כרובית (צילום: Depositphotos)
כרובית (צילום: Depositphotos)

טיפ בריאותי לפסח: התמקדו במזונות ללא קמח

אלינור שחר, דיאטנית קלינית במחוז חיפה וגליל מערבי של כללית, ממליצה בחום לא לנסות להפוך כל מתכון לכשר לפסח, אלא ליהנות ממזון טרי, שלם ואיכותי כמו ירקות, פירות, אגוזים למיניהם, ביצים, דגים וכו'. המלצתה: התמקדו במזונות ללא קמח וגלו שיש מגוון רחב של אפשרויות

פורסם בתאריך: 4.4.23 16:36

קציצות ירקות כשרות ובריאות

המצרכים:

2 וחצי כוסות של כרובית מגורדת.

2 ביצים.

חופן פטרוזיליה או כוסברה.

אבקת צ'ילי (למי שאוהב).

מלח ופלפל לפי הטעם.

2 כפות שמן זית.

 

 

אופן ההכנה:

גררו את הכרובית במגררת או במעבד מזון בפולסים קצרים. הקפידו על טחינה גסה כדי שהכרובית לא תהפוך עיסתית.

אחדו את כל המצרכים יחד.

שמנו את הידיים בשמן זית.

קרצו קציצות בעובי יחסית עבה, כדי שלא יתייבשו בתנור וסדרו אותן על תבנית עם נייר אפייה.

הכניסו את הקציצות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה או עד שישחימו. לאחר מכן הפכו את הקציצות לצד השני כדי שיקבלו השחמה משני הצדדים.

בתיאבון וחג פסח שמח!

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר