הדוח החודשי של הפרויקט לצמצום הקונפליקט עם חזירי הבר, אשר משותף לעיריית חיפה ולרט"ג, מצביע על כך שבחודש אוגוסט הומתו בעיר 35 חזירי בר – 33 מהם באמצעות ירי ושניים בלכידה. לשם ההשוואה, באוגוסט אשתקד הומתו 61 חזירים – כולם באמצעות ירי.
בדוח נכתב כי "במהלך חודש אוגוסט טופלו 35 חזירי בר סוררים ב-14 ימי פעילות. הדבר מתבטא גם בירידה בהיקף הטיפול ללילה. השוואה לחודש אוגוסט בשנה קודמת מצביעה על ירידה בהיקף ההמתה. מידע זה מהווה המשך למגמת הירידה בהיקף הטיפול בחזירים סוררים".
מהדוח עולה כי חלה ירידה גם במספר הדיווחים למוקד העירוני על נוכחות של חזירים. אם מפברואר (253 דיווחים) עד מאי (555 דיווחים) חלה עלייה במספר הדיווחים, הרי שממאי ועד אוגוסט נרשמת ירידה – 382 ביולי ו-203 באוגוסט. רוב הדיווחים הגיעו מאחוזה (25), מכרמל מערבי (23), מקרית שפרינצק (16), משער עלייה (14), ממרכז הכרמל (14) ומקרית אליעזר (13). מתוך הדיווחים שהתקבלו, 22 היו קריאות לפיקוח העירוני לבקשת עזרה להתמודדות עם חזיר בר, ושאר הקריאות כללו דיווח על תצפית של חזירים. בדוח צוין כי מדובר בירידה של כ-47 אחוז בתצפיות ביחס לחודש שעבר ובירידה של כ-56 אחוז ביחס לאוגוסט אשתקד.
מחודש יוני נרשמת ירידה גם במספר הדיווחים על פחים הפוכים. ביוני דווח על 55 מקרים של הפיכת פחים, ביולי ירד המספר ל-53 ובאוגוסט הוא עמד על 33 מקרים. השכונות עם מספר הדיווחים הרב ביותר על הפיכת פחים הן דניה (9), מרכז הכרמל (6), אחוזה, כרמל מערבי, נוה שאנן, רמות רמז ורמת שאול (2 בכל אחת). בדוח נכתב כי "זוהי ירידה משמעותית לעומת החודש הקודם, אשר מאששת שמגמת העלייה בפחים ההפוכים מאז האביב נעצרה כבר בחודש שעבר, וכעת מתחילה לרדת. מדובר בהיקף נמוך בהשוואה לחודשי אוגוסט בשנים הקודמות – אוגוסט 2024 – 49 אירועים, אוגוסט 2023 – 112 אירועים, אוגוסט 2022 – 269 אירועים ואוגוסט 2021 – 181 אירועים".
בסיכום הדוח נכתב: "בחודש יוני אנו מתחלים לראות ירידה בתצפיות, שהיתה צפויה עקב עונת הרבייה והילודה של החזירים בחודשי האביב. נדרש המשך פעילות רציפה של הממשק באופן דומה כדי לצמצם את העלייה בקונפליקט. מוקד מרכזי של דיווחים נמצא במרכז הכרמל, בשכונות אחוזה ושמבור, ובשכונות הצפוניות קרית אליעזר, המושבה הגרמנית וקרית אליהו. העובדה שמתועדת האכלה נרחבת ברחובות קרית אליעזר ובשכונות רכס הכרמל, וכתוצאה ישירה ניכר היקף דיווחי תצפיות גבוה במקום, מצביעה על הצורך בחיזוק פעילות לצמצום/עצירת התופעה בעזרת שילוב של חיזוק הסברה ואכיפה בשכונה. הדבר חיוני כדי לצמצם הימשכות של החזירים לשכונה זו ולשכונות הסמוכות לה".
עוד נכתב בסיכום הדוח כי "המגמה המתוארת מרמזת על ירידה בהיקף הקונפליקט בחיפה בשנה החולפת, אך ניכרת מגמה של עלייה מסוימת בקונפליקט במספר אזורים ובמספר מדדים. הדבר מחדד את הצורך להמשיך ולפעול בכלל תחומי הממשק, תוך הרחבת פעילות למניעת/צמצום האכלה שאיננה בהנחיות 'האכלה באחריות' ברחובות העיר, ובפרט בשכונות שבהן עיקר הקונפליקט".





ע
כן,כי זה המדד היחיד… מי שמסתובב בעיר רואה יותר ויותר חזירחם
חנה
כתבה מצחיקה אחרי דוח מבקר מדינה שמעיד על טיפול כושל. אפילו מערכת חי פה התפקחה. עיר מטונפת כמו שלא נראה מעולם וחזירים בכל חור. אתה עיתונאי או בוט של עיריית חיפה?
אבי הראל
ירידה בהיקף הקונפליקט עם חזירי הבר, אבל לעומת זאת עליה בהיקף הקונפליקט עם החזירים בממשלה.
נחום
תנו להם לחיות חיפה תראה יותר יפה ,
אייל
התושבים פשוט התייאשו ולא מדווחים. תושבי כבביר, כרמליה, מרגלית, אחוזה הרופא חייבים לדווח כל פעם שחזיר בר ענק מסתובב ברחוב כי אחרת העירייה חושבת שאין בעיה.
רני
עכשיו שאין חזירים, נשמח שתהיה אכיפה על אחיהם שמהלכים על שניים ומטנפים את רחובות העיר כי יש להם נכות נפשית להניח את האשפה שלהם בפח הסמוך
חיפאי לצערי
לפני פחות משבוע נתקלתי ב3 חזירים ברחוב קלר, בערב כשהיו יחסית הרבה אנשים ברחוב. מעניין איזה כיף יהיה בפסטיבל הסרטים.