-->
תיאטרון סרד (צילום: בועז כהן)
תיאטרון סרד (צילום: בועז כהן)

שר התרבות דורש משר האוצר לשלול תקציבים מתיאטרון סרד

במכתב ששלח השר מיקי זוהר לשר בצלאל סמוטריץ' הוא ציין כי התיאטרון הערבי סרד "מעלה מפעם לפעם הצגות ומופעים על גבול ההסתה" וביקש לבחון שלילת תקציב ממנו

פורסם בתאריך: 16.10.25 16:05

שר התרבות מיקי זוהר פנה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' בדרישה לשלול תקציבים מגופי תרבות מסיתים, ובראשם התיאטרון הערבי סרד בחיפה.

במכתב ששלח זוהר לסמוטריץ' נכתב: "הגיע לידיי מידע כי תיאטרון סרד בחיפה מעלה הצגה שמעודדת חטיפת חיילים. על פי תקציר המופע, מוצג מחבל שמוגדר כ'לוחם חופש' ומנסה לחטוף חייל, אך בטעות חוטף אזרח ערבי במקום זאת. לפני כשבוע התארח באותו מקום נידאל בדארנה – סטנדאפיסט שהואשם בעבירות הסתה לאחר שסיפר במופעו בדיחות על 7 באוקטובר, על פיגועים, על חטופים ועל חיילים. המקום המדובר מעלה מפעם לפעם הצגות ומופעים על גבול ההסתה, וכעת חוצה גבול נוסף. אני מבקש מתוקף חוק יסודות התקציב, סעיף 3ב', לבחון שלילת תקציב למוסד המדובר".

 

 

תיאטרון סרד כבר עמד במוקד בשנתיים האחרונות, כאשר אירח מופעים שפוגעים במדינה ובתושביה. התיאטרון קיים את אירוע "ימי פלסטין" בעיצומה של מלחמה חרבות ברזל, ואירח את בדארנה בדארנה, שאף נעצר על ידי המשטרה ושוחרר בתנאים מגבילים.

באוקטובר אשתקד הגישה עיריית חיפה לבית המשפט לעניינים מקומיים כתב אישום נגד העמותה לתיאטרון ספרותי סרד שמנהלת את תיאטרון הערבי סרד ברחוב ח'ורי, ונגד חברת ועד העמותה ליליאן מנצור והמנהל אימן נחאס. לפי כתב האישום, מ-3 ביוני 2024 נמצא "כי הנאשמים עוסקים בעסק של עינוג ציבורי – תיאטרון ללא רישיון לפי חוק רישוי עסקים". העירייה דרשה לסגור את התיאטרון, אך הוא המשיך לפעול.

מנכ"ל ארגון בצלמו שי גליק, שפנה לשר התרבות בעניין, מסר: "לא מדובר בתיאטרון אלא בבית הסתה ושנאה, מקום שמזמן היה אמור להיות סגור על מנעול ובריח. אני מברך על הצעד החשוב של השר זוהר, ובטוח ששר האוצר יאשר באופן מיידי את שלילת התקציב. אני קורא לראש העיר יונה יהב לנקוט אופן דומה ולסגור את בית השנאה הזה. זה לא חופש התרבות, אלו הן הסתה ושנאה".

 

תגובות

5 תגובות
5 תגובות
  1. חיפאי לצערי

    אולי הגיע הזמן שהחיפאים יידעו שבעיר התחתית שלנו קיים מסגד איסתיקלאל ("מסגד העצמאות") – כאן פעל עז א-דין אל-קסאם ( על טילי הקאסם שעל שמו , שמעתם …? ), שמונה לתפקיד האימאם של המסגד, ובו החל בפעילות הטפה אסלאמית אנטי-ציונית .

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    חאלדאני מניח שיונה לא יתן לזה יד, הוא אוהב עד מאוד את המגזר הזה והוא תלוי בהם מאוד, אם זה היה המגזר השני אני מניח שזה לא היה מזיז לו.

  3. די

    אם לעם שלנו היה כבוד עצמי היו מארגנים 100-150 חברה מיחידות מובחרות נכנסים לשם, מפרקים להם את העצמות ושורפים את המקום. כמו שעושים במדינות ערב.

  4. חיפאי לצערי

    וזה שבעיר התחתית פועל מעל 100 שנים מסגד איסתיקלאל – שם פעל עז-אדין-אל-קאסם ( גדודי חמאס שעל שמו , טיל קאסם על שמו ) , האם זה תקין בעיניכם … ?

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר