-->
בתיה בראונר ז"ל עם תלמידים (צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)
בתיה בראונר ז"ל עם תלמידים (צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)

ערב הוקרה למנהלת עירוני א' בתיה בראונר ז"ל

הערב לזכרה של בראונר, שהלכה לעולמה לפני כ-11 חודשים, נערך ביום הולדתה הלועזי מתוך כוונה לסמל את האור שהיא הביאה עמה לחייהם של הסובבים אותה. ראש העיר יונה יהב: "בתיה היתה הרבה מעבר למנהלת - היא היתה מחנכת של קהילה שלמה"

פורסם בתאריך: 13.5.25 19:15

בבית הספר עירוני א' התקיים אתמול (שני) ערב הוקרה לזכרה של בתיה בראונר ז"ל, המנהלת המיתולוגית של בית הספר, שהלכה לעולמה לפני כ-11 חודשים. הערב נערך ביום הולדתה הלועזי מתוך כוונה לסמל את האור שהיא הביאה עמה לחייהם של כל הסובבים אותה. תכנון האירוע נרקם בשיתוף פעולה בין בני משפחתה של בראונר, מינהל החינוך בעיריית חיפה והנהלת עירוני א'. הערב כלל מופע מוזיקלי של להקת בית הספר והרכב הבוגרים, הקרנת סרטוני זיכרון, דברי הספד ושיתוף זיכרונות אישיים.

בראונר ניהלה את עירוני א' במשך שני עשורים, שבהם היא הפכה את בית הספר למוסד מוביל ברמה הארצית. בהובלתה זכה בית הספר בפרס החינוך הארצי ובפרס ראש העיר לחינוך. היא ייסדה את מגמת הרפואה בשיתוף עם הקריה הרפואית רמב"ם, שהציבה את עירוני א' בחזית החדשנות החינוכית.

באירוע נכחו בני משפחתה של בראונר, ראש העיר יונה יהב, ראש מינהל החינוך בעירייה אילנה טרוק, אנשי חינוך ובוגרי בית הספר. במהלך הערב הוכרז כי החל מהשנה ייקרא טקס מצטייני החטיבה העליונה בבית הספר על שמה של בראונר.

 

 

יהב אמר בטקס: "בתיה היתה הרבה מעבר למנהלת – היא היתה מחנכת של קהילה שלמה. היא יזמה שיתופי פעולה עם הקהילה, והיתה מקור השראה לכל מערכת החינוך העירונית. היא היתה מורת דרך, תרתי משמע. בתיה ראתה את חדר המורים כסיפור אנושי של מחויבות, דאגה, והשראה, מקום שבו יש ברק בעיניים ואחריות לתלמידים מכל הסוגים. מבחינתה, מורה מחוזק ומאושר משפיע באופן שונה ומשמעותי על תלמידיו. בתיה השאירה אחריה אלפי תלמידים ומורשת של אנושיות. חזונה, יכולת ההכלה שלה והאמונה באדם ימשיכו ללוות אותנו עוד שנים רבות".

מנהל עירוני א' ליאור אוזמן, ששימש בתקופת ניהולה של בראונר רכז ומורה בבית הספר, אמר: "בתיה לא רק ניהלה, היא חיה את החינוך. בעיניה, כל תלמיד היה עולם ומלואו, וכל מורה היה שותף למסע של שליחות. היא האמינה באנשים וידעה לגרום להם להאמין בעצמם".

אייל מנסורה, בוגר מגמת הרפואה וכיום סטודנט לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים, אמר: "בתיה תמיד היתה עבורי השראה. רכשנו לה כבוד רב. היא תמיד היתה משקיעה קשב רב בכולם – במורים ובתלמידים. היא היתה מהאנשים שלומדים מהשגרה שלהם, מהתבוננות בתבונתם. השלווה, הביטחון, ההשראה והכבוד שפרשת עלי, ועלינו התלמידים, מלווים אותי כל הזמן. הרוח הייחודית שלך ממשיכה לנשוב".

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. מירית

    הי ערב מהמם בתיה בראונר המנהלת מספר 1 שהלכה לעולמה תמיד נזכור לטובה

  2. חיפאי מעל 60 שנה

    אי אפשר להזכיר את בית ספר עירוני א מבלי להזכיר את המורה המצויינת המיתולוגית אסתר גרינפלד ז״ל שהלכה לעולמה. היתה מורה בחסד שקירבה לבבות והסתכלה לכל תלמיד/ה בגובה העיניים. זוכר שהיתה מחלקת סוכריות במבחנים…
    לימדה וחינכה אלפי תלמידים.
    זוכרים אותה לטובה!!!
    אין מורות כאלה היום!!!

  3. רוי

    הכתבה היא על בתיה , אפשר היה גם להתייחס אליה עם כל הכבוד.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר