בשבוע שעבר הופתע עפר שטינבך, הבעלים של פת שטינבך – מאפייה חשמלית, לגלות שעיריית חיפה הגישה כתב אישום נגד הסניף שלו בצומת חורב ומבקשת מבית המשפט להפסיק את פעילותו.
בכתב אישום שהגישה העירייה לבית המשפט לעניינים מקומיים נטען כי בית העסק ברחוב חורב 13 פועל כמרכול ללא רישיון עסק. עוד צוין כי למקום כלל לא הוגשה בקשה לרישיון עסק וכי בעליו המשיך להפעיל אותו ללא רישיון וללא אישורים ממשרד הבריאות, מרשות הנגישות, מרשות הכבאות וההצלה, ממחלקת הניקיון בעירייה, מהפיקוח הכללי ומרשויות התכנון והבנייה.
שטינבך לא האמין למראה עיניו. לדבריו, לפני חודשים אחדים הוא נפגש עם בכיר באגף רישוי העסקים העירוני, הגיש בקשה לרישיון עסק, הציג את כל האישורים הנדרשים, ונאמר לו כי השובר לתשלום יישלח אליו. זה לא קרה. העניין פרח מזיכרונו של שטינבך, גם בעירייה שכחו מכך, עד שלפני שבועות אחדים התגלה שלא התקבל כל תשלום משטינבך, ומכאן הדרך להגשת כתב האישום היתה קצרה.
"יש לי שני סניפים – האחד ברחוב יפו בעיר התחתית שבו אנחנו אופים את הלחמים, והשני בחורב שבו אנחנו מוכרים את המוצרים שלנו", מספר שטינבך, "לאחר שקראתי אצלכם על כתב האישום נפגשתי שוב עם האדם באגף הרישוי, ואז התברר שדרישת התשלום לא נשלחה אלי. זו גם אשמתי שלא עקבתי אחרי זה. סוף טוב הכל טוב – שילמתי על הרישיון והוא כבר נמצא בידיי, וגם העירייה יצאה ממש בסדר".

לחמי מחמצת בפת שטינבך (צילום: אלבום פרטי)
שטינבך, 56, הוא דור שלישי לאופים. בהשכלתו הוא הנדסאי אדריכלות, אך לא עבד במקצוע אפילו יום אחד. הוא גדל בחיפה, אחרי הלימודים נדד למרכז והחל לאפות בבית לפני 20 שנה כתחביב. את הסניף הראשון בעיר התחתית הוא פתח בשנת 2012, ולפני שלוש שנים הקים את הסניף השני על חורבותיו של לחם תושיה בחורב. "אנחנו מוכרים 40 סוגי לחמים ונחשבים לאחת מהחנויות שמציעות הכי הרבה סוגים בכל הארץ", הוא אומר בגאווה.

מאפיית פת ההיסטורית (צילום: האלבום המשפחתי)
סבו, אבא פת, עלה לארץ מפולין וייסד את מאפיות פת שפעלו בחיפה במשך 35 שנה – מ-1922 עד 1956 – והנכד בהחלט שומר על הגחלת. בין השנים 1922-1956. על קירות המאפייה מתנוססות תמונות בשחור-לבן שבהן נראים המאפייה ההיסטורית רגע לפני יציאת הלחם ליעדו על במכוניות עתיקות ועל גבי חמורים, האופים בזמן העבודה, והסב עומד לצד משאית של המאפייה. שם משפחתו של הסב היה בכלל פט, אך בשל עיסוקו הוא שינה אותו לפת. גם על שמו המקורי של העסק – מאפייה חשמלית – שמר שטיינבך. לדבריו, לידיו של סבו הגיע מיקסר חשמלי, בעוד שמתחריו לשו את הבצק בידיים. הלקוחות אז היו הסוכנות היהודית, לבריטים ששלטו בארץ וכמובן תושבי חיפה.
"האפייה שלי היא המשך טבעי של מסורת משפחתית בת יותר מ-100 שנה", מסכם שטיינבך, "הלחם שלנו איכותי וטרי, ואנחנו מכינים אותו בלי קיצורי דרך ועם הרבה אהבה".

אבא פת ליד משאית ההובלות של המאפייה (צילום: האלבום המשפחתי)

אופים במאפיית פת (צילום: האלבום המשפחתי)





תגובות