד נבו קידר בלום נכתב כי מדובר בהחלטה בלתי סבירה שכן "עיקר התמיכה העירונית מיועדת לטובת פעילות מחלקת הנוער, בעוד שהקיזוז הקיצוני בתמיכות נובע בכלל בעקבות שכר של מאמן הקבוצה הבוגרת" וכי "מדובר בשכר מקובל למאמן בעל רקורד בכדורגל הישראלי, שהוביל את הקבוצה המקצוענית בליגת העל להישגים אשר הביאו כבוד לעיר חיפה".

במועדון מציינים כי הם עומדים בקשר רציף עם העירייה בנושא, אך אם לא תשונה ההחלטה הם ייאלצו להגיש עתירה מינהלית.

במכתב שנשלח לוועדת התמיכות, עם העתקים לראש העיר יונה יהב ולמנכ"ל העירייה דוד לוריא נכתב: "החלטת העירייה לקזז 92.5 אחוז מתקציב הקבוצה היא גזר דין מוות להפועל חיפה – מועדון שבדומה למרבית קבוצות הספורט במדינת ישראל פועל כתאגיד ללא מטרת רווח, ובהתאם – חלק משמעותי מפעילותה של הקבוצה מבוסס על תמיכות ציבוריות ובפרט תמיכה עירונית. בנסיבות אלה, קיזוז בלתי צפוי של 92.5 אחוז מהתמיכה העירונית צפוי לגרוע באחת מאות אלפי שקלים מתקציב הקבוצה ולגרום לה לנזקים כבדים ואף בלתי הפיכים, העלולים להביא לעצירת פעילותה באופן מלא או חלקי ולהעמידה בסכנה. יתרה מזאת, תקציב התמיכה העירוני ניתן בעיקר בגין פעילות מחלקות הנוער של המועדון ומיועד בעיקר לפעילותה. במצב דברים זה, קיצוץ התקציב (דווקא בשל שכר המשולם בקבוצת הבוגרים) יביא לפגיעה ישירה דווקא במחלקת הנוער של העמותה ויביא לפגיעה בפעילות זו, ובכך עומדים מאות נערים המוצאים בית בפעילות הקבוצה בסכנה להמשך פעילותם".

 

עוד צוין במכתב כי התערבותה של העירייה בשכר מאמנים אינה נכונה משפטית: "הוראת מגבלת השכר בסך 630,000 שקל נועדה לחול על בעלי תפקידים ניהוליים בלבד. זו המסקנה היחידה המתקבלת מנוסח מבחני התמיכה, מנוסח נוהל התמיכות של משרד הפנים ומהוראות סעיף 6 לנוהל שר האוצר בדבר שכר בעל תפקיד ניהולי. מסקנה זו נתמכת גם מנוסח מסמכי בקשת התמיכה כפי שנוסחו על ידי עיריית חיפה, וכן מהחלטות קודמות של ועדת התמיכות אשר קיבלה עמדה זו ואישרה תמיכה ללא קיזוזים להפועל חיפה בשנת 2024, למרות שכר המאמן. למצער, הוועדה מתבקשת להפעיל את שיקול דעתה ואת סמכותה, ולבחון את השכר המשולם בהתאם לנורמות הנהוגות במוסדות ציבור דומים – קרי בשאר קבוצות ליגת העל. למצער ולחילופין בלבד, בשים לב לעובדה שמדובר ב'שינוי מדיניות', מבוקש בזאת מהוועדה לקבוע את שנת 2025 כשנת מעבר, כך שההגבלה על שכר מאמנים תחול רק החל מנתוני שנת 2025, ובכך לאפשר לקבוצות פרק זמן להתאים את השכר למדיניות החדשה".

עו"ד כהנא הוסיף במכתבו כי "ככל שהוועדה תחליט בכל זאת לקזז להפועל חיפה תמיכה כלשהי, תתבקש הוועדה לאפשר להפועל למצות את ההליכים המשפטיים בנושא ותקפיא את הסכום שקוזז למשך 45 יום לפחות, וזאת על מנת לאפשר למרשתי לבחון הגשת עתירה מינהלית בטרם יחולק התקציב שיקוזז לגופים אחרים".

מנכ"ל הפועל איתי רק: "מקווים שהפניה שלנו תיפול על אוזניים קשובות. אם לא תהיה ברירה נגיש עתירה מינהלית".

מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "העירייה פועלת על פי קריטריונים מקצועיים ושקופים בכל הנוגע לתמיכות העירוניות. מועדון הפועל חיפה אינו עומד השנה בשניים מהקריטריונים המרכזיים לקבלת תמיכה – תקרת השכר של בכירי המועדון חרגה משמעותית מהמותר, ויותר מ-70 אחוז משחקני הסגל אינם תושבי חיפה בניגוד לדרישה המרכזית לעידוד ספורטאים מקומיים. אי עמידה בקריטריונים אלה מובילה להפחתה אוטומטית ומשמעותית של התמיכה העירונית, בהתאם לכללים החלים על כל הגופים הנתמכים. הנושא הובא לידיעת המועדון במסגרת תהליך הבחינה השנתי, והקריטריונים הידועים והמפורסמים מראש חלים על כל הקבוצות באופן שוויוני. ככל שהמועדון יעמוד בעתיד בדרישות הקבועות, הוא יוכל לשוב ולקבל תמיכה בהתאם לכללים".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. מ.

    יש 5 סגני ראש עיר מיותרים בעיריית חיפה. כל אחד מהם עולה למשלם הארנונה החיפאי קרוב למיליון שקלים בשנה. לפעולות תרבות וספורט לתושבי העיר לא נותר כסף. מצטערים.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר