חזירי בר (צילום: predrag1/depositphotos.com)
חזירי בר (צילום: predrag1/depositphotos.com)

מאז חודש מרץ: העירייה המיתה 80 חזירי בר

בחודש ספטמבר המיתו עיריית חיפה ורשות הטבע והגנים 12 חזירי בר, שמצטרפים ל-19 חזירים במרץ, 11 באפריל, תשעה במאי, שמונה ביוני, שבעה ביולי ו-14 באוגוסט. מספר הדיווחים על הפיכת פחים ירד, וירידה נרשמה גם בחלוקת דוחות לתושבים על האכלה לא מבוקרת. השכונה הסובלת ביותר - אחוזה

פורסם בתאריך: 25.10.22 09:19

עיריית חיפה בשיתוף עם רשות הטבע והגנים (רט"ג) המיתו בחודש ספטמבר 12 חזירי בר המוגדרים סוררים – כך עולה מדוח עדכון העלויות בחזירי הבר שהגישה העירייה לחברי מועצת העיר לקראת ישיבתה היום (שלישי). מסיכום נתונים שערך "כלבו – חיפה והקריות" עולה כי מספר חזירי הבר שהומתו במסגרת הפרויקט המשותף לעירייה ולרט"ג עומד על 80 פרטים: בחודש מרץ הומתו 19 חזירים, באפריל – 11, במאי – תשעה, ביוני – שמונה, ביולי – שבעה, באוגוסט – 14 ובספטמבר – 12.

על פי הדוח, חזירי הבר שהומתו בחודשי הסתיו היו "במשקלים כבדים ויוצאי דופן לעונה, בהתאם לכך שבשטח הטבעי בחודשים אלו היצע המזון דליל. גורם זה, בשילוב חוסר היכולת של השטחים הטבעיים לתחזק כמות גדולה של חזירי בר, מחזקים את הנחת היסוד כי עיקר התזונה של חזירי בר אלו מגיעים ממקור אנושי בעיר".

ממקרים שדווחו למוקד העירוני עולה כי מספר המקרים של פחים ההפוכים בספטמבר עמד על 183, כאשר 54 מקרים (כ-30 אחוז) אירעו בשכונות שבהן בוצעה חסימת נתיבי כניסה לחזירים בנובמבר-דצמבר 2021 (הוד הכרמל, רמת גולדה ורמת בגין) – נתון שמצביע על ירידה בתפקוד החסימה של צירי כניסת חזירים. עם זאת, בהשוואה לחודשים הקודמים מדובר בירידה, שכן בחודש יולי דווחו 240 מקרים של הפיכת פחים ובחודש אוגוסט דווחו 269 מקרים.

ירידה נרשמה גם בחלוקת דוחות לתושבים על האכלה לא מבוקרת לעומת החודשיים הקודמים – 35 במספר, כאשר ביולי נרשמו 38 דוחות ובחודש אוגוסט – 46.

 

 

ירידה נוספת נרשמה במספר הדיווחים על הימצאות חזירי בר. בחודש ספטמבר הגיעו למוקד העירוני 249 דיווחים על נוכחות של חזירים ברחבי העיר, כאשר בחודש יולי נרשמו 317 דיווחים ובחודש אוגוסט – 363. מהתפלגות הדיווחים על חזירים לפי שכונות בחודש זה עולה כי מספר הדיווחים הרב ביותר היה משכונת אחוזה (44), ואחריה רמות רמז (16), כרמל מערבי (15), מרכז הכרמל (14), גבעת דאונס (13), כרמליה (12), נוה שאנן, סביוני הכרמל ורמת בגין (עשרה כל אחת), ורדיה, רוממה ושכונת זיו (שמונה כל אחת), הוד הכרמל, יפה נוף ורמת התשבי (שבעה כל אחת), יזרעאליה, הכרמל הוותיק, רמת אלון ורמת גולדה (שישה כל אחת), נוה יוסף (חמישה), הדר וקרית שפרינצק (ארבעה כל אחת), קרית אליעזר (שלושה), כבאביר, רמת אלמוגי, רמת אשכול, רמת בן גוריון, רמת ויז'ניץ ורמת ספיר (שניים כל אחת), גבעת זמר, כרמל צפוני, נאות פרס, נוה דוד, עין הים, קרית חיים מערבית, רמת שאול ושער עלייה (דיווח אחד כל אחת). בשאר השכונות לא היו דיווחים על נוכחות של חזירים.

בסיכום הדוח נכתב כי "בבחינת המצב הכולל בעיר, נראה שיש ירידה מסוימת בכל המדדים (מספר פחים הפוכים, דוחות האכלה ודיווחים למוקד העירוני), שניתן לשייך אותה לשילוב של היקף הפעילות המבוצעת בעיר (פינוי וקיבוע פחים מוגבר, אכיפה והוצאת פרטים סוררים – המתה) ועונת שנה. בחינה פרטנית מצביעה שיש שכונות ספציפיות שבהן מתמקד חלק משמעותי של הקונפליקט עם חזירים".

עם זאת בדוח מצוין היעדר הצלחה באופן ספציפי בשכונת אחוזה: "בחינה ספציפית של שכונת אחוזה מראה תוצאות בעייתיות במדדים הבאים: היקף כמעט הכי נרחב של הפיכת פחים ברחבי העיר, היקף הכי נרחב בדיווחי תושבים על חזירים בשכונה (בפער גדול), והיקף הכי נרחב בדוחות על האכלה מכוונת".

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

7 תגובות
  1. יושר

    לנו יש משפחה שלמה של חזירים יותר שבט שמטייל בלילה מתחת לחלון.מרכז הכרמל/הביכורים/

  2. לא מספיק

    אחרי 3 שנות חוסר טיפול זה ממש לא מספר שיכול לשנות את הבעיה
    כל עונת המלטה מדובר בעוד מאות חזירי בר ואחרי 3 שנים יש בואדיות בסביבות 2000 חזירי בר
    מה זה 80? כל חודש בממוצע נוספים 50. אז מה עשינו פה?

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר