חדשות חיפה
קונדיטוריה ספירא בעיר התחתית (צילום: אלה אהרונוב)

אחרי 70 שנה: קונדיטוריה ספירא תיסגר ב-1 בנובמבר

אחד מהמוסדות החיפאיים המוכרים והאהובים - קונדיטוריה ספירא הפועלת בעיר התחתית - תיסגר בתחילת החודש הבא. "מעולם לא הזלתי דמעות, עכשיו אני כן" אומר הבעלים יאיר רפפורט בן ה-77

מאת: אלה אהרונוב

מוסד חיפאי היסטורי נוסף סוגר את שעריו: קונדיטוריה ספירא, שפועלת בעיר התחתית כבר 70 שנה, תיסגר בתחילת נובמבר. הקונדיטוריה, השוכנת ברחוב יפו, היתה אחד מבתי העסק היציבים והמוכרים בעיר התחתית ובחיפה בכלל, ונודעה באיכות המאפים שלה ובמראה הייחודי של חלון הראווה עם כלבלבי המרנג.

את הקונדיטוריה פתח ברוך ספירא, שורד שואה מפולין ובן למשפחת קונדיטורים. שהחליט להמשיך בארץ את העשייה המשפחתית אחרי עלייתו לישראל. הוא הצטרף בחיפה לשורה של קונדיטורים שהביאו לארץ את המאפים האירופיים כמו קונדיטוריה העוגה בהדר וקסטלר במרכז הכרמל והביא איתו את המתכונים שעברו מדור לדור בפולין.

 

כלבלבי המרנג המפורסמים של ספירא (צילום: אלה אהרונוב)

כלבלבי המרנג המפורסמים של ספירא (צילום: אלה אהרונוב)

 

בתו של ספירא נעמי רפפורט ובעלה יאיר המשיכו את המסורת והם מפעילים את הקונדיטוריה עד היום. הם מכינים בעצמם את עוגות הגבינה, הקרמשניט, האקלייר, עוגות התפוחים והבלינצ'סים. לדבריהם, העבודה בקונדיטוריה מתחילה בשעה 4:00 בבוקר.

"אף פעם לא הזלתי דמעות, אבל היום אני כן", אומר יאיר רפפורט בן ה-77, "לקוחות באים כדי להיפרד. המשפחה החליטה לסיים את הפעילות כי הגיל לא מאפשר לעבוד יותר". ילדיהם של בני הזוג בחרו במקצועות אחרים.

"מבחינה רגשית זה קשה מאוד", מוסיפה נעמי רפפורט, "כל אדם שנכנס להיפרד מחמם את הלב. אני מקווה שהשארנו חותם על העיר".

 

נעמי רפפורט בספירא (צילום: אלה אהרונוב)

נעמי רפפורט בספירא (צילום: אלה אהרונוב)

 

יצוין כי לפני שנה נסגרה בחיפה קונדיטוריה גולדשטיין, שגם היא היתה מוסד מוכר וותיק בתחום המאפים, מסיבות דומות.

 

כל הידיעות החמות בעיר אצלך במייל

, תודה על הרשמתך.
עתה אשר את קבלת הדיוור במייל וקבל את הידיעות החמות בעיר למייל שלך

תגובות

3 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    עצוב לי מאוד .קונדיטוריה מדהימה עוגת המוצארט הטובה ביותר .

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    סגירת קונדיטוריית ספירא
    למעשה סוגרת תקופה בחיפה של פעם.
    כל ילדותי עברה סביב אזור זה,בהיות אבי המנוח,בעל עסק בקרבה.
    קונדיטוריית ספירא,היתה לנו מקום מפגש קבוע,
    ההיצע הרב,המגוון,ובעיקר,טעם העוגות המעולות.
    במהלך,40 שנה מאז לכתו של אבי,בביקורי בחיפה,נהגתי לפקוד את המקום עם האווירה והטעם המיוחד.
    סגירתו,תחסר לי מאד.
    משהו שקישר בין עבר להווה…אין לו עתיד.
    כמה חבל.
    ברכות ותודות למשפחת ספירא…..
    השארתם חותם עמוק בלב חיפאים רבים,גם כאלו שכבר מזמן עזבו.
    בריאות טובה והנאה בהמשך.
    *אבוא עם אחותי בימים הקרובים כדי להפרד

  3. עידית

    עצוב…עבר, איכות, תרומה מכל הלב…לא עוד קונדיטוריה שאפשר להגיד בנשימה אחת עם החדשות שפרצו בטעמי פלסטיק או ג'לטין יתר…זו הייתה קונדיטוריה עם עבר, הוה, עתיד…כשהאיכות פוסעת יד ביד…בבריאות טובה…

הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר