קבוצת בלוגרים בתחום הקולינריה (צילום: צבי רוגר)
קבוצת בלוגרים בתחום הקולינריה (צילום: צבי רוגר)

חשיפה עולמית לקולינריה החיפאית

בלוגרים מרחבי העולם העוסקים בקולינריה ערכו סיור באתרי אוכל בולטים בעיר התחתית. "העירוב של המטבחים יצר בחיפה עושר ומגוון בלתי רגילים", אמר אחד מהם

פורסם בתאריך: 28.3.17 11:42

קבוצה בינלאומית של כעשרה בלוגרים העוסקים בתחום הקולינריה והתיירות ביקרו בסוף השבוע בעיר התחתית בחיפה. הקבוצה משתתפת בכנס בהזמנת משרד התיירות, שבמסגרתו סיירו בארץ כ-50 בלוגרים מכל העולם. הבלוגרים שביקרו בחיפה, שמגיעים מסינגפור, ארצות הברית, אירלנד, הודו, איטליה, צרפת ורומניה, ביקשו להתמקד במסעדות עממיות ובאוכל רחוב והם נלקחו לביקור במוקדי קולינריה בולטים בעיר.

הסיור נפתח בקונדיטוריה שני, שם הם טעמו עוגות פרג ועוגות גבינה. משם עברו הבלוגרים לבורקס העגלה, ואחר כך סיירו בשוק התורכי. הם ביקרו בחנות הירקות והפירות בכיכר פריז, סעדו במסעדות מאיר פתיליות ובחומוס אליהו, ועברו משם לפלאפל מישל. בתום הסיור הם קינחו בכנאפה בממתקי המזרח ושתו בירה במבשלה המקומית ליבירה. לבסוף הם התארחו ביקב וורטמן בשכונת שמבור שבכרמל.

מלווי הקבוצה אומרים שהבלוגרים התפעלו מהעושר והמגוון של הטעמים החיפאיים. "העירוב של המטבחים והטעמים השונים, ביחד עם הטוויסט של הטבחים שגדלו על ברכי המסורת הקולינרית של מטבחי האמא והסבתא, יצרו בחיפה עושר ומגוון בלתי רגילים", אמר קרווין מקנזי מדאלאס, שאחרי הבלוג שלו עוקבים 350,000 איש.

יו"ר העמותה לפיתוח התיירות בחיפה יוליה שטראים: "גילינו שהדבר הכיפי ביותר המחבר בין אנשים הוא אוכל, ואנחנו דוחפים בכל הכוח את הקולינריה החיפאית המשובחת למרכז הבמה. כך עשינו כבר ביריד התיירות שהיה בתל אביב, כאשר הפכנו את הביתן החיפאי לסוג של מסעדה ומיקמנו בה שפים צעירים ומוכשרים מהעיר שהכינו טעימות לקהל. הקולינריה החיפאית הופכת לאטרקציה תיירותית ואנחנו תומכים בה".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר