-->
זירת הנפילה (צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)
זירת הנפילה (צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)

הפגיעה בחיפה: נבדק אם מדובר בכשל של מיירט

תושבים טוענים כי הם קיבלו את ההתרעה המוקדמת, אך לאחריה לא נשמעה אזעקה. דובר צה"ל: "לא מדובר בתקלה במערכת ההתרעה והופצה הנחיה מקדימה לאזור. האירוע מתוחקר". עמדת שירות לתושבים נפתחה בהדר

פורסם בתאריך: 22.6.25 08:46

שני מטחים נורו הבוקר (ראשון) לכיוון חיפה והצפון, ותושבים רבים טוענים כי הם קיבלו את ההתרעה המוקדמת, אך לאחריה לא נשמעה אזעקה בחיפה ובערים הסמוכות לה, והנפילות אירעו בלי שהאזעקה הופעלה. מפיקוד העורף נמסר כי הנושא ידוע והוא נמצא בחקירה. פגיעות מהמטח נרשמו גם בתל אביב ובנס ציונה.

 

זירת הנפילה (צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)

זירת הנפילה (צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)

 

ראש העיר נשר רועי לוי פרסם הודעה: "נושא אי הפעלת ההתרעה באזורנו מתוחקר כעת על ידי פיקוד העורף. יש לשים לב כי מדובר היה בהתרעה מוקדמת ולא באזעקה, ולכן לא חלה חובה להיכנס למרחב מוגן. לצורך הזהירות האישית, אני נוהג להיכנס למרחב גם בעת התרעה בלבד – כלל שהפך עבורי להרגל קבוע".

מעיריית חיפה נמסר: "הצוותים מקצועיים של העירייה – רווחה, תפעול ופניות הציבור – ראש העיר יונה יהב ומנכ"ל העירייה גדי מרגלית בדרכם לזירה. עובדי מינהל התפעול פועלים בשטח לחסום ולגדר את הזירות, ונערכים לטיפול במרחב הציבורי. העירייה פותחת חפ"ק בזירת האירוע. אנו חוזרים ופונים לציבור, לא להגיע לזירות".

ממד"א נמסר כי חובשים ופרמדיקים פינו לבתי החולים 16 נפגעים, בהם אחד במצב בינוני – גבר כבן 30 עם פגיעה מרסיס בפלג גופו העליון, ו-15 פצועים במצב קל עם פציעות מרסיסים וחבלות בגופם. צוותי מד"א סורקים זירות נוספות".

 

הנזק בזירת הנפילה (צילומים: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

הנזק בזירת הנפילה (צילומים: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

 

 

אחד ממוקדי הנפילה בחיפה (צילום: איחוד הצלה)

אחד ממוקדי הנפילה בחיפה (צילום: איחוד הצלה)

 

עדכון (12:18): גם נמל התעופה בחיפה ייפתח מחדש לנחיתות מטוסים בשעה 14:00 עד לשעה 20:00. ברשות שדות התעופה (רש"ת) שבים ומבהירים כי בהתאם למצב וההתפתחויות הביטחוניות, יתכן מצב ובו מטוס שימריא יאלץ להסתובב חזרה למדינת המוצא.

עדכון (10:49): הנעדר אותר.

עדכון (10:46): המרחב האווירי של ישראל ייפתח בשעה 14:00, וטיסות החילוץ ימשיכו לפעול.

עדכון (10:20): העירייה פתחה עמדת שירות לתושבים ברחוב הרצל בין 61 ל-63. העמדה מאוישת בעובדי פניות הציבור ובעובדי עירייה נוספים שנותנים מענה לצורכי התושבים. צוותי הנדסה, ובהם קונסטרוקטורים אומדים את מידת הנזק למבנים בזירה. העובדים הסוציאליים של מינהל הרווחה פועלים בשטח על מנת לתת מענה לתושבים. עובדי מינהל התפעול סורקים את האזור שנפגע, בוחנים את מצב התשתיות ומוודאים ניתוק של מערכות החשמל, המים והגז. במקום האירוע הוקם חפ"ק עירוני המנהל הערכות מצב שוטפות ומספק מענה מהיר לכלל הצרכים מהשטח. עובדי העירייה מסייעים במניעת גישה לזירת האירוע. צירי התנועה באזור הנפילה נחסמו לתנועה.

 

הנזק בזירת הנפילה (צילומים: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

הנזק בזירת הנפילה (צילומים: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

 

עדכון (10:02): המשטרה הודיעה כי נבדק חשד לנעדר בזירה.

עדכון (9:51): דובר צה"ל: "במהלך השיגורים שבוצעו מאיראן הבוקר לעבר שטח מדינת ישראל, לא הופעלה התרעה בחיפה. מתחקור ראשוני עולה כי זוהתה נפילה ונבדקת האפשרות שמדובר בכשל מיירט. לא מדובר בתקלה במערכת ההתרעה והופצה הנחיה מקדימה לאזור. האירוע מתוחקר".

עדכון (9:17): צוותי חברת החשמל נמצאים בכל הזירות ומבצעים פעולות ראשוניות מצילות חיים למניעת התחשמלות.

עדכון (9:13): בעקבות שינוי הנחיות פיקוד העורף הלילה, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית הנחתה את המפעילים להפעיל את התחבורה הציבורית במתכונת חירום של 35 אחוז, כפי שהיא פעלה בשבוע שעבר. עוד נמסר כי בשל השינוי בהנחיות הלילה, המידע באתרים ובאפליקציות אינו מעודכן. למידע עדכני על השירות הפעיל יש לפנות למוקדי המפעילים הרלוונטיים. בהתאם להנחיות, לא יפתחו היום מרכזי על הקו בכל רחבי הארץ. כמו כן בשל סגירת נתב"ג ועצירת טיסות החילוץ תיסגר תחנת הרכבת בנתב"ג ולא יפעלו השאטלים לשבים.

 

סמוך לזירת הנפילה בחיפה (צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

סמוך לזירת הנפילה בחיפה (צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

 

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    לא היתה אזעקה וראוי לבדוק מה קרה בפיקוד העורף???????????

  2. תושבת הדר המוזנחת

    ראש העיר חיפה הוא ראש העיר היחיד במדינה שכשהוא מגיע לזירת נפילה התושבים צועקים לו בושה! בושה! כמו שהיה הבוקר.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר