הלימודים בגן גבירצמן בקרית מוצקין יחלו מחר (שני) בשעה 10:00, בעקבות אירוע חריג שהתרחש בגן, ובמהלכו, לטענת הסתדרות המורים, סב של אחד הילדים התנהג באלימות מילולית ובאופן מאיים כלפי צוות הגן, בנוכחות ילדים והורים. נציגת הסתדרות המורים צפויה להגיע מחר לגן ולקיים עם הצוות החינוכי שיחת הסברה.
על פי הודעת הסתדרות המורים, האירוע התרחש סמוך לסיום יום הלימודים, כאשר סב של אחד מילדי הגן הגיע לשער לפני מועד פתיחתו, צלצל שוב ושוב בפעמון, דפק ונענע את השער בחוזקה, זאת אף שהוסבר לו כי שחרור הילדים מתבצע בשעה שנקבעה ובאופן מסודר.
עוד נטען כי כאשר הגננת יצאה אליו וביקשה ממנו להמתין בסבלנות, החל הסב לצעוק, לקלל ולהשמיע כלפיה אמירות משפילות. בהמשך, עם פתיחת השער, על פי הנטען, הוא התקדם לעברה באופן מאיים כשהוא מניף את ידיו, עד שהורים שנכחו במקום נאלצו לעמוד כחיץ בינו לבין צוות הגן.
בהסתדרות המורים טוענים כי האירוע, שהתרחש לעיני ילדים והורים, גרם לבהלה, לפחד ולבכי בקרב ילדים בגן. בעקבות האירוע הגישה הגננת תלונה במשטרה.
יו"ר האגף לגיל הרך בהסתדרות המורים, ענת דדון: "גננת שמקפידה על שחרור מסודר של ילדים מהגן עושה בדיוק את תפקידה. האחריות שלה היא לוודא שכל ילד יוצא בבטחה, לידיים הנכונות, ובאופן שמאפשר פיקוח מלא על שלומם של כלל הילדים. לא יעלה על הדעת שבן משפחה יגיע לשער הגן, יפעיל לחץ, יצעק, יקלל, ינענע את השער ויתקרב באופן מאיים אל צוות הגן רק מפני שהוא נדרש להמתין מספר דקות לשחרור מסודר. זו אלימות, זו שבירת גבולות וזו פגיעה ישירה בסמכות הגננת".
דדון הוסיפה: "גן ילדים הוא מרחב חינוכי מוגן. מי שנכנס אליו או עומד בשעריו חייב לכבד את כללי המקום, את הצוות ואת ביטחון הילדים. לא נאפשר פגיעה בסדר היום של הגן, בסמכות הגננת ובעבודת הצוות החינוכי. הסתדרות המורים תעמוד לצד צוות הגן ותפעל כדי להבטיח לו סביבת עבודה בטוחה, מכבדת ומוגנת, שבה יוכל להמשיך לקיים שגרת חינוך יציבה עבור ילדי הגן".
סגנית מזכ"לית הסתדרות המורים ויו"ר סניף חיפה בהסתדרות המורים, עדנה דוד: "צוות גן אינו אמור לסיים יום עבודה כשהוא מפוחד, מושפל וחסר אונים מול התנהגות מאיימת של בן משפחה. העובדה שילדים והורים היו עדים לצעקות, לקללות ולהתנהגות הכוחנית הופכת את האירוע לטראומתי עוד יותר. שחרור ילדים מהגן אינו עניין טכני. זהו רגע רגיש המחייב סדר, אחריות ופיקוח מלא. כאשר הגננת מבקשת לשמור על הנהלים, היא מגנה על הילדים. פגיעה בה בשל כך היא פגיעה בביטחון הילדים וביכולת של הגן להתנהל כמרחב חינוכי בטוח. שותפות עם המשפחות כן, אלימות, הפחדה והתערבות כוחנית בניהול הגן לא. הסתדרות המורים תעמוד לצד צוות הגן ותדרוש שמירה מלאה על ביטחונם, כבודם וסמכותם המקצועית של אנשי החינוך".
מעיריית קרית מוצקין נמסר בתגובה: "האירוע מוכר לעיריית קרית מוצקין ומטופל על ידי הגורמים המוסמכים באגפי החינוך והביטחון. על פי פרטי האירוע שהובאו לידיעתנו, מדובר בהתנהגות אלימה ומאיימת מצד בן משפחתו של אחד מילדי הגן כלפי צוות הגננות, אשר התרחשה בנוכחות ילדים והורים. עם קבלת הדיווח, אגף החינוך בעירייה הנחה באופן מיידי את צוות הגן לפנות למשטרת ישראל, ובהמשך הוגשה תלונה בנושא. עיריית קריית מוצקין רואה בחומרה כל ביטוי של אלימות או איום כלפי עובדי מערכת החינוך. שמירה על ביטחונם, כבודם וסביבת עבודתם של אנשי החינוך היא תנאי בסיסי לקיומה של מסגרת חינוכית בטוחה ותקינה עבור הילדים. אנחנו עומדים לצידן של נשות החינוך שנפגעו, מעניקים להן את המעטפת הנדרשת וסומכים על גורמי אכיפת החוק כי יפעלו לבדיקת נסיבות האירוע ולמיצוי ההליכים הנדרשים בהתאם לחוק".





א.ל.
מה מרגיש הנכד.
המשפחה..
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
כואב על הנכד/ה..
איך מרגישים/ ירגישו בהמשך.
איך מטפל/ יטפל הצוות בהמשך..
א.ל.
חבל על הנכד/ה של אותו סב.
איך יטפלו בעניין זה??
עלה לו השתן לראש
אח"כ מתפלאים שאין מי שרוצה לעבוד במקצוע הזה?
למה לא מעיפים ילד מהגן בגלל זה?
כמו בחו"ל.
הורה/סב שרוצה להתנהג כמו חיה – שירשום לגן אחר.
בית מעצר קישון
3 לילות בתוך תא מעצר -יבין יופי.
להוציא לו צו הרחקה מסביבת גן הילדים.
קרייתית
כעיקרון צוות הגן יכול לשחרר ילד לפני סוף יום, אם המלווה שבא לאסוף את הילד חותם על טופס 'שיחרור מוקדם". לדעתי כל הסיפור הזה סתם אי הבנה…
מיכל
תלונה למשטרה ותביעה אישית למען יראו ויראו
צו הרחקה
הסבא צריך לקבל צו הרחקה וצריכים להעיף את הילד מהגן. אז הסבא ילמד לא להתנהג ככה וההורים ידעו לא לסמוך עליו
הגננת
כמה ימים במעצר וילמד להיתנהג ולא לאיים על גננות זקן מעפן
פינחס.
תתחילו את הפעילות בשעה מואחרת יותר, משעה 10.00 אולי זה ימנע את האלימות בגן זה ובגני ילדים אחרים. כמה שהפעילות תחל מאוחר יותר, כך תהיה פחות אלימות בגני הילדים. בוודאי שאם גן הילדים יהיה מושבת יום שלם, האלימות תיפסק לגמרי!
בהצלחה.