אחרי שהפך את וניה ביסטרו בעיר התחתית לאחת מהמסעדות הנחשבות בחיפה, דני סגל עושה מהלך נועז בזירת חיי הלילה החיפאית. בסוף השבוע הבא הוא יפתח באופן רשמי את ג'ארה – בר חדש ועדכני בשדרות מוריה שעל הכרמל, במקום שבו שכן בעבר לחם ארז. הפתיחה מסמנת תקווה לרנסנס חברתי-תרבותי על הציר שהיה פעם מוקד הבילויים של חיפה והפך לשכונה מנומנמת.
בג'ארה שלושה שותפים – סגל, פאדי אידריס ותמרה בן-נתן. אידריס מביא עמו ניסיון עשיר בניהול מקומות בילוי, ובן-נתן, בת זוגו של סגל, מגיעה מתל אביב עם רקורד מרשים של עשור בניהול ברים. "אני מביא את הרוח ואת החזון", אומר סגל, "והם את הניהול היומיומי, את התפעול ואת החיבור עם הקהל". אף שסגל, פסיכולוג במקצועו, לא מתכנן לעבוד במקום בפועל, ההשפעה שלו ניכרת בכל פרט – מהמוזיקה, דרך התפריט ועד לסגנון. "הדגש הוא על מקום שמכבד את הבליינים", הוא מסביר, "לא צעקני, לא יומרני, אבל כן איכותי – כזה שמרגיש נכון".
למה ג'ארה?
"jar באנגלית זה מיכל, וזה בדיוק הקונספט. רצינו מקום שמכיל, שמזמין להיכנס אליו, להיסגר בפנים וליהנות מלילה. השם מתכתב גם עם הסלנג המקומי וגם עם משמעותו בשפות כמו ספרדית וערבית שזה כד".
החזון של סגל הוא ברור – מקום שנותן לאנשים סיבה לצאת מהבית ושמכוון גבוה – בעיצוב, בתפריט ובווייב הכללי: "זה לא עוד בר שכונתי עם פיצה ואצבעות מוצרלה. זה בר כמו שאין בחיפה, עם עיצוב שהוא כמו קוקטייל בר צרפתי משנות ה-50 – קווים נקיים, חוויית ישיבה מוקפדת בפנים ובחוץ, ומוזיקה עדכנית שלא מדביקה אותך לרצפה".

ג'ארה (צילום: תמרה בן-נתן)
מאחורי התפריט עומד יועץ קולינרי מהבר התל אביבי ברבור, והוא מבוסס על מנות שרינג וטאפאסים קטנים שמלווים את הדרינקים. "הכוונה היא לא להגיש צלחות ב-90 שקל", אומר סגל, "אלא לתת חוויה נכונה של אוכל איכותי וקליל, שמתאים לאווירה ונותן דרייב להישאר וליהנות".
הבחירה בשדרות מוריה איננה מקרית. סגל מזהה פוטנציאל רדום בלב הכרמל. לדבריו, "יש פה אוכלוסייה נהדרת, אבל אין לה לאן לצאת והם נשארים בבית. אנחנו רוצים לשנות את זה ולהחזיר את ההרגל לצאת, לפגוש אנשים ולהרגיש חלק ממשהו. אחד מהדברים שהכי מפריעים לי זה התחושה שחיי הלילה שייכים רק לצעירים. זה לא נכון. בגיל 30, 40 ו-50 אנשים מחפשים איכות. מגיע להם מקום שנותן להם את זה".
גם למוזיקה יש תפקיד חשוב בג'ארה. לא יהיה שם פלייליסט גנרי, אלא די.ג'ייז מתחלפים, ליין מוזיקלי קבוע, ולקראת השעות הקטנות גם רחבת ריקודים. "זה לא מועדון, אבל בהחלט מקום שאפשר לזוז בו", מדגיש סגל, "אני מדמיין את זה כמו דאנס ברים בתל אביב, שמתחילים באוכל ובשתייה וממשיכים בריקוד קליל. לא בומבסטי, אלא נכון".
והוא לא חושש לשאוף גבוה: "אני לא בא רק לפתוח בר אלא לתרום לעיר. אני רוצה שנצליח לחולל שינוי כדי שנראה יותר מקומות איכותיים ושנחזיר את האנשים החוצה. ג'ארה הוא רק ההתחלה, ואם זה ילך כמו שאנחנו מקווים, השלב הבא יהיה מועדון של ממש, מקום לחיפאים מהדור הישן ומהדור החדש שמבינים מה זו תרבות בילוי".
שדרות מוריה 33, הפתיחה הרשמית: שישי, 2 במאי, שעות פעילות: ראשון-שישי, 3:00-20:00

ג'ארה (צילום: תמרה בן-נתן)
בליין לשעבר
הקשר בין זה לבין דאנס בר הוא מקרי לחלוטין, מקום שמגישים בו אוכל לא יכול להיות דאנס בר ובטח אחרי שאכלת הדבר האחרון שאתה רוצה זה לרקוד או לשתות אלכוהול. דאנס בר הוא סוג של מיני מועדון התפריט הוא אלכוהול ועוד אלכוהול ומוזיקה על טהרת הטכנו והפרוגרסיב האוס.
חיפאי צעיר
בזבוז של כסף על המקום הזה, חבל.
הציר מת כבר לפני עשור, יונה הרג אותו לטובת השקט לאוכלוסייה הבוגרת. אין מקומות חניה, אין גישה נוחה להגעה, תחבורה ציבורית צולעת אל מרכז הכרמל בלילות. בקיצור, בדיוק כמו העסק הקודם שהיה שם (bet 33) ובסביבה שלו (בית הפנקייק, מאפייה) גם העסק הזה כנראה ויקרוס מחוסר בלקוחות.
משה 10
נשמע מצוין. בהצלחה
שושי לוינזון
כל הכבוד לקחת יוזמה ולהעיר את העיר חיפה היפהיפיה הנרדמת,מאחלת לכם הצלחה רבה בהגשמת חלומותכם,ובבריאות איתנה לכל העוסקים במלאכה.
אמן!!!
Lully
Our Beautiful HAIFA is Waking-Up
Oh YEAH!!!!!@@@@@
יוזמה מבורכת…. בהצלללללחה רבה!@
☺️☺️✨️❤️
בית אבות מרכז הכרמל? חסר סיכוי
ציר הרכס הפך לאזור גריאטרי של פנסיונרים מליונרים. הם לא יוצאים לבלות הבילוי שלהם זה להתעסק עם תלושי "חבר" ו"הסתדרות" בסופרים ולבדוק איזה רכב חשמלי לקנות לילד. צופה פוטנציאל מזהיר לסגירה תוך חצי שנה – שנה מקסימום
ברוש
המקום בהרצה שבועיים. מרגיש שהוא הולך להיות נהדר ושוה ממה שהעיר מציעה. אפשר לשבת בבית וליילל, אפשר לצאת ולהזרים דם חדש בסצנה.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
איך מזמינים מקום, אין פרטי התקשרות
חיפאי לצערי
נו בחייאת רבאק !!!! למה רק אנשים הזויים הם אלה שפותחים מקומות בחיפה ? " דאנס-בר" עלאקקקקקקקקקקקקקקקק. תעדכנו בקשה שהם סוגרים עוד חודשיים . תודה