ימית דנן, מאפרת מחיפה, ירדה לנופש עם ילדיה באילת, אך כשאדם זר ניסה לגנוב את רכבה כשבנה בן ה-13 בתוכו, החופשה הפכה לסיוט. "הוא אמר לבן שלי 'אם אתה לא יוצא, אני חוטף אותך עם האוטו'", היא מספרת.
המקרה אירוע לפני שבועיים, כשילדיה של דנן, תהל ונתנאל, יצאו לחופשת פסח. "אמרתי 'יאללה, אקח את הילדים לנקות קצת את הראש, וככה הסתיים הניקוי ראש שלנו באילת", פותחת ימית דנן את סיפור האימה שחוותה, "עשינו צ'קאאוט, יצאנו מהמלון והתחלנו לנסוע, אבל עצרתי עם הרכב בחניה של המלון כי תהל רצתה לקנות לשתות מעבר לכביש. נתנאל לא רצה לצאת אז השארתי אותו עם המזגן באוטו".
ואז התרחש האירוע שדנן עדיין לא הצליחה לעכל: "שתי דקות אחרי שיצאנו מהאוטו, הבן אדם הגיע. הוא עמד מחוץ לרכב וניסה לשכנע את הילד לצאת. הוא אמר לו 'חם, תצא מהאוטו', אבל נתנאל לא רצה. ואז פתאום הוא נכנס לרכב ואמר לנתנאל 'אם אתה לא יוצא, אני חוטף אותך עם האוטו'". הם התחילו להתקוטט, והוא דחף את נתנאל החוצה. הבן שלי נפל ונפצע ביד, והגנב נסע במהירות עם הרכב. נתנאל אמר לי 'אמא, אם אני לא הייתי קופץ לאחור, הוא היה דורס אותי'".
בשלב זה נכנסה לתמונה משטרת אילת, וכוחות גדולים פתחו במרדף אחר הרכב הגנוב. הגנב ניגח במנוסתו רכבים בכביש, וכשלא נענה לקריאות השוטרים לעצור, הם ירו בגלגלי המכונית שנעצרה סמוך ליישוב באר אורה. החשוד, תושב קרני שומרון בן 59 נעצר. "הוא דרס שוטר ושבר לו את היד, פגע במכוניות ונכנס בין ניידות", מספרת דנן, "הוא עשה לאוטו טוטאל לוס".
על התחושות הקשות לאחר האירוע היא מספרת: "עובר על נתנאל משהו מאוד מאוד קשוח, הוא בסוג של טראומה. אני בעצמי עוד לא מעכלת את מה שקרה, זה הזוי. בדיוק היינו בדרך לצאת בחזרה לכיוון חיפה, ובום – אתה מוצא את עצמך בלי אוטו, עם הילד מושלך החוצה, בבהלה מטורפת. מזל שהוא לא גנב את האוטו עם הילד בתוכו, שלא נדע. ירדתי עם שני ילדיי לעבור חוויה סבבה רק שלי ושלהם, וככה היא הסתיימה".
אביבה
מקוה שהגנב-עצורהלכל החיים או ששוחרר מיוסר ראיות חח
דני
לפי החוק אסור להשאיר את הרכב ממונע ללא נהג שיושב במושב
איה
מי החמור שמשאיר ילד לבד ברכב מונע?