קליניקה חדשנית לטיפול בגמגום נפתחה לאחרונה בעיר התחתית. יוזם ההקמה הוא ד”ר יאיר שפירא, בעל תואר בהנדסה ביו רפואית מהטכניון, שהתוודע לנושא בעקבות בעיית הגמגום של בנו ניב, שהיום הוא בן 18.5. “הדבר הראשון שהפתיע אותי היה שיעורי הכישלון הגבוהים של הטיפול”, הוא אומר ביחס לדרכים הקיימות לטיפול בגמגום, “גיליתי שכמו שקרה לבני, חמישה מכל שישה מטופלים חוזרים לגמגם אחרי סיום הטיפול”.
שפירא ואשתו שירלי, גם היא בעלת תואר דוקטור מהטכניון, החליטו לחקור את הנושא לעומק. הוא פנה לפרופ’ עופר אמיר, ראש החוג להפרעות תקשורת באוניברסיטת תל אביב, ולד”ר יואב מדן, מעמודי התווך בתחום עיבוד אותות דיבור ורפואה דיגיטלית בארץ, וביחד הם פיתחו את המדד האוטומטי לגמגום, שהוא יחיד מסוגו בעולם, והקימו את ניניספיץ’ – החברה שכעת פועלת בחיפה.
“הרצון המשותף להרגיש שאנחנו עושים עבודה משמעותית, כזו שעוזרת לאנשים בכל העולם, ביחד עם אהבתנו לעולם היזמות הובילו אותנו להקים את ניניספיץ’”, מסביר מדן, “הטכנולוגיה שפיתחנו מודדת את יעילות הדיבור – אם הדובר מצליח להביע את עצמו בצורה יעילה. כבר מדדנו יותר מעשרה מיליון נקודות, וטובי החוקרים בעולם בתחום הגמגום משתפים איתנו פעולה במחקרים שלנו”.
היזמים אומרים שניניספיץ’ זוכה לתגובות נלהבות בכל רחבי העולם. “החברה זכתה בתחרויות יוקרתיות באירופה, בארצות הברית ובאסיה, והיא מציגה בכנסים מקצועיים מובילים”, אומר שפירא, “כעת אנחנו מתכוונים ליישם את המודל שבנינו כאן, בחיפה, במדינות רבות נוספות, ולעזור למיליוני מגמגמים בכל העולם”.
תגובות