שינוי משמעותי צפוי במערכת החינוך בקרית מוצקין: תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים בעיר צפויים לעבור למתכונת של חמישה ימי לימוד בשבוע, ללא לימודים בימי שישי.
ראש העיר ציקי אבישר הודיע על המהלך בסרטון שפרסם ברשתות החברתיות לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ז. לדבריו, התקבל אישור עקרוני למעבר לשבוע לימודים מקוצר, ומנהלי חטיבות הביניים והתיכונים כבר החלו בהיערכות ובהתאמת מערכות השעות למתכונת החדשה.
אבישר הסביר כי אחד השיקולים שהובילו למהלך הוא האפקטיביות הנמוכה של הלימודים בימי שישי. לדבריו, ביום זה נרשמת נוכחות דלילה יחסית של תלמידים וגם היכולת להפיק ממנו יום לימודים משמעותי נמוכה יותר. במצב הקיים, לטענתו, חלק מהמשאבים המושקעים ביום הלימודים אינם מנוצלים באופן מיטבי. הכוונה, לדבריו, היא לרכז את שעות הלימוד בחמישה ימים וליצור שבוע לימודים אינטנסיבי וממוקד יותר, לצד סוף שבוע שיאפשר לתלמידים מנוחה וזמן פנוי משמעותי יותר.
עוד אמר אבישר, כי בעירייה רואים במהלך גם הזדמנות להרחיב את הזמן שעומד לרשות בני ובנות הנוער מעבר למסגרת בית הספר. אבישר ציין כי יום שישי הפנוי יוכל לשמש לפעילות בתנועות הנוער, ספורט, התנדבות, פעילות חברתית וכן לזמן עם המשפחה. לשינוי, לדבריו, צפויה להיות השפעה גם על צוותי ההוראה. המעבר לחמישה ימי לימוד נועד בין היתר לצמצם את השחיקה בקרב המורים, לחזק את מעמדם ולאפשר להם זמן נוסף לתכנון ולעבודה פדגוגית.
המהלך מגיע ממש עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ז, כאשר מנהלי בתי הספר נדרשים כעת להתאים את מערכות השעות כך שתוכנית הלימודים תוכל להתקיים במלואה במסגרת חמישה ימים.





תגובות