-->
נמל המפרץ (צילום: רענן כהן)
נמל המפרץ (צילום: רענן כהן)

זעם בקריות: "חברי הוועדה עשו לעצמם חיים קלים"

ראשי הערים בקריות זועמים על החלטתו של שר הפנים לשייך את שטח נמל המפרץ לתחום השיפוט של עיריית חיפה, כך שהיא תהיה היחידה שתהנה מארנונה - עד להחלטה על חלוקת ההכנסות. ראש העיר קרית מוצקין ציקי אבישר: "החלטה מנותקת מהמציאות"

פורסם בתאריך: 21.3.25 08:31

החלטתו של שר הפנים משה ארבל לשייך את שטח נמל המפרץ ושטח נוסף המשמש את בסיס חיל הים לתחום השיפוט של עיריית חיפה אינה מתקבלת בשוויון נפש ברשויות הסמוכות.

כזכור, ביום רביעי חתם ארבל על ההחלטה בעקבות המלצתו בעניין של מנכ"ל המשרד רונן פרץ, שאימץ את עמדתה של הוועדה הגיאוגרפית חיפה. השטח שיעבור לתחומה המוניציפלי של חיפה הוא בגודל של כ-10,253 דונם, והדבר יקנה לעירייה את הסמכות ואת האחריות בהיבטים שונים של פיקוח, בקרה ואכיפה על השטח, ויאפשר לה לגבות תשלומי ארנונה מהנמל ומבסיס חיל הים. באשר לחלוקת ההכנסות מארנונה המתקבלות מהנמל וממתחמים נוספים, ובהם בתי הזיקוק, לרשויות סמוכות לחיפה, החליט השר לפעול להחזרת הנושא לבחינה מחודשת בוועדה הגיאוגרפית חיפה. המשמעות היא שעד שלא תיקבע החלוקה, רק עיריית חיפה תיהנה מהארנונה ומהיטלים נוספים בשטח זה, ולא הרשויות הסמוכות.

"המלצות הוועדה הממשלתית מנותקות מהמציאות, ואנו דוחים אותן בתוקף", אומר ראש העיר קרית מוצקין ציקי אבישר, "הנהלת העיר הנוכחית מסוגלת להתמודד גם עם המלצות ממשלתיות רעות מהסוג הזה. הוועדה ביססה את המלצותיה על התייחסות מיושנת של העירייה מתחילת העשור, ומבלי להבין את מצבה הייחודי של קרית מוצקין. העיר שלנו היא הצפופה ביותר בישראל מצפון לקו הרוחב של תל אביב, וזאת בעקבות היענות העירייה מלפני יותר מעשור לבקשה הממשלתית להקים שכונת מגורים על אדמות בסיס כורדאני שפונה, ולא להקים פארק הייטק שהיה הופך אותה לעיר עצמאית כלכלית. העירייה הקודמת נעתרה אז לבקשת הממשלה לסייע לה בקידום תוכניות 'דיור למשתכן' על סמך הבטחה ממשלתית לסייע לעיר. קרית מוצקין מתמודדת עם אפס אחוז תעשייה ועם מעט מאוד שטחי מסחר – דבר שיוצר מחסור חמור בארנונה מניבה. למרות זאת, העירייה מחויבת לספק שירותים עירוניים איכותיים לתושבים במעמד סוציואקונומי 7 – הגבוה ביותר בקריות".

 

 

לדבריו של אבישר, "אנו גם נאלצים להתמודד עם זיהום אוויר שכלל לא נוצר בתחומנו. התעשייה המזהמת אינה נמצאת בקרית מוצקין ואף אינה גובלת בשטח המוניציפלי שלה, אך זיהום האוויר שהיא מייצרת לא עוצר בגבולות מוניציפליים. חברי הוועדה עשו לעצמם חיים קלים והתעלמו מעובדה זו. המלצות הוועדה רק מוכיחות עד כמה נדרש האיחוד בין קרית מוצקין לקרית חיים – צעד שיגביר משמעותית את עצמאותה הכלכלית של העיר בזכות כספי הארנונה מהתעשייה והמסחר. נושא זה יעמוד במרכז פגישתי הקרובה עם שר הפנים".

ראש העיר קרית ביאליק אלי דוקורסקי מסר כי "אנחנו לומדים את ההחלטה ונגבש את עמדתנו", ותגובה דומה נמסרה גם מעיריית קרית אתא: "אנו בוחנים את ההחלטה ושוקלים את דרכי הפעולה שלנו בהתאם".

מנגד, ראש העיר נשר רועי לוי נשמע מרוצה מההחלטה. "זו החלטה מאוזנת שתומכת בעמדתי גם לגבי חלוקת ההכנסות", הוא אומר, "הנהנות יכולות להיות רשויות גובלות או הרשות שבו השטח נמצא".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. ציקי מנשמיקי

    שהקריות יפתחו את קו החוף שלהן עם מלונאות ויקימו אזורי תעסוקה במקום להיות פרוורי שינה שחולבים ארנונה מחיפה. חיפה מעניקה שירותים כמו נקיון וביוב ולכן הארנונה מהמתקנים מגיעה לה. ערי הקריות לא משקיעות דבר ורק רוצות לקבל "חלוקת הכנסות". קודם כל תפסיקו את הבזבוז בכפילות של 4 עיריות לשכונות קטנות בקריות ותתאחדו.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר