הושגה שליטה על השריפה שפרצה בשטח פתוח בין רמות ספיר לגבעת זמר.
צוותים רבים של לוחמי אש מתחנת חיפה בפיקודו של רב רשף ברק סילם פעלו בשטח, ושמונה מטוסי כיבוי מטייסת אלעד הוזנקולמקום. מרשות הכבאות וההצלה נמסר כי לוחמי האש נאבקו בלהבות מתגברות מול רוח חזקה ונפרשו בשכונות רוממה וגבעת זמר לטובת הגנה על הבתים.
סגן מפקד התחנה סגן טפסר כפיר ג'נח נטל את הפיקוד על האירוע. גם סגן מפקד מחוז חוף של רשות הכבאות וההצלה תת טפסר גיל ברסנו וראש העיר יונה יהב הגיעו למקום.
שוטרי תחנת חיפה החלו לפנות דיירים מרחוב זלמן שזר בסיוע של לוחמי אש. מהמשטרה נמסר: "הפינוי מתבצע בהתאם להערכת מצב שוטפת המתבצעת בשטח, שבו שותפים גורמי חירום וההצלה בהובלת משטרת ישראל, ומטרותיו הן הצלת חיים והבטחת שלומם של התושבים".

מטוס כיבוי מעל גבעת זמר (צילום: דוברות רשות הכבאות וההצלה)
מהעירייה נמסר כי אנשי אגף הביטחון ופקחים הגיעו לשני מוקדי השריפה – בכניסה לגבעת זמר ומתחת לרחוב זלמן שזר. התושבים המתגוררים בקו הוואדי הוצאו מהבתים עם חיות המחמד שלהם, והם ממתינים ברחוב בשעה זו. משפחתון אחד ברחוב זלמן שזר פונה, וההורים אספו את הילדים. במקום נמצאים גם צוותי רווחה של העירייה למקרה שיהיה צורך במעורבותם.

השריפה ברמות ספיר (צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
הנחיות לתושבים:
• יש להתפנות באופן מיידי בהתאם להוראות כוחות הביטחון בשטח.
• ודאו שכל דיירי הבית עמכם, לרבות ילדים, קשישים ובעלי חיים.
• קחו ציוד אישי חיוני בלבד.
• סייעו לאנשים עם מוגבלויות ולמבוגרים.
• אין להתקרב לאזורי השריפות – מדובר בסכנת חיים ממשית.
• יש להימנע מהגעה לאזור שלא לצורך ולהישמע להוראות הכוחות הפועלים במקום.
• היו קשובים לעדכונים שוטפים שיימסרו בכלי התקשורת וברשתות הרשמיות של המשטרה.

מטוס כיבוי מעל רמות ספיר (צילום: דוברות רשות הכבאות וההצלה)
כשעה לאחר פרוץ השריפה הודיעה רשות הכבאות וההצלה כי הושגה שליטה על האש, והצוותים נערכים לכיבוי סופי ולפעולות משלימות.
הרצוג
יונה והצוות בשטח… אל חשש. העיר מוכנה לכל תרחיש.
יש בעל בית… זה לא התקופה של אז שדאגו קודם לחזירים
חתול
כל הכבוד לכבאים ולשוטרים.