חגיגות יום העצמאות בקריות (יום רביעי, 30 באפריל) חוזרות השנה למתכונתן הרגילה עם מיטב האמנים, אך בלי זיקוקים מתוך התחשבות בהלומי קרב ובבעלי החיים.
בקרית ביאליק ייפתחו החגיגות בפארק לב העיר בשעה 20:00 עם מופעים של להקות מקומיות וילדי החוגים. לאחר מכן יופיעו אחינומי, אושר כהן ונועה קירל. על המוזיקה: די ג'ייז רז סימון ועמית מלך.
לאירועי "צובחוץ" בשדרות אח"י אילת בקרית חיים תגיע סוללת הכוכבים הבאה: אבי אברומי, עידו מלכה, גל אדם, רינת בר ואגם בוחבוט.
בקרית מוצקין יתקיימו האירועים באמפי פארק (19:30 – פתיחת שערים) בסימן "ממשיכים לרקוד" – הצדעה לנרצחים, לפצועים ולחטופים מפסטיבל הנובה. על הבמה יופיעו להקות זמר מקומיות, ולאחר מכן יעלו ויבואו עמיר בניון ומארינה מקסימיליאן בלומין ואמן הטראנס הבינלאומי די ג'יי דרוויש, שבנו, לאור, נרצח בנובה. גילי בא לבקר – יפתח את האירועים במופע לילדי הגנים. מנחה הערב: נאור זילברמן.

עמיר בניון (צילום: אוהד רומנו, CC BY-SA 3.0, ויקישיתוף)
בפארק איינשטיין בקרית ים (20:00) יופיעו האחיות כרקוקלי, אושר כהן ורינת בר. את הקצב המוזיקלי יכתיב די ג'יי ארז שטרית. לצד הכוכבים הגדולים, יופיעו גם הלהקות המקומיות – משנים כיוון וצירלידרס.
בעיריית קרית אתא לא ידעו לומר, בשלב זה, שבועיים לפני יום העצמאות, מי הם האמנים שיופיעו השנה בחגיגות יום העצמאות על הבמה המרכזית מהעיר. המידע יפורסם אם וכאשר יתקבל.

די ג'יי דרוויש ומארינה מקסימיליאן, מתוך כרזת המופע (צילומים: ג'וד מוסקו, שי פרנקו)
זוזו לורו
כוכבים יש רק בשמים
השמות שצוינו זה פרסה אפילו לא אבק כוכבים בושה וחרפה על מה הולכת בארנונה שונו
אביבה
חחחח קרית אתא האומנים הכי לא מוכרים יביאו חוץ מזה לא יודעים כלום במקום להביא אומנים מקומיים שרוצים להתפרנס
תושב ותיק
מיותר. עדיף שאת הכסף הזה תשקיעו על שיפוץ מדרכות וכבישים בעיר.
יש רחובות עם כבישים מלאים בחורים.. אי אפשר להמשיך ככה.
אני ברצינות כבר שוקל לעבור דירה לקרית ביאליק לשכונות החדשות שם.
סלי
נועה קירל. לא דוגמא טובה לנוער.. ריקוד של חוסר צניעות . כל השאר סבבה! מציעה לנועה להיות פחות פרווקטיבית קצת צניעות . יפה גם ככה.
נ
יום העצמאות של העם יחגג אך וכאשר הרפלניסטים האנרכיסטים יפלו מכסאם הם מחוללי השנאה והכיתוב ואנחנו בפניי מלחמת אזרחים
זר
בקרית אתא הכסף הלך לעירייה על דוסה וקוק
אמא אדמה
מעדיף זיקוק צהוב אחד בשמיים, מאשר כוכבים על הבמה.
אנחנו חיים במקביל לחיים אמיתיים….
חג שמח!
גלי
חגיגות יקרות ומיותרות בימים עצובים אלה כש59 חטופים נמקים במנהרות ללא חירות . סמלי המדינה נרמסים אחד אחד בידי שלטון שדואג רק להישרדותו. אין חירות ואין עצמאות לעם, רק מלחמה מתמשכת והקרבת טובי בנינו .אין שמחה בלב.
גקי
מדוע יונה יהב ממשיך להתעלל בתושבי קרית חיים המזרחית. מדוע את כל יצירת האומנות הקלוקלת הזו לא העביר לקרית חיים המערבית שם יש אוכלוסיה מתאימה שאולי תהנה , ואולי לחוף נאות שם אף אחד לא יופרע