-->
סושי (צילום אילוסטרציה: ייצור בינה מלאכותית, ChatGPT)
סושי (צילום אילוסטרציה: ייצור בינה מלאכותית, ChatGPT)

צו סגירה למסעדת ג'פניקה בביג קריות

סכנת זיהום צולב, סכנת שגשוג של חיידקים פתוגניים והנחיות סותרות: הסיבות לצו הסגירה שהוצא למסעדת ג'פניקה בביג קריות. הביקורת במסעדה נערכה בעקבות קבלת תלונה על חשד להרעלת מזון

פורסם בתאריך: 30.10.25 15:33

רופאת נפת חיפה ד"ר רנא שיבלי חתמה היום (חמישי) על צו הפסקה מינהלי למסעדת ג'פניקה בביג קריות.

בצו נכתב כי ביום חמישי שעבר נערכה ביקורת בעסק על ידי מפקחת לשכת הבריאות והווטרינר העירוני, שבה נמצאו ליקויים תברואיים רבים וחמורים המהווים סכנה לבריאות הציבור, ברובם ליקויים החוזרים על עצמם מביקורות קודמות. הביקורת נערכה בעקבות קבלת תלונה על חשד להרעלת מזון בעקבות אכילה במסעדה.

עיקר הליקויים המהותיים שנמצאו בביקורת: עומס רב במקפיא של מזון מוכן – דבר המקשה על הפעילות התקינה של המקפיא, ובשל כך טמפרטורת המזון היתה 4- עד 0 מעלות ולא 18- כנדרש. בנוסף, המקפיא נמצא מלוכלך; בחדר הקירור אין הפרדה בין מזון מוכן לצריכה לבין מזון גולמי, מתבצע אחסון ירקות מלוכלכים מהשדה לצד מזון מוכן לאכילה – סכנת לזיהום צולב; בפס קר למוקפצים ניכר עומס רב – דבר המקשה על שמירת מזון בטמפרטורה תקינה; מזון מוכן מאוחסן זמן רב מחוץ לקירור ונמדדה טמפרטורה של בין 33 ל-49 מעלות – סכנת שגשוג של חיידקים פתוגניים. לדבריו של נציג העסק, הם קיבלו הנחיה מהנהלת ג'פניקה ומחברת ייעוץ להשאיר את המזון המדובר בחוץ, כך שלא ברור לצוות כיצד לנהוג; במחלקת טיפול בדגים נמצא גסטרונום עם דגים בטמפרטורה של 11 מעלות. העובד הונחה לעבוד בכמויות קטנות ולשמור את הדג במקרר התחתון – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים.

הטמפרטורה במקרר סושי בעמדה הקדמית היתה 9 מעלות ולא 0 עד 2 מעלות כנדרש – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים; רטבים אינם נשמרים בקירור לפי דרישות היצרן אלא בטמפרטורה של 22 מעלות. – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. העובדים הונחו להכניס את המזון לקירור לאלתר; טבליות לשטיפת ירקות היו פגות תוקף מחודש מרץ; במקרר עמדת הבקר אוחסנו קופסאות בשר עוף – זיהום צולב; סלטים נשמרו בחדר קירור ירקות ללא סימון עקיבות; צינור ביוב נאטם עם נייר כסף ולא עם מכסה. לדברי נציג העסק נרכש מכסה.

 

 

בשימוע שנערך לבעלי העסק הושהתה ההחלטה על הוצאת צו סגירה לנוכח הצהרתם של בעלי העסק, נציגי הרשת ונציגת חברת הליווי על תיקון כל הליקויים שנמצאו ועל נקיטת תהליכים שיבטיחו שמירה על בטיחות המזון ותברואה נאותה במסעדה. אלא שביום שלישי נערכה ביקורת חוזרת במסעדה, שבה "נמצא כי חרף ההצהרות בשימוע, עדיין נותרו במסעדה ליקויים לא מעטים, בחלקם ליקויים מהותיים, וכי המצב שנמצא בעסק מהווה סכנה לבריאות הציבור".

בביקורת החוזרת הוצג מחסן מזון חדש אך לא הוצגה תוכנית מעודכנת הכוללת אותו. המחסן גם נמצא במרחק רב מהמסעדה; רוב המזון במקפיא נמצא כשהוא מופשר, וכמו כן נמצא מזון ללא אריזתו המקורית וללא תאריכי תפוגה; בעמדת סושי קיים צינור הנראה כצינור ביוב; הטמפרטורה במקרר דגים לא אחידה – בצד אחד נמדדו 4 מעלות ובצד שני נמדדו 8 מעלות במקום עד 2 מעלות – סכנה לשגשוג של חיידקים פתוגניים; נמצא מזון מוכן מחוץ לקירור – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים; בעמדת חיתוך ירקות נמצא עובש ולכלוך מתחת לעמדות העבודה.

בצו נכתב כי תחולתו היא מידית וכי על העסק להיות סגור ללא כל פעילות.

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. יורם

    כל בעל עסק בתחום המזון חייב לעמוד בכל התנאים התברואתיים והאחרים .
    כל מי שלא יעמוד בתנאים אלו , יש לסגור את העסק לחצי שנה , לקנוס באופן שיכאב חזק בכיס ואחר כך אם ירצה להפעיל מחדש יצטרך לעמול קשה כדי לקבל את האישורים הנדרשים .
    אין פשרות בבריאות הציבור !

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר