ועדת הכספים של הכנסת תקיים היום (שני) דיון בהצעה לתיקון סעיף 330 לפקודת העיריות, שמטרתה היא לבטל את הפטור המתמשך מארנונה למבנים נטושים והרוסים. את המהלך יזם ומקדם ראש העיר יונה יהב, כאשר לאנת העירייה מדובר בחלק ממאמץ לעודד את השמשת המבנים ולהחזירם למעגל החיים העירוני. אם ההצעה תאושר, העירייה תזכה בעוד עשרות מיליוני שקלים בשנה מהכנסות מארנונה.
על פי ההצעה יבוטל המנגנון הקיים, שלפיו בעלי מבנים שהוגדרו הרוסים או ניזוקים יכולים ליהנות במשך שנים מפטור מלא או חלקי מתשלום ארנונה, בעוד שהרשויות המקומיות ממשיכות לשאת בעלויות הטיפול במפגעים הנוצרים כתוצאה מהזנחתם. בעיריית חיפה מציינים כי בעיר קיימים כיום 564 מבנים פרטיים, שבחלקם או במלואם נהנים מהפטור. על פי נתוני העירייה, המשמעות היא אובדן הכנסות של כ-33.4 מיליון שקל בשנה, כאשר כ-78 אחוז מהסכום נובע מנכסים מסחריים ועסקיים ולא מדירות מגורים.
בעירייה מדגישים כי מעבר לאובדן ההכנסות, הרשויות נאלצות להשקיע משאבים רבים בטיפול במבנים הנטושים, הכולל התמודדות עם מפגעי בטיחות, פסולת, מזיקים, שריפות, אכיפה, פיקוח והליכים משפטיים.
במסגרת מהלך שהובילה עיריית חיפה, בשנתיים האחרונות הוקמה מחלקה ייעודית לטיפול במבנים נטושים, בוצע מיפוי מקיף של הנכסים ונפתחו מאות תיקי טיפול מול בעלי נכסים, יזמים ומשרדי ממשלה. לפי העירייה, כיום מטופלים באופן פעיל 204 נכסים, כאשר בחלקם כבר החל הליך שיקום או השמשה.
יהב: "המצב הקיים יוצר עיוות בלתי מתקבל על הדעת – לא רק בחיפה שסובלת במיוחד מהתופעה הזו אלא גם בערים נוספות בישראל. במקום לעודד בעלי נכסים להחזיר מבנים לשימוש, החוק מעניק להם תמריץ כלכלי להותיר אותם נטושים במשך שנים ולא לשלם ארנונה לרשות המקומית. המשמעות היא שהציבור משלם פעמיים – גם באמצעות אובדן הכנסות של עשרות מיליוני שקלים לרשות המקומית וגם באמצעות פגיעה בביטחון, באיכות החיים, בפיתוח העירוני ובנוף העירוני. התיקון המוצע, שאותו אני דוחף לאשר בוועדת הכספים בראשותו של ח"כ חנוך מילביצקי בסיוע של יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס ופורום ה-15, בא לשים סוף למצב שבו הזנחה ממושכת מתוגמלת על חשבון הציבור. הגיע הזמן שהמדינה תעודד השמשת נכסים וערים חיות, ולא מבנים נטושים".
אם ההצעה תקודם, היא עשויה לשנות את מדיניות המיסוי כלפי מבנים נטושים בישראל, לעודד בעלי נכסים לשקם מבנים ריקים ולחזק את הכנסותיהן של הרשויות המקומיות.





ג'נגו
יונה יהב יביא למצב הפוך בדיוק . באם יצליח לשכנע את הכנסת לשנות את פקודת העיריות.
בנינים פגועים שכאלו פשוט יהרסו ואז יגדע הסיכוי שהם ישופצו אי פעם בעתיד.
ערן
שגם ישלמו רטרואקטיבית על הנזק שגרמו לעיר שנים רבות
קזינו בת גלים – דנקנר
אגד בת גלים – חיים מיימון
יהב
יונה הוא מפגע לעיר הזו, יושבים במחלקת שימור עינב שחורי שעושה שחורות לבעלי נכסים שמבקשים לשקם ולתקן מבנים לשימור כגון חלק מאותם מבנים ואז אנשים מוותרים. עירייה פח אשפה
מתווך
חיפה היא העיר עם הכי הרבה מבנים ודירות נטושות בארץ. מחירי הנדל"ן בחיפה כל כך זולים שלבעלים פשוט לא משתלם לשפץ אותם. כאן זה לא תל אביב במיוחד, שהארנונה בחיפה רצחנית, פי 3 מאשר בתל אביב.
לגבות ביושר
מטרת כספי הארונה לאפשר מתן שירותים לתושבים ובניינים. בניין ריק לא זקוק לשירות כל שהוא. גביית ארנונה עבור בניין ריק הוא סחיטה של עירייה.
ויטו מי שנושא מת או אין ביכולתו לשלם עם הכנסת טעתה בחוק צריך לשנות ולא לחייב כלום אולי הגיע הזמן שתעזרו לפושט הרגל אה אה חמדנים ורעי לב
ויטו לדעתי העיריות חמדניות והכנסת טיפשים שנותנים יד לנכס נטוש הרי הוא נטוש יה עיריה חמדנים רוצים מס ועוד מס ועוד מס לא חשבנו החמדנים לא והשוםטין משתפי הפעולה בטח תגיעו לגן עדן או גיהנום תחליטו
דלית
סופסוף מהלך שיכול להביא לשיפור פני העיר לרווחת התושבים !
גלי
כל הכבוד ליונה יהב. כך צריך להיות. מי שמחזיק נכס ריק או נטוש שישפץ וישמיש או שימכור או שיתן אותו לטובת הציבור. התושבים גם סובלים ממטרד של בניינים הרוסים שתופסים מקום, מכערים את הנוף ומהווים מטרד ולכלוך וגם משלמים את הארנונה במקומם. לא יתכן שמחזיקים נכסים הרוסים כהשקעה להשבחת הקרקע בתוך עיר.
נדב
יש מקומות הרוסים שמושכים אליהם בעל חיים משוטטים, נרקומנים ועוד אנשי שוליים. אין סיבה שהציבור ישלם על העזובה הזו.