לראשונה בישראל: מיום שישי ייהנו כ-1.1 מיליון אזרחים ותיקים מגיל 67 ומעלה מנסיעה חינם בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל ללא הגבלה. במסגרת רפורמת "צדק תחבורתי" של שרת התחבורה מירי רגב נוספו כ-600,000 אזרחים ותיקים למעגל הזכאים לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית – אוטובוסים, רכבת ישראל, מטרונית, כרמלית, רכבלית ורכבת קלה – ובכך יגדל מספר הזכאים לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית לכ-1.1 מיליון ישראלים.
הרחבת ההטבה לבני 67 ומעלה, ולא רק מגיל 75 כפי שהיה עד כה, צפויה לצמצם את השימוש ברכב פרטי, ולעודד העדפה לשימוש בתחבורה הציבורית. ממשרד התחבורה נמסר כי מדובר בחיסכון משמעותי שיכול להגיע למאות שקלים בחודש ולאלפי שקלים בשנה למשפחה, וכי לקראת השינוי יוצבו מיום שישי מאות דיילים במרכזי "על הקו" ובתחנות אוטובוס מרכזיות, שיסייעו בעדכון הפרופיל של המשתמשים.
כיצד תיהנו מנסיעה חינם בתחבורה הציבורית?
חשוב לדעת: גם אם אתם כבר נהנים מ-50 אחוז הנחה לאזרח ותיק, השינוי אינו אוטומטי אלא מחייב שינוי פרופיל ביישומון או בכרטיס רב קו. ניתן לעדכן את הפרופיל החל מיום שישי, 25 באפריל.
משלמים ביישומונים Moovit, פנגו, רב-פס וCello? היכנסו להגדרות ובחרו בפרופיל הנחה "זהב קו". יש להעלות צילום של תעודה מזהה הכוללת תמונה (תעודת זהות, דרכון, רישיון נהיגה) שבה מופיע תאריך הלידה שלכם.

רכבת (צילום: leonidp/depositphotos.com)
משלמים באמצעות כרטיס רב קו? יש לעדכן פרופיל ביישומון Hopon או Ravkavonline, או למלא טופס דיגיטלי באתר רב קו אונליין או באתר הופאון רב-פס בצירוף תעודה מזהה.
ניתן לעדכן פרופיל "זהב קו" גם בעמדות הדיילים ובעשרות מרכזי שירות "על-הקו" ברחבי הארץ. לרשימת הסניפים היכנסו לאתר צדק תחבורתי או חייגו 4515*.
ניתן לעדכן פרופיל ולהנפיק כרטיס רב קו גם באמצעות מיופה כוח, בהצגת תעודה מזהה של בעל הכרטיס, טופס ייפוי כוח ותמונת פספורט. אם עדיין אין ברשותכם כרטיס רב קו, תוכלו להנפיק כרטיס "זהב קו" חדש ללא עלות.
שימו לב: ההטבה תיכנס לתוקף רק לאחר אישור הפרופיל, שיתבצע תוך חמישה ימי עסקים מהגשת הבקשה. גם אם אתם זכאים לנסיעה בחינם, חובה לתקף את הכרטיס או היישומון בכל נסיעה בקווי התחבורה הציבורית.
רגב: "מהפכת התעריפים 'צדק תחבורתי' שאותה יזמתי מביאה את ההנחות ואת ההטבות למי שזקוק להן באמת. מטרת הרפורמה היא לחולל שינוי התנהגותי של ממש ולהרחיב את מעגל משתמשי התחבורה הציבורית בישראל".
מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן: "המטרה היא להקל על האזרחים ולהפחית את יוקר המחיה, ובמקביל לעודד את השימוש בתחבורה הציבורית כחלופה היחידה שתוכל לפתור את בעיית הגודש בכבישים. ביחד עם המגה פרויקטים שאנו מבצעים בימים אלה בתחומי הרכבות והרכבות הקלות, נראה עד סוף העשור שינוי של ממש בדפוסי הנסיעה של תושבי ישראל".

מטרונית (צילום: יח"צ סופרבוס)
דורית
תודה רבה על ההטבה, אכן הטבה מבורכת.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
על חשבון האלה שעובדים ובמקרה קצת יותר צעירים
דורית
למשתמש האנונימי: האזרח הותיק עבד כל חייו ואתה והבמקרה "קצת יותר צעירים" חיים על חשבונו.
עייף
שש גם אתה תיהיה זקן בסוף
אליה
למי פונים לסדר את הכרטיס הרב קו?
דידי
כל הכבוד סוף סוף עכשיו לטפל
יוסי
מבורך :)עכשוי גם חשמל מים וארנונה
גילוי נאות אני צעיר חזק ועובד ברוך ה
יוסי המאוכזב - או שלא ..
רק חבל שלמרות הכתבה לא ניתן לעדכן את הכרטיס באפליקציית רב קוארונליין או בהופאון.
כרגע ניסיתי.
ויקו
מהלך מבורך מאד. הגיע הזמן.
אין צדק חברתי
וכמה אזרחים ישלמו 33% יותר במחיר האוטובוס כדי למּמן את זה? 8 מיליון ישלמו יותר. ועודף הגבייה יופנה למימון טיולים לשרה ופמלייתה בחו"ל
דוד
נשבע לכם לא יודע איך עושים את זה … לאן הולכים לא הבנתי
רחל כהן
למירי רגב ממש מבורך ❤
פלורה
לא פייר לפחות מגיל 65 או 66 זה גם נחשב אזרח ותיק בכל זאת 50 אחוז בחודש זה הרבה כסף אם מקבלים רק קצבה מביטוח לאומי
יקה פדנט
כל המגיבים לא התייחסו ל"פיל שבחדר':
, השהייה של עד 5 ימי עסקים.
ימי ששי ושבת אינם כאלה ובדרך גם חל יום העצמאות שאינו יום עסקים.
יוצא מכך שבני 67+ יהיו מנועי שימוש בפרופיל החדש ויצטרכו לטעון "ערך צבוא" ולקבל זכוי על חלק לא מנוצל [כאב ראש לא קטן] או ללכת ברכל לכל מקום עד תחילת השרות ביום שני 5 במאי בבוקר.
יוסי
יש לי בכרטיס 150 שח אך אני מקבל בחזרה את הכסף אני בן 68
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
שקר מוחלט, בני 70 ומעלה לא מוציאים מאות שקלים בחודש (תכפילו ב-2, כי יש להם 50% הנחה) על רב קו
הם לא מוציאים אלפי שקלים בשנה (כפול 2, כי יש להם הנחה של 50%) ולכן גם החסכון שלהם קטן ולא חשוב
לעומת זאת, 8 מליון נוסעים "רגילים" בגילאי 30-67, ישלמו 33% יותר מאשר היה עד עכשיו, התייקרות דרקונית
אנונימי
באמת אנשים קשישים נראה לכם? נראה לכם שהם יסעו בתחבורה ציבורית?
מיכל
תודה לשרה מירי רגב!
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מעולה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ליוסי המאוכזב בכתבה מופיע שרק ביום שישי ניתן לעדכן את הפרופיל. אז תתאזר בסבלנות עד יום שישי הקרוב ותוכל לעדכן פרופיל בישומון
רחמים
תודה רבה לשרה מירי רגב החרוצה! כל השרים צריכים ללמוד ממך איך להשיג דברים למען הציבור,את הדבקות במטרה,ואת החריצות
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מירי רגב מעודדת את הלא זכאים להיזתמש בר כב שלהם ולותר על תחבורה ציבורית היא חושבת שהצעירים מדפיסים כסף
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
תודה רבה מירי רגב את אלופה
יוסף
אני אזרח ותיק שואל אם …האם במסירד הרב קוו האנושי ניתן לעשות את המעבר לאזרח ותיק עם תעודה זהות