מחלוקת חדשה מתפתחת סביב מתחם בתי העלמין בכפר סמיר. מועצת העדה היוונית-קתולית בחיפה שלחה מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים לעיריית חיפה ולחברה קדישא בטענה כי מתבצעות עבודות להרחבת בית העלמין שדה יהושע על שטח המיועד לדרך, וזאת ללא היתר בנייה ובניגוד לדין.
במכתב, שנשלח באמצעות עו"ד האני חורי, נטען כי העבודות מצמצמות את כביש הגישה לבית העלמין הקתולי ועלולות לפגוע ביכולת לפתחו בעתיד. במועצת העדה דורשים להפסיק את העבודות באופן מיידי ומזהירים כי אם לא ייעשה כן הם יפנו לבית המשפט.
לטענתה של מועצת העדה, העבודות מבוצעות על חלקה המיועדת לדרך, מבלי ששונה ייעודה ומבלי שניתן היתר בנייה. עוד נטען כי בית העלמין היהודי מוגדר כ"בית עלמין סגור" שאינו מיועד להרחבה. במכתב מצוין כי צמצום כביש הגישה היחיד לבית העלמין הקתולי עלול לפגוע בנגישות למקום, לגרום לירידת ערך של הקרקע ולהקשות בעתיד על כניסה של משאיות וכלי ציוד הנדסיים לצורך פיתוח המתחם.
סגן ראש העיר פאחר ביאדסי, שאליו הועבר המכתב, מסר כי הנושא נמצא בבדיקה וכי קיימות מחלוקות בנוגע למדידות ולגבולות השטח. לדבריו, העירייה בוחנת את סוגיית רוחב הדרך, אשר לה השלכות גם על תנועת כלי רכב וחניה בעת הלוויות גדולות.
"הנושא מטופל", אומר ביאדסי, "העבודות יצמצמו את רוחב הכביש לשישה מטרים בלבד, וזה בעייתי כי לא נשאר מקום למדרכה. כולנו יודעים שהמדרכות שם גם משמשות סוג של חניה במקרה של הלוויות גדולות כי השטחים של הבית העלמין עצמם לא מספיקים לייצר חניה שם. בית העלמין הקתולי יוציא בימים הקרובים מדידות מדויקות, ואז נוכל לבדוק את זה לעומק".
מחברה קדישא נמסר בתגובה: "הטענות משוללות יסוד. העבודות מבוצעות כדין בהתאם לתב"ע המאושרת של עיריית חיפה ובתיאום עם הגורמים המוסמכים. מדובר בכביש עירוני, והעבודות בתוואי הדרך מבוצעות באישור ובתיאום עם מחלקת הדרכים של העירייה. מטרת המהלך היא לתת מענה למצוקת הקבורה בעיר, לצד הסדרת הדרך והמדרכה לטובת בטיחות ונגישות של כל המשתמשים במתחם בתי העלמין. הניסיון להציג זאת כסכסוך בין עדתי אינו משקף את המציאות בשטח".

העבודות במתחם בתי העלמין בכפר סמיר (צילום: בועז כהן)





לי
קודם כל קאולים יקרים המדינה היא של היהודים נתחיל מזה והכל נעשה כחוק נקבור כראוי כל יהודי לפני כל קטולי באדמתינו ואם ישאר מקום יצרפו אותכם שבו בשקט כי ככה שגרתי באירופה נאמר גם לי
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אני מאמינה לחברת קדישא. הם צריכים לקרוא להם להראות להם עד איןוא השטח שלהם . כנראה שאין להם מקום לקבור את המוצרים .הם לא מבינים גם ליהודים אין מקום קברים חדשים לקנות רבים מופנים לעיר בקרית אתא אין מקום .
קרייתי
קבורה באדמה זה סתם ביזבוז שטח בין כה וכה אחרי מספר שנים מפסיקים להגיע מבקרים לקבר יותר טוב לעבור יותר ויותר לשרפה ופיזור בים
אריה
אין דין ואין דיין
הרב בריח
אז מה חדש? החראדים מוצצי הדם גונבים, כרגיל. לא רק מהיהודים אלא גם מהקתולים.