מישה גורדון בפלאפל גורדון
מישה גורדון בפלאפל גורדון

"פלאפל גורדון הולך להיות מספר 1 בחיפה"

מישה גורדון, הבעלים של מועדון השקולה, זכה במכרז להפעלת פוד טראק לממכר פלאפל בטיילת בת גלים. השוס: לחמנייה ללא גלוטן מהתערובת של הפלאפל, שאינה מטוגנת אלא אפויה. גורדון: "נתקדם לאט ונלמד את השטח. אי אפשר לתכנן הכל מראש, במיוחד בימים אלו שבהם הכל משתנה מיום ליום"

פורסם בתאריך: 20.8.20 09:59

פלאפל אוריון, מאחוריך! מישה גורדון, הבעלים של מועדון השקולה במתחם אל פאשה, זכה במכרז להפעלת פוד טראק לממכר פלאפל, כאשר התערובת – כך הוא מבטיח – תהיה דומה לקציצה הזהובה מרחוב הרצליה.

כבר זמן רב שפלאפל גורדון מתבשל במוחו של איש חיי הלילה. בתחילה הוא חשב לפתוח דוכן פלאפל ליד המועדון, אבל אז הגיעו הקורונה והמכרז להצבת פוד טראקס ברחבי העיר. גורדון נרשם, מילא טפסים וזכה בדיוק בנקודה שאותה הוא רצה – בתחילת הטיילת החדשה בבת גלים, בירידה מהגשר המוביל לכיכר פאפא.

"קיבלתי את הנקודה שהכי רציתי", הוא אומר בגאווה, "הגשתי בקשה בצורה חכמה כדי לזכות בדיוק בנקודה הזו. אם חושבים נכון ומתכננים, זה עובד".

למה דווקא פלאפל?

"אני חושב כבר הרבה זמן לעשות משהו בכיוון, ובניתי קונספט עם התאמה לחוף הים. המקום מציע פלאפל רגיל, פאניני פלאפל וכריכי חביתה, כאשר הכל פרווה ומתאים גם לצמחונים ולטבעונים. אני בונה על טריות ללא פשרות ועל יחס אישי. אני לא יודע לעבוד בצורה אחרת".

פאניני זה כריך באיטלקית. איך זה מתקשר לפלאפל?

"זה סוג של לחמנייה שאני מכין מהמאסה של הפלאפל, כך שהיא ללא קמח וללא גלוטן. עשיתי ניסיונות והגעתי לסוג של לחמנייה שלא מטגנים אותה אלא אופים אותה בטוסטר. את הפאניני ממלאים בסלטים לפי בחירה, והלקוח מקבל סוג של טוסט, רק שבמקום בצק עושים את הלחמנייה מהתערובת הטעימה של הפלאפל. זה בגודל של חצי באגט, ומי שאוכל את זה לארוחת צהריים שבע עד הערב".

יש כאלו שעושים ניסיונות במשך תקופות ארוכות כדי למצוא את התערובת האולטימטיבית ולהגיע לדיוק בקציצה.

"לקחתי מישהו שיש לו ניסיון של שנים, והוא היועץ הקולינרי שלי. יש לי תערובת מדהימה – לבנה וללא ירוקים – שדומה מאוד לפלאפל אוריון, אבל עם טוויסט קטן שרק אניני טעם יוכלו להרגיש בהבדל. פלאפל אוריון הוא מצוין, שלנו יהיה טעים ומדהים".

 

 

ומה יהיה בחורף?

"נגיש מרקים חמים כמו הסופ נאצי ב'סיינפלד'. הכוונה היוא לעשות משלוחים בימים סוערים, אבל נתקדם לאט לאט ונלמד את השטח. אי אפשר לתכנן הכל מראש, במיוחד בימים אלו שבהם הכל משתנה מיום ליום".

מהן שעות הפעילות?

"המקום פתוח כעת להרצה בשעות הערב, ובהמשך הוא יפעל במשך כל היום והלילה. העירייה עוזרת לנו מול חברת החשמל כדי לחבר אותנו לנקודה קבועה ולא להסתמך על גנרטורים, ועל כך מגיעה לה מילה טובה. זה ייקח כמה ימים, ואז נעלה הילוך. בינתיים אני מזמין לכאן את כל הלקוחות של השקולה שהתגעגעו אלינו בגלל שהמועדון סגור. גם יש פה אלכוהול. השקולה יחזור לעבוד אבל עכשיו אנחנו בהדממה, בחופש מחיי הלילה. פלאפל גורדון הולך להיות מספר 1 בעיר".

 


 

 


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

5 תגובות
  1. גל

    העירייה עוזרת רק לחאפרים שגם לא ישלמו ארנונה לעיר.
    למה צריך משאיות אוכל? חסרים בתי עסק קבועים שמשוועים לעזרה?
    ראש עיר שלא יודעת במה לתמוך באמת ומבזבזת כספי ציבור לרוב על מותרות ויועצים שייעצו לה שטויות כאלה.

  2. גל, אל תעשה גלים...

    תוכל פלאפל, ותרגיש סבבה. תפסיק לקטר אחרי כל כתבה. תשמור על הבריאות, שמור מרחב והיגיינה. תעשה מזה פיילוט ולא מקיטורים.

  3. נעמה

    אוכל שיצא מפוד טראק לא ראוי לאכילה.
    איזו היגיינה תהיה בלי מים וסבון ובקושי חשמל בתא צפוף כל כך לאורך זמן. לא תהייה היגיינה .
    יוזמה לא ראויה של ראשת עיר לא ראויה

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מזעזע מעמידים באמצע שום מקום איזה גזלן, וקוראים לזה בשם הקוסמטי פוד טראק
    ככה נראית כל העיר הזאת. עושים בכאילו.. לוקחים ממקומות אחרים בלי לדעת איך ליישם
    פשוט כל הכתבה נקראת כמו פארודיה על העסק

  5. יואב

    שיפתח בית עסק כמו שצריך וישלם ארנונה אם הוא רוצה שיקנו אצלו.
    אחרת כל הפרסום ויחסי הציבור מיותרים.
    כולם משלמים ארנונה אז למה הוא יקבל הטבות מבלי לשלם?

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר