תושבי רחוב ודג'ווד, אחד מהרחובות היוקרתיים במרכז הכרמל, לא מצליחים להבין את התנהלותה של עיריית חיפה. לפני שנים אחדות, כשגדרות האבן של הבניינים החלו לשקוע, גידרה העירייה חלק מהמדרכה. במהלך השנים, כשהרחוב עבר שיפוץ, התקינו סמוך לודג'ווד 26 מדרכה עם אבנים משתלבות. תזוזת האדמה, סחף הגשמים או סתם עבודה באיכות נמוכה גרמו לאבנים להיפרד ולהישבר, והפתרון שמצאה העירייה היה לגדר מסביב למקטע הרעוע. בשבועות האחרונים, כשהאבנים לא ממש התייחסו לגדר והמשיכו בתזוזתן, מישהו בעירייה חשב שהפתרון הראוי לבעיה הוא גידור של חלק נרחב יותר של המדרכה, תוך צמצום משמעותי של המקום המיועד להולכי רגל.
"בגלל שהרחוב הוא ישן, גדרות האבן החלו לשקוע", אומר תושב הרחוב, "לפני כמה שנים עשו שיפוצים ברחוב, הסדירו חניות והתקינו את האבנים המשתלבות. כשגם הן התחילו לזוז, מה עשתה העירייה? הציבה גדר על החלק הזה של המדרכה. הגיע החורף, ונוצר בור במדרכה. אז מה הם עשו במקום לתקן? שמו קרש על הבור וגידרו שטח גדול יותר, תוך צמצום משמעותי של רוחב המדרכה. זה הפתרון של עיריית חיפה במקום לטפל בבעיה ולתקן אותה".

הגדר שהוצבה סביב המרצפות הרעועות
לדבריו, שכנים פנו למוקד העירוני כבר לפני חודש, והתשובה היתה שהנושא ייבדק. פניות שנעשו בימים האחרונים נענו כי הנושא נמצא בתוכניות של מחלקת הדרכים. "מתי בדיוק זה בתוכניות? מחכים למה?", תוהה התושב, "כבר שנים זה ככה. עכשיו הם טוענים שזה לא מהווה סכנה, וברור שזה לא מהווה סכנה כי גידרו את המדרכה, אבל יש הרבה פחות מקום ללכת עליה. אנחנו משלמים ארנונה מטורפת, אנשים בתל אביב לא משלמים חצי ארנונה ממה שאנחנו משלמים בוודג'ווד, והתחושה היא שמדובר בהזנחה מכוונת שנועדה לזרז את תושבי הרחוב לפנות למיזמי פינוי-בינוי, מתוך תקווה שהקבלנים הם אלה שיעשו את העבודה במקום העירייה, שאמורה לדאוג לתחזוקה סבירה של המדרכות".
מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "באזור המדובר קיימים מספר קירות תמך, התומכים הן בשטחים פרטיים והן בשטחים ציבוריים, והטיפול בהם מחייב בחינה הנדסית מעמיקה ותיאום בין הגורמים הרלוונטיים. בשלב זה ננקטו אמצעים זמניים לצורך שמירה על בטיחות הולכי הרגל ומניעת סיכון. הנושא נמצא בבחינה של הגורמים המקצועיים בעירייה, ובמסגרת זו נבחנות חלופות לפתרון קבוע. הגורמים הרלוונטיים בעירייה ישמחו להיפגש בשטח עם התושב הפונה במטרה לבחון את המצב מקרוב ולמצוא את הפתרון הנכון והמתאים ביותר".

הגדר שהוצבה סביב המרצפות הרעועות





יעקב
חחחח יוקרה ממש מצחיק רחוב מגעיל וישן
נירית
עיריית חיפה – חלטורה אחת גדולה. חוץ מהארנונה הרצחנית שום דבר לא מתפקד בחיפה.
רינה
בטח התקבלה תשובה מיוסי כהן… הכל copy paste לא ממש משנה מה כתוב. מחלקת ההנדסה בעיריה כבר שנים לא סקרה בפועל את הרחובות בעיר
חיפאי לצערי
רק מחלקת ארנונה עובדת כמו שצריך בעיריית חיפה. צריך להשבית את העיר פעם אחת, כל התושבים, להתאגד ולומר די!
הזבלן
למה ללכת רחוק ? שד' הנשיא הוא אחד הרחובות היפים בחיפה. לא לחינם מוקמו בו בתי המלון המובילים בעיר. בתקופת עינת קליש ובניצוחו של ניר שובר נפתחו בטיילת לואי בית קפה פיראטי בתוך דירת מגורים, ובי"ס יסודי של חב"ד (שכבר נסגר ). במסגרת הסיוע (הלא תקין) הוצבו עבורם פחי אשפה ענקיים על המדרכה בשד' הנשיא. חוץ מהפרעה למעבר הולכי רגל, נאלצים מעט התיירים שמגיעים למלונות דן ונוף, לדלג בין שלוליות מיץ זבל, קרטונים מסביב לפחים , ריחות ומדי פעם חולדות שמציצות . כך הפך שד' הנשיא למזבלה של עסקים לא חוקיים בטיילת (לכל השאר יש פחים בתוך הבניינים). לתפארת שדרות הנשיא !
גילה
מישהו בעירית חיפה גם ירים ראש קצת ויתבע את החברה שממנה קנו את המרצפות ה'מהוללות' האלה ? ואת החבר'ה שהניחו אותם ? עיריה פח מבייש . ארנונה הגבוהה בארץ והתוצאה הכי ירודה .
צהוב
חחחחחח בחרתם יונה יש קטע בעריה במקום לסדר מגדרים מקום ולא משנה כמה זמן זה יהיה וחוץ מיזה לא לבכות רציתם יונה קיבלתם יונה בהצלחה באסה לגמרי חבורה של עצלנים
צהוב
כלום ושום דבר כמה כואב לי על חיפה בושה
בן צור
מנגנון העיריה המנופח אינו דואג לסיור זיהוי מפגעים דורשי טיפול. עכשיו משנוררים מהתושבים אגרת שמירה מכובסת.. כל כך הרבה מחדלים שזועקים הצילו.
לאה
מה הקשר ארנונה גבוהה?? למה אם מישהו עני עם ארנונה פחות גבוהה אז "מגיע" לו פחות??
ככה זה כשכל הדורות אתם מלמדים על ריבועים-עגולים! לבחירה חופשית יש 2 הגדרות שיוצרות דיכוטומיה לוגית ie הרעיונות מוציאים זה את זה. בחירה אינקומפטיבליסטית אינה קוהרנטית לוגית.
We only have abilities that are compatible with causality; That are a causal-process.
Falsely attributing acausal agency to people in poverty absolves responsibility from society to tend actual causal-factors.
בטוח מי שהתקין את האבנים המשולבות היה עני. כי עוני בקורלציה עם סטרס כרוני, עוד ברחם רמות הסטרס של האם ע"פ מצבה הסוציאלי, בקורלציה סטטיסטית עם חלקי מוח עובר ורמות הסטרס שלו.
ביולוגית כשבסטרס, להגיב באלימות מפחית הסטרס במיידית. והנה לכם ההתקנה הלא תקנית של האבנים המשולבות.
ישראל
ניהול על הפנים כבישים שלא נדע כביש רחוב חרוב מדורי לרמות יצחק שנחם על הפנים בורות בכביש תאורה ? שחלקה לא פועלת כנל בכביש דורי העיקר ארנונה זה הכי קל לגבות
מאיר
עיריית פח
יוסי כהן יענה לך תשובה לא כל כך אינטליגנטיות.
בעיריה חושבים שכולם מטומטמים.
אבל זה מה שיש!!!!!!!
רציתם יונה -קבלתם
קבלתם כפר יונה!!!!!!!!!
ברכה
אתם יודעים כמה מדרכות רעועות יש בעיר התחתית – מרכז התיירות?
עירייה מלאה בצילצולים אבל עם מעט ביצועים.
כנל גם לגבי לכלוך. פשוט נורא לצעוד בבוקר בעיר התחתית.
מה נהיה מחיפה
אותה שיטה עם הגדרות שמונחות ומחסלות המדרכה במשך שנים רבות קיימת במקומות רבים בעיר כולל ביפה נוף שם יש מדרכה שחסומה לגמרי בגדר כזו כבר מעל 8 שנים והולכי הרגל צריכים לרדת לכביש
פינחס.
על מה כל הרעש. רק כדי להוסיף עוד כתבה? הרי הסגירה היא זמנית. סתם סערה בכוס מים.
דורין
ראה כביש מנשר מאחורי מסעדת חאלד עדאוי בואך כביש דורי. כמה רכבים כבר ניזוקו!!!! כביש משובש לגמרי. למי איכפת? רק לצאת להפגנות יפתור את כל המודלים באלה. אם ייכתב כאן זה לא יעזור