רשת המתנ"סים של קרית מוצקין הגישה לבית משפט השלום בקריות תביעה בסך של כ-1.4 מיליון שקל נגד חברת קופות תל אביב, המפעילה הבלעדית של המופעים באמפי פארק העירוני. בתביעה נטען כי החברה הפרה באופן יסודי את הסכם ההתקשרות, שינתה חד צדדית את מנגנון חלוקת ההכנסות, השביתה את האמפי במהלך שנת 2025 ולא הציגה תוכנית מופעים לקיץ 2026.
על פי כתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד יאיר זהבי, נחתם בין הצדדים באפריל 2022 הסכם הרשאה, בעקבות מכרז פומבי שנערך שנה קודם לכן, שבמסגרתו קיבלה קופות תל אביב זכות בלעדית לשיווק, ניהול והפעלת מופעים פתוחים באמפי פארק בקרית מוצקין.
לטענת התובעת, ההסכם קבע כי רשת המתנ"סים תהיה זכאית ל-20.9 אחוזים מהכנסות מכירת הכרטיסים, בעוד שחברת קופות תל אביב תהיה זכאית לעמלה של 9.1 אחוזים, בנוסף לדמי טיפול.
אלא שלפי הנטען, החל משנת 2023 שינתה החברה באופן חד צדדי את מודל התמורה, הפסיקה להעביר את חלקה המלא של רשת המתנ"סים מהכנסות הכרטיסים, ובמקום זאת שילמה סכום קבוע של 10,000 שקל בלבד לכל מופע. בנוסף, נטען כי היא חייבה את רשת המתנ"סים להשתתף במחצית מהפסדי המופעים שהוגדרו על ידה כגירעוניים.
ברשת המתנ"סים טוענים כי החברה ניסתה להצדיק את השינוי באמצעות מסמך פנימי שנחתם לכאורה בשנת 2023 על ידי עובדת שאינה מורשית חתימה, וכי למסמך אין תוקף משפטי.
עוד נטען כי במהלך שנת 2025 לא התקיים אף מופע באמפי פארק, וכי גם לקראת עונת הקיץ של 2026 לא הוצגה תוכנית עבודה. לטענת התובעת, במכתב ששלחה החברה באפריל השנה היא הודיעה כי אינה מתכוונת לקחת על עצמה את הסיכון הכלכלי הכרוך בהפקת מופעים, אלא אם רשת המתנ"סים תממן את עלויות האמנים והבוקינג.
על פי כתב התביעה, הנזק הכספי שנגרם לרשת המתנ"סים בגין הפרשי התמורה לשנים 2023 ו-2024 נאמד בכ-938 אלף שקל, ואילו אובדן ההכנסות שנגרם בעקבות השבתת האמפי בשנת 2025 מוערך בכ-469 אלף שקל. בסך הכל עומד סכום התביעה על 1,408,260 שקל.
בנוסף לפיצוי הכספי, מבקשת רשת המתנ"סים מבית המשפט להצהיר כי קופות תל אביב הפרה את ההסכם הפרה יסודית, להתיר לה להפעיל את האמפי בעצמה או באמצעות גורמים אחרים, ולהוציא צו שימנע מהחברה להפריע לקיום מופעים במקום. לחלופין, היא מבקשת להורות על השעיית הבלעדיות שניתנה לחברה או על ביטול ההסכם כולו.
מקופות תל אביב נמסר בתגובה: "מדובר בתביעת סרק שקרית וחסרת בסיס, המנותקת מן העובדות. הטענה, לפיה קופות תל אביב חבה כספים לרשת המתנ"סים הפוכה מן המציאות, כאשר בפועל רשת המתנ"סים היא זו שחבה כספים לקופות תל אביב. במיוחד משום כך מקומם לראות את הניסיון להפוך את היוצרות ולהציג את רשת המתנ"סים כקורבן. קופת תל אביב פעלה לאורך ההתקשרות במקצועיות ובשקיפות ובהתאם להסכמות בין הצדדים, תוך השקעת משאבים רבים בהפעלת האמפי לטובת תושבי קרית מוצקין. אנו בטוחים כי העובדות יתבררו במלואן במסגרת ההליך המשפטי. עצם העובדה כי התביעה הודלפה לתקשורת עוד בטרם נמסרה לנו מלמדת על המניע מאחוריה – מסע יחסי ציבור המבקש לכסות על כישלון מתמשך בכל הנוגע לטיפול בתרבות בעיר על ידי הגורמים הרלבנטיים".





יהודי
תל אביב עושה צחוק מטיפשים שלא יודעים לנהל עיר נקודה