-->
יו"ר מרכז מנרה ד"ר עלי ראשיד אל נעימי מעניק את הפרס (צילום: Manara Center photographer)
יו"ר מרכז מנרה ד"ר עלי ראשיד אל נעימי מעניק את הפרס (צילום: Manara Center photographer)

מקום ראשון לחוג לעיצוב אופנה של האוניברסיטה באבו דאבי

סיפורה של יסמינה: סטודנטים מהחוג לעיצוב אופנה בבית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה זכו במקום הראשון בתחרות הבינלאומית "בניית גשרים לדו קיום", שנערכה באיחוד האמירויות

פורסם בתאריך: 18.5.25 07:57

הישג יוצא דופן לחוג לעיצוב אופנה בבית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה (לשעבר מכללת ויצו): בסוף השבוע זכה הצוות מישראל במקום הראשון בתחרות הבינלאומית "בניית גשרים לדו קיום", שנערכה באבו דאבי שבאיחוד האמירויות.

התחרות התקיימה ביוזמת מרכז מנארה לדו קיום – מוסד חינוכי וחברתי שפועל לחיזוק סובלנות, לקבלת האחר ולשלום אזורי בין מדינות וקהילות במזרח התיכון ובצפון אפריקה. התחרות מיועדת לסטודנטים, ובמסגרתה הם יוצרים תכנים מקוריים – סרטונים חינוכיים ומדריכים מעשיים – במטרה להתמודד עם נרטיבים של חוסר סובלנות ולחזק הבנה בין תרבותית. הסרטונים והמדריכים שפיתחו המתמודדים מציעים פתרונות מעשיים לשיפור הדיאלוג בין קהילות ותרבויות. התהליך כלל עבודת מחקר, יצירה, ניסוי, קבלת משוב ודיוק של המסר לצעירים.

החוג לעיצוב אופנה, בהובלתה של ד"ר רחל גץ סלומון ובהנחייתו של איהב ג’יריס, הציג את הסרטון "Religious Tolerance Through Fashion", שמגולל את סיפורה של יסמינה, סטודנטית סורית דרוזית ממג’דל שמס בצפון רמת הגולן, שמשלבת את זהותה האישית והדתית בפריט לבוש מעוצב אשר נושא מסר של שלום והכלה. הסרטון מדגיש את תפקידה של האופנה ככלי לביטוי אישי ולשיח בין דתי, ומביא את נקודת מבטה של יסמינה לצד חבריה ללימודים – יהודים, נוצרים, מוסלמים ודרוזים שיוצרים ביחד מרחב של הקשבה, סולידריות ותקווה.

 

מתוך הסרטון "Religious Tolerance Through Fashion" (צילום: Manara Center photographer)

מתוך הסרטון "Religious Tolerance Through Fashion" (צילום: Manara Center photographer)

 

 

בשלב הגמר גבר הצוות הישראלי על סטודנטים מאוניברסיטאות מהודו, מאזרבייג’ן ומניגריה, וזכה במקום הראשון ובפרס של 5,000 דולר. נוסף על הפרס, הזוכה במקום הראשון הופך לשגריר בינלאומי של המרכז לקידום דו קיום ויצירת גשרים בין קהילות.

גץ סלומון: "החוג לעיצוב אופנה באוניברסיטה חרת על דגלו את ערכי הבינלאומיות והדו קיום. הזכייה בתחרות כה חשובה מוכיחה שעיצוב הוא שפה אוניברסלית שמצליחה לחבר בין אנשים, תרבויות ואמונות. הפרויקט של יסמינה, שהתפתח בקורס ‘בגדי ערב’, ממחיש כיצד אופנה יכולה לשמש כלי לדיאלוג, להקשבה ולשלום. אני גאה להוביל חוג שמקיים דו קיום הלכה למעשה בכל יום מחדש".

 

משתתפי התחרות (צילום: Manara Center photographer)

משתתפי התחרות (צילום: Manara Center photographer)

 

תגובות

2 תגובות
2 תגובות
  1. אליהו חכים/מקסים טקסטיל.

    נכון. בשנים אשר המנכ״לית לאה פרץ וצוות המנחים המורים המוסד שודרג מאוד עם תלמידים איכותיים אשר מיצרים תופרים יצירות אופנה מושלמות איכותיות בבדים איכותיים ברכות להמשך הצלחה ושידרוג.

  2. אבל אם יסמינה לסבית, היא תגורש מהמדינה

    הצגה של דו קיום במדינה שבה אין לכל מי שאינו סטרייט זכות קיום.
    די נו

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר