איך לשמור על אכילה נכונה במהלך החגים? צילום: מאגר התמונות ingimage
איך לשמור על אכילה נכונה במהלך החגים? צילום: מאגר התמונות ingimage

כיצד לשמור על אכילה נכונה במהלך החגים

חגי תשרי בפתח- והפעם גם הקורונה כאן, כך שהם יהיו שונים מעט ממה שאנו מכירים. עם זאת, כדאי ומומלץ לשמור על כמה כללים על מנת שלא תהיה עלייה משמעותית במשקל בתקופה זו.

פורסם בתאריך: 16.9.20 12:31

זכרו ששמירה על משקל גוף תקין חשובה לבריאותכם. הנה 10 טיפים לקראת ארוחת החג:

  1. תכננו את היום ככה שארוחת החג תהיה הארוחה העיקרית ובמהלך היום הקפידו על ארוחות קלות יותר.
  2. מומלץ שלא להגיע לארוחה זו רעבים– אכלו משהו קטן כשעתיים לפני.
  3. בארוחה עצמה, לפני שתמלאו את הצלחת, בדקו מה מוגש ובחרו במזונות האהובים ביותר עליכם- מלאו צלחת אחת.
  4. אכלו לאט ובהנאה, התרכזו במראה, בריחות ובטעמים המיוחדים.
  5. הרבו באכילת ירקות טריים וסלטים במהלך הארוחה ובכך תצמצמו את צריכת המאכלים עתירי הקלוריות.
  6. הימנעו משתייה מתוקה וכמויות גדולות של אלכוהול, שתו מים לרוויה .
  7. בחרו סוג אחד של קינוח להנאתכם.
  8. הקשיבו לגוף ונסו להפסיק לאכול כשמתחילה להגיע תחושת השובע. מומלץ לקום מהשולחן בשלב זה ולהתרחק מפיתויים.
  9. אם הפרזתם בארוחת החג, אל תאשימו את עצמכם ואל תתייסרו, פשוט חזרו לשגרה.
  10. במידת האפשר ובהתאם למגבלות– תכננו ובצעו פעילות גופנית.

למאכלי החג יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

תפוח– מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול תקין, תורמים לתחושת שובע ועוזרים לאזן רמות כולסטרול בדם. כל סוגי התפוחים מכילים את אותה כמות סוכר וקלוריות, בין אם הם חמוצים או מתוקים.

דבש– מכיל נוגדי חמצון חשובים להגנה על הגוף

רימון– מכיל גם הוא נוגדי חמצון יעילים בהגנה על כלי הדם, תורם לבריאות הלב, הפחתת כולסטרול "רע"LDL , ומאט תהליכי הזדקנות ואף תהליכים סרטניים.

תפוח אחד= 2 כפות גרגירי רימון,  ובשניהם יש שווה ערך ל-2.5 כפיות של סוכר.

 

מתכון לסלט חסה תפוחים ורימונים חגיגי בויניגרט דבש

המצרכים לסלט:

חופן עלי חסה שטופים

חופן עלי בייבי שטופים

2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות

כוס גרגירי רימון

חצי כוס גרעיני חמניה קלופים

חצי כוס אגוזי ברזיל או מלך , קצוצים

לרוטב ויניגרט דבש:

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1/3 כוס שמן זית

כף דבש

כף שמן שומשום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים על מרכיבי הסלט בסמוך להגשה.

 

בתיאבון וחג שמח.

 

ד"ר גלית גולדזק קוניק, צילום: דוברות כללית

ד"ר גלית גולדזק קוניק, צילום: דוברות כללית

אילנית קורן, צילום: דוברות כללית

אילנית קורן, צילום: דוברות כללית

 

*הכותבות הן צוות דיאטניות קלינית בכללית- מחוז חיפה וגליל מערבי: ד"ר גלית גולדז'ק קוניק, מנהלת היחידה ואילנית קורן, דיאטנית קלינית במחוז חיפה וג"מ

 


כתבה שיווקית


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר