אימוג'ים (צילום: Mix Tape / shutterstock.com)
אימוג'ים (צילום: Mix Tape / shutterstock.com)

אוניברסיטת חיפה ממליצה לסטודנטים ולמרצים לא להשתמש באימוג'ים במסרונים

סטודנטים באוניברסיטה הופתעו לקבל בדואר האלקטרוני דף מידע מטעם הנציבות למניעת הטרדות מיניות בקמפוס, שבו מומלץ להם לא להשתמש באימוג'ים במסרונים. "נשים שקיבלו רגשון מהממונה (כגון שעון, פרח וכו') גם אם היה תמים בעיני השולח, הרגישו שההתנהלות הופכת להיות פחות פורמלית ובכך קצת 'לא נעימה' ואולי אף מורידה", נכתב בדף המידע

פורסם בתאריך: 21.12.21 20:01

הודעה מפתיעה, שממליצה להימנע משימוש באימוג'ים במסרונים, התקבלה הערב (שלישי) בדואר האלקטרוני של סטודנטים באוניברסיטת חיפה מטעם הנציבות למניעת הטרדות מיניות בקמפוס. "השימוש באימוג'י (ריגשונים)", כך נכתב בהודעה, "נפוץ בהתכתבויות פרטיות: בוואטסאפ, ברשתות החברתיות ובהודעות סמס. לרוב זה נחמד, אך כשזה נוגע להתכתבויות הקשורות לאוניברסיטה, כדאי להימנע מהשימוש בהם", לשון ההודעה.

בדף מידע שהוציאה הנציבות, תחת הכותרת "הוטרדת מינית? אנחנו כאן בשבילך! משולחן הנציבות דצמבר 2021", נכתב: "תכתובות בוואטסאפ זולגות בהדרגה לתקשורת באקדמיה מול ממונים, עמיתים וכפיפים, ועימן גם השימוש באימוג'י או ריגשונים – כפי שהם נקראים בעברית. מגמה זו התעצמה בשל מגפת הקורונה".

עוד נכתב בדף המידע, כי בהסתמך על מחקרים שנעשו, ביניהם מחקר שנעשה באוניברסיטה עצמה, על ידי ד"ר אריך חשין מהחוג למשאבי אנוש, הריגשונים מוסיפים על התקשורת הכתובה הדלה ונותנים לה יותר צבע ורגש, אך למרות זאת, יש סיכון בשימוש בהם, הנובע מהפרשנות של הריגשון. "לעיתים קרובות אין הסכמה על מה בדיוק הסימן מביע; אפילו שימוש בריגשון של חיוך שנשלח בתמימות עלול להיתפס בצורה שונה לגמרי אצל הנמען. מה שבתקשורת פנים מול פנים הוא נפלא ונהדר – דווקא יכול להיות הרסני ופוגע. עמיתים ששלחו מסר עם רגשון כזה נתפסו כבלתי מקצועיים בעיני עמיתיהם" נכתב, "יתרה מכך, נשים שקיבלו רגשון מהממונה (כגון שעון, פרח וכו') גם אם היה תמים בעיני השולח, הרגישו שההתנהלות הופכת להיות פחות פורמלית ובכך קצת 'לא נעימה' ואולי אף מורידה".

השורה התחתונה בדף המידע היא, כי לאור כל זאת, "כדאי להימנע משימוש בריגשונים במקום העבודה, כי הם עלולים להתפרש באופן פוגע על ידי המקבל".

הנציבה למניעת הטרדות מיניות באוניברסיטה, פרופ' ענת דרך-זהבי, אמרה ל"כלבו – חיפה והקריות": "קודם כל אנחנו לא אוסרים כלום. אם אתה רואה את הפלאייר, לא כתוב שם שאסור. אנחנו רק מביאים לתשומת לב האנשים, שכשאתה שולח אימוג'י יכול להיות שאחר יתפוס את זה בצורה לא ראויה. חס ושלום, אנחנו לא אוסרים. אנחנו בעד תקשורת חמה וידידותית בין כולם".

 

 

איך הגעתם להחלטה הזו?

"זו לא החלטה. יש פה פשוט רצון להעביר מסר שהיום הגבולות משתנים וכדאי שאנשים יחשבו פעמיים לפני שהם שולחים 'לב' לסטודנט".

זה בעקבות מקרים שקרו?

לא, שום מקרים. לא בעקבות כלום. פשוט בעקבות הבנה של גבולות משתנים ומה שפעם היה מקובל – היום אנשים עלולים לפרש את זה אחרת".

העברתם את ההמלצה הזו להנהלת האוניברסיטה?

זו לא המלצה. זה איזשהו אזכור של מחקר שנעשה ופורסם בכל רשתות התקשורת וגם באקדמיה, שהראה שמסרונים עלולים להתפרש באופן שגוי".

למה בעצם אתם מצפים מהאוניברסיטה?

"אנחנו לא מצפים לכלום. אנחנו פשוט מסבים את תשומת הלב של האנשים איך לשלוח מסרונים. זה הכל. אין כאן שום קביעה, שום המלצה, שום כלום. רק איזושהי הכוונה שיחשבו פעמיים".

מאוניברסיטת חיפה נמסר בתגובה: "אוניברסיטת חיפה התחייבה לאפשר מרחבי למידה ועבודה בטוחים לכל חברות וחברי קהילת האוניברסיטה, וכך היא פועלת".

 


 

 


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר